High end VS budget make-up

In de winkels vind je een enorm breed gamma aan make-up. Spotgoedkoop en extravagant duur, iedereen vindt er wel iets naar zijn wil. Ik merk de laatste tijd dat mijn voorkeur uitgaat naar iets meer high end make-up. Een grote oorzaak hiervan is dat ik een sucker voor mooie verpakkingen ben. En vaak hebben budgetmerken maar saaie en sobere verpakkingen.

Vandaag wou ik even bij verschillende soorten make-up overlopen wat ik beter vind: high end of toch liever budget? Want persoonlijk vind ik dat er onderling ook heel wat verschillen zijn. Voor sommige producten geef ik met plezier wat extra geld, terwijl ik aan andere dingen liefst zo weinig mogelijk spendeer.

Lippenstift

Voor lippenstift ben ik honderd procent overtuigd: high end! Sommige mensen kopen graag lippenstift van Essence en zijn daar blij mee. Daar kan ik ook perfect inkomen, maar eenmaal je eens wat duurdere merken getest hebt, merk je snel het verschil. Ik heb verschillende budgetmerken getest, maar werd altijd ontgoocheld. Ik probeerde er al van Kiko, Essence, Catrice en NYX, maar vond er nooit mijn ding. Goedkope lippenstift heeft vaak een vreemde geur en blijft vooral niet erg lang zitten.

Lippenstift van Urban Decay blijft mijn favoriet. De lippenstift blijft zo’n acht uur zitten en overleeft vaak een maaltijd. Bij een goedkope lippenstift moet je bijna om de twee uur, of zelfs sneller, bijwerken. Oke, ik begrijp dat niet iedereen 18 euro wil betalen voor een lippenstift, maar zie het als een investering in je zelf. Daarbij denk ik een dure lippenstift veel langer meegaat, omdat je amper moet bijwerken. Als je het zou uitrekenen, denk ik dat je vaak meerdere budget lippenstiften opgebruikt voor een high end lippenstift op is. 

Urban decay hitch hike

 

Bronzer/blush/highlighter

Over producten in poedervorm zoals bronzers, blushes en highlighter twijfel ik vaak wat er nu beter is. Het lijkt soms wat stom om 20/30 euro te betalen voor een gezonde gloed op je gezicht. Een voordeel is dat je er wel heel lang mee weg kunt.

Ik kocht zelf al zowel budget als high end producten in deze categorie. Ik denk dat duurder niet altijd beter is. Zo heb ik het illuminating palette van Urban Decay, waar heel veel mensen echt teleurgesteld in zijn. Ik ben best tevreden, maar ik denk ook wel dat er betere highlighters op de markt te vinden zijn. Maar ik heb ook bronzers en highlighters van merken als Kiko en Make-up revolution en wat kunnen die ook erg mooi zijn! En vaak ook heel gepigmenteerd, soms zelfs beter dan een duurder exemplaar. 

Waar zit het verschil dan? Persoonlijk heb ik wel het gevoel dat high end bronzer en andere poeders langer blijven zitten dan hun goedkopere versie. Mijn highlighter van Urban Decay zit er ’s avonds nog op, terwijl de goedkopere al lang niet meer zichtbaar is. Eerlijk gezegd vind ik dat absoluut geen ramp en met een setting spray kan je al heel veel oplossen.

Een winnaar uitkiezen in deze categorie is dus moeilijk. Wat denken jullie?

urban decay streak

Mascara

Bij mascara kies ik absoluut altijd voor een budget exemplaar. In mijn ogen is mascara gewoon een borsteltje met wat zwarte verf. Oké, er zullen wel uitzonderingen zijn en sommige high end merken kunnen misschien wonderen doen voor je wimpers, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Ik testte zelf al enkele mascara’s uit van Rituals, die rond de 25 euro per stuk kosten. En toch had ik nooit een wauw effect, waar ik wel had op gehoopt voor die prijs. 

Nee, voor mascara gaat mijn voorkeur echt uit naar budgetmerken. Ik heb dé mascara voor mij nog niet gevonden, maar kies toch altijd voor goedkopere merken. Mascara gaat ook niet zo lang mee en ik heb geen zin om elke maand 20 euro te moeten spenderen aan het product.

