Getest : Unicorn highlighter

De make-up van I heart make-up is op dit moment erg populair en dat allemaal omwille van een tijdelijke Kruidvat-actie. Alle beautylovers haastten zich naar een Kruidvat filiaal in de buurt en de producten waren in een mum van tijd uitverkocht. Ik scoorde zelf het bronze and glow palette en de Unicorn highlighter. Ik had er al veel over gehoord en werd toch benieuwd.

Ik had al eerder gehoord over een unicorn highlighter, maar stond er nogal sceptisch over. Hoe kan zo’n regenboogeffect mooi zijn op je gezicht? Toch blijf ik nieuwsgierig naar het product, en mijn nieuwsgierigheid heeft me uiteindelijk overtuigd om het te kopen. Het heeft me 5,99 euro gekost, wat gelukkig best meevalt. Maar het zou toch wel jammer zijn om dat geld weg te smijten aan iets dat ik nooit gebruik…

De verpakking ziet er alvast heel goed uit. Ik kocht al eerder een blush van het merk en was daar heel enthousiast over. Het hartje heeft ook best veel inhoud, wat altijd leuk is.

Hieronder zie je de highlighter zelf. Een regenboog van vijf kleuren. Heel bijzonder, maar het ziet er wel erg mooi uit. Alsof het bestemd is voor een magische eenhoorn.

De swatches… Tja, ik weet niet goed wat ik moet denken. Aan de ene kant zijn de kleuren zo mooi en zo gepigmenteerd, maar is dat wel een goeie zaak voor een highlighter?

In de eerste foto zie je de vijf kleuren gemengd. Je krijgt een soort ijzig blauwe toon. Ik vrees dat deze veel te koel zal zijn voor de ondertoon van mijn huid. 

Als je de kleuren apart neemt, zie je telkens opnieuw de intensiteit van de kleuren en de glitter.  Het is heel eenvoudig om de highlighter op te nemen op een borstel. Er is ook weinig  fall-out, al is het best een poederige highlighter.

Ik bracht de highlighter aan met dezelfde borstel die ik anders gebruik om te higlighten. En ja, met die borstel bleef de kleur even intens als bij de swatches. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik zie er uit als een lichtgevende alien of zo. Een highlighter kan wel een beetje opvallen, maar niet zo veel…

Het blauw past ook totaal niet bij mijn bleke huid. Ik was meteen heel erg ontgoocheld na dit resultaat. Wat een weggesmeten geld.

Ik probeerde het nogmaals, met een andere borstel. Deze keer gebruikte ik een fan brush, omdat zo’n borstel minder poeder opneemt en een meer verspreid effect geeft. Met die borstel zag het er al stukken natuurlijker uit. De higlighter bevat enorm veel glitter en heeft wel iets magisch. Het heeft alvast de naam Unicorn heart niet gestolen. Van het regenboogeffect zie je nu wel weinig meer