Getest: 12 soft matte lip creams NYX

Onlangs deelde ik al de volledige inhoud van de adventskalender van NYX. De kalender bevatte maar liefst twaalf oogschaduwpans en twaalf soft matte lip creams. Ik had hiervoor nog nooit een soft matte lip cream getest, dus ik was heel erg benieuwd. Heel veel mensen zijn toch erg lovend over het product. 

De soft matte lip creams zijn geen lippenstift, maar ook geen lipgloss. Het is een formule die ertussenin zit en de creams drogen mat op. Normaal bevat elke verpakking 8 ml, maar in de kalender zaten er mini-versies. 

Ik vind het erg leuk dat alle soft matte lip creams de naam van een stad hebben gekregen. De verpakking van de lip cream is simpel, maar leuk. Persoonlijk voelt het voor mij wat goedkoop aan, maar NYX is dan ook een budget merk. De kwaliteit is natuurlijk belangrijker dan de verpakking.

 

Door de kalender heb ik meteen twaalf kleuren in mijn bezit. Sommige kleuren zou ik zelf niet gekocht hebben, maar het is wel een goede manier om andere tinten te ontdekken. Ik toon hieronder de kleuren van licht naar donker.

Stockholm

Stockholm is een heel lichte nude tint. Vaak sta ik niet met nude tinten, omdat mijn lippen uit zichzelf iets donkerder zijn. Lichte tinten zorgen er nogal snel voor dat ik er doods uit zie. Van Stockholm ben ik wel erg tevreden. Wat een leuke kleur, perfect voor dagelijks gebruik.

 

Cannes

Cannes is denk ik een van de populairste kleuren uit het assortiment. En ik begrijp perfect waarom. De kleur past perfect bij bijna alle outfits. Zowel Stockholm als Cannes brengt heel eenvoudig aan. Het sponsige borsteltje is handig om de kleur zorgvuldig aan te brengen.

Milan

In de winkel grijp ik niet snel naar lichtroze tinten. Ik dacht altijd dat die tinten vooral mooi pasten bij blonde meisjes, om een of andere reden. Ik was aangenaam verrast toen ik merkte dat Milan best mooi bij me stond. Ik vind het een leuke tint, zeker voor in de lente en de zomer.

Rome

Rome is een bruine soft matte lip cream. Meestal ben ik niet zo’n fan van bruin en ik twijfel ook nog of ik deze kleur mooi vind. Hij brengt wel gemakkelijk aan en ik denk dat vele mensen goed staan met deze tint.

 

Addis Abbaba

Addis Abbaba is een felle roze tint. Op de foto bracht ik eerst een lippenbalsem aan, omdat mijn lippen echt extreem droog waren. Hierdoor lijkt deze niet zo mat, maar dat is hij wel.

Prague

Prague is een tint die niet roze is, maar ook niet paars. Ik vind het een leuke kleur, maar ik had het gevoel dat deze iets moeilijker aanbracht dan de anderen.

Manila

Ik was erg benieuwd naar Manila. Het leek me een mooie zalmkleurige tint. Deze op mijn lippen aanbrengen was echter een ramp. Wat ik ook probeerde, het bleef ongelijk verdeeld en vlekkerig. Het leek alsof de lip cream al aan het klonteren was in de verpakking. Misschien heb ik gewoon pech, maar deze is een echte teleurstelling.

Morocco

In de verpakking werd ik niet meteen wild van Morocco. De felle oranje tint leek helemaal niet mijn ding. Op mijn lippen vond ik deze al een heel stuk beter. Het is een opvallende kleur, maar het lijkt me leuk voor in de zomer.

Monte Carlo

In de verpakking leek Monte Carlo een fantastische kleur. Het was een van de lip creams waar ik het meest benieuwd naar was. Jammer genoeg brengt deze opnieuw heel moeilijk aan. Je krijgt er vooral strepen mee en ik vond het onmogelijk om deze gelijk aan te brengen. 

Seoul

Ik ben al een hele tijd benieuwd naar paarse lippenstift, maar durfde het tot nu toe niet uitproberen. Het is een heel speciale kleur, maar wel best mooi. Het is toch nog even wennen.

Copenhagen

Copenhagen is een donkere wijntint. De kleur is heel mooi, maar ook deze brengt qua formule veel slechter aan. Zelfs na twee, drie lagen lijkt het alsof ik de lippenstift al enkele uren draag. 

 

Transylvania

De verpakking van Transylvania lijkt wel zwart, gelukkig is de lip cream niet zo donker. Ook met Transylvania had ik hetzelfde probleem als Copenhagen. De kleur lijkt uitgedroogd en vervaagd op mijn lippen. 

De conclusie:

Hmm. Het is moeilijk om een uitspraak te doen over deze lip creams. Er zit namelijk veel verschil tussen de verschillende tinten. Van bepaalde tinten (Cannes, Morocco,..) ben ik heel erg enthousiast. Anderen zijn gewoonweg teleurstellend en ook het geld niet waard. Ik ben zeker niet omvergeblazen door deze soft matte lip creams van NYX. Ik twijfel of ik in de toekomst nog lip creams zou kopen, al zou ik wel een grote versie van Cannes willen.

Liefs,

Emma

6 gedachten over “Getest: 12 soft matte lip creams NYX

Geef een reactie

CommentLuv badge