Eyeliner

Eyeliner is dan weer een twijfelgeval. Vroeger had ik nooit overwogen om een dure eyeliner te kopen. Ik gebruik meestal eyeliner van Essence en recent kocht ik er een van Nyx. Die doen hun werk en dat is voldoende voor mij.

Maar vorig jaar won ik tijdens een winactie plots een eyeliner van het merk ArtDeco. En wauw, wat is die goed. Ik heb nog nooit zo vlot een lijntje kunnen aanbrengen. Na maanden is hij nog steeds niet op en hij droogt ook niet uit, wat soms wel gebeurt met mijn goedkope eyeliner. Ik denk dat ik deze erg zal missen als hij ooit op is…

Oogschaduw

De laatste categorie is oogschaduw. Ook daar kocht ik al heel wat budgetmerken en deze zomer kocht ik mijn eerste high end palette. Wat ik vooral lastig vind is dat budget oogshaduw vaak erg saai oogt. Er zullen wel uitzonderingen zijn, maar als ik in de Kruidvat paletten zie liggen van goedkope merken laten die me compleet koud. Ook de kleuren ook vaak hetzelfde en er lijkt weinig variatie te zijn. High end merken smijten dan weer met prachtige paletten en oogverblindende kleuren naar je. En wat hou ik toch van kleur en verpakking. Telkens ik oogschaduw zie van merken als Urban Decay, Too Faced en andere leuke merken gaat mijn hart wat sneller slaan.

Toch is de prijs van high end paletten vaak érg duur. 50 euro voor een palette van 12 kleuren geef je natuurlijk niet zomaar elke dag uit. Ik besef dat je vaak ook voor de naam van het merk betaald,  maar toch zou ik het allemaal willen. Over de kwaliteit vind ik het moeilijk om uitspraken te doen. Ik denk dat de kwaliteit van high end paletten meestal beter is. Een beter pigment, minder fallout en vaak meer intensiteit. Toch vind ik dat er ook heel wat budgetmerken goeie oogschaduw hebben. En met een oogschaduwbasis kom je ook al ver.

Ik denk dat wanneer je voldoende hebt aan neutrale tinten en standaardkleuren, je perfect kan kiezen voor een budget palette. Als je bepaalde merken uittest, zal je snel merken naar welke je voorkeur uitgaat. Maar als je van speciale verpakkingen houdt en eens op zoek bent naar bijzondere én intense kleuren, dan ga je denk ik sneller iets vinden tussen de high end merken.

Alice through the looking glass

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In dit artikel deel ik gewoon mijn eigen mening, het kan perfect zijn dat jullie compleet het tegenovergestelde denken. Wat denken jullie? Verkiezen jullie high end boven budget, of omgekeerd?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “High end VS budget make-up

    1. Ja, dat begrijp ik compleet 🙂 blijft inderdaad persoonlijke voorkeur! 🙂 Bij mij blijven dure merken toch veel langer zitten. Wat is je favoriete merk van budgetlippenstift dan? Misschien moet ik gewoon nog de juiste ontdekken.. 🙂 x

  1. Superleuk artikel 😀 Wat betreft lipstick, oogschaduw en blush/highlighter ga ik absoluut voor high end. Niet alleen vind ik dat ze langer blijven zitten, maar over het algemeen vind ik de pigmentatie ook veel beter bij duurdere merken. De pigmentatie, textuur, draagtijd en finish van mijn Anastasia Modern Renaissance palette is zozozo goed en daartegenover vallen goedkopere oogschaduws echt in het niet… Eyeliner en mascara vind ik ook een moeilijk geval! Ik ben heel erg fan van Roller Lash van Benefit, maar vind de mascara’s van Catrice of Essence bv zeker niet slecht!

    1. Dankjewel, altijd leuk om te horen 🙂 We hebben dan redelijk dezelfde mening hierover! Oh leuk, het Modern Renaissance staat ook echt op mijn wishlist! 🙂 x

Geef een reactie

CommentLuv badge