Mijn favoriete films van 2016

Zoals elk jaar bekeek ik in 2016 weer een hele hoop tv-series en films. Af en toe schrijf ik eens een post over films die ik echt aanraad, gewoon omdat ze zo goed waren. Vandaag wil ik mijn favoriete films van het afgelopen jaar met jullie delen.

  1. Arrival

Met stip op nummer een staat de laatste film die ik heb gezien in de cinema vorig jaar. Eind December ging ik samen met mijn vriend naar Arrival keken. Het thema, het is een een film over aliens, interesseerde ons beiden én de film kreeg goeie reviews. Verder wist ik weinig over het verhaal, maar dat maakte het extra leuk.

In Arrival landen er plots 12 mysterieuze ruimteschepen op aarde. Niemand weet waarom ze er zijn en op het eerste zicht lijken ze ook niets te doen. Toch zijn de mensen bang voor een aanval. Taalkundige Louise Banks wordt uitgenodigd door de regering om te communiceren met de buitenaardse wezens. Geen gemakkelijke job, zeker als je geen idee hebt welke taal ze spreken of wat ze van je willen…

Persoonlijk vond ik Arrival de beste film van het jaar. Het is geen typische alienfilm en dat maakt hem net zo goed. Verwacht geen spectaculaire actie en enge wezens die de wereld willen vernietigen. Arrival is spannend,diepzinnig en vooral heel menselijk. Het is een film waar je nog lang over zult nadenken.

 2. Fantastic beasts and where to find them

Na enkele jaren kregen de fans van Harry Potter eindelijk nog eens wat magie voorgeschoteld. De verwachtingen waren hoog en de film heeft ze voor mij althans ook ingelost. 

In Fantastic beast maken we kennis met Newt Scamander. Een iets wat awkward jonge tovenaar, die op reis gaat naar Amerika en een passie heeft voor magische wezens. De film is het eerste deel van een reeks en je merkt dat de film wel erg opbouwend is. Toch heeft de film mijn hart veroverd. De personages zijn erg interessant en leuk. Je merkt ook dat de film een tikkeltje volwassener is dan de Harry Potter films. Ik heb echt ook veel gelachen bij de film. Ik kijk alvast uit naar het vervolg.

3. The jungle book

Ook The Jungle book ging ik bekijken in de cinema. Als kind heb ik de tekenfilm zo vaak gezien en ik was dus ook benieuwd naar deze versie. 

In de film zie je opnieuw het bekende verhaal van Mowgli, maar toch blijft het verhaal spannend en hartverwarmend. De film is echt prachtig gefilmd, de beelden zijn echt enorm realistisch en mooi. En niets is leuker dan meezingen met de klassiekers uit je kindertijd.

4.10 Cloverfield lane

10 Cloverfield lane is een spannende, mysterieuze thriller. In de film ontwaakt Michelle in een ondergrondse bunker. De eigenaar van de bunker verteld haar dat hij haar gered heeft van een chemische aanval. Een andere overlevende bevestigd zijn verhaal. Zij en de andere overlevende, Emmet, ontdekken samen echter de vreemde kantjes van Howard. En dan proberen ze te ontsnappen.

10 Cloverfield lane is een onrechtstreeks vervolg van de film Cloverfield. Het verhaal is origineel en vernieuwend. Je wordt ook constant op het verkeerde spoor gezet.

5.Deadpool

Ondertussen weten de meesten wel over wat Deadpool gaat. Het was een van de meest hilarische superheldenfilms die ik ooit zag. De meeste superhelden vind ik niet zo leuk, maar Deadpool is een geval apart. Geef deze film zeker een kans, ook al ben je normaal geen fan van het genre.

6.Don’t Breathe

Ik ging normaal mijn top 5 delen, maar ik wou ook Don’t Breathe nog even vermelden. Don’t breathe was volgens mij de beste horrorfilm van het jaar. Het eindeloze kat-en muisspel zorgde ervoor dat mijn hart klopte aan een snelheid van honderd per uur. 

In Don’t breathe breken drie jongeren in een het huis van een blinde, oude man. Een simpele klus lijkt het, maar niets is minder waar. Als de film je een les meegeeft, is het dat je niemand zomaar mag onderschatten.

Welke film vinden jullie de beste van 2016?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Mijn favoriete films van 2016

Geef een reactie

CommentLuv badge