Een blik op de toekomst: wat brengt 2017 voor mij?

Het is bijna zover: 2017. Het jaar waar ik al tweeëntwintig jaar op deze planeet zal lopen. Het einde van het jaar is altijd het moment om even terug te blikken op het voorbije jaar én even te mijmeren over wat 2017 mogelijk voor mij brengt. Natuurlijk is het altijd leuk om je te laten verrassen, maar enkele dingen liggen al vast voor mij.

In deze post wil ik even vooruitblikken op 2017. Ik heb natuurlijk geen glazen bol, dus ik kan niet voorspellen wat me te wachten staat. Ik kan alleen maar dromen dat 2017 een goed jaar wordt voor mezelf en alle mensen in mijn omgeving. Op een nieuw jaar vol nieuwe kansen en momenten.

Stage bij Marie-Claire

Ik zit momenteel in mijn derde en laatste jaar journalistiek en daar hoort natuurlijk een stage bij. Best spannend, wat het is mijn allereerste keer stage. En dan nog op een droomplaats: bij het magazine Marie-Claire. Ik heb niet het doel om journalist te worden voor een krant. Mijn passie ligt bij het schrijven over mode en beauty. Marie-Claire sluit volledig aan bij mijn interesses. Het was mijn allereerste keus. Ik heb lang moeten wachten op bevestiging, maar toen ik hoorde dat ik er stage mocht doen, was ik razend enthousiast. Ik kijk er alvast heel erg naar uit.

Cursus visagie

Begin 2017 zal ik ook een korte cursus visagie volgen. Geen uitgebreide cursus, gewoon twee daagjes les. Ik ben alvast erg benieuwd en hoop toch wat te kunnen bijleren.

Over de grenzen project

In mijn laatste jaar moeten we ook een ‘Over de grenzen’-project doen. We moeten een journalistiek werk maken in het buitenland met een groepje van drie. We hebben nog geen onderwerp, maar mijn vriendinnen en ik gaan samen naar Budapest. We maken er naast een schooluitstap ook een gezellig reisje van. Perfect om ons laatste jaar af te sluiten.

Veel werk en stress

Haha, mijn derde jaar zal vrees ik niet alleen leuke dingen meebrengen. Het eerste semester was al hectisch en ik vrees dat het tweede nog erger zal worden. Ah ja, uiteindelijk lukt het me wel. En dan heb ik een diploma!

Goodreads challenge

Ook in 2017 wil ik opnieuw veel lezen en nieuwe boeken ontdekken. Onlangs konden jullie al lezen dat ik mijn challenge van 2017 haalde. Ik las meer dan 40 boeken in het voorbije jaar. Dit jaar stel ik mijn goal in op 50 boeken. Tien meer dan vorig jaar dus. Hopelijk lukt het me!

Wannabe fitgirl

Met de nadruk op wannabe. In 2017 wil ik lekker verder sporten zoals nu en liefst nog een beetje meer dan nu. Dit jaar begon ik met kickboksen en ik voel me er echt goed bij. Daarnaast ga ik ook nog gaan dansen. Ik merk dat mijn conditie steeds beter word en ik iets gespierder word. En ik vind het leuk!

Rome

Na de examens staat er een citytripje naar Rome gepland. Samen met mijn vriendje. Ik ben nog nooit naar Italië geweest dus het leek me leuk om de stad eens te bezoeken. Na de examens zal het sowieso leuk zijn om eens wat tijd te spenderen met mijn lief en er gewoon even tussenuit te zijn.

Een job of verder studeren?

Op het einde van het jaar zal ik voor een harde keuze staan. Ik zal afgestudeerd zijn als journalist, maar ik heb wat schrik dat er te weinig werk is in de sector. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik meer kan. Ik heb dan een hogeschool diploma, maar zou misschien nog willen overschakelen naar een master aan de universiteit. Ik hoop dat ik zo mijn kennis en mij kansen op een job kan verbreden.

Bloggoals

Natuurlijk wil ik in 2017 ook verder bloggen. Ik wil nog steeds om de twee dagen een post plaatsen. Hopelijk kan ik dit jaar mijn bezoekersaantal verhogen. Ik merk wel een lichte groei, maar natuurlijk droom je altijd van meer. Voor mij is het vooral belangrijk dat bloggen leuk blijft..

Wat willen jullie in 2017?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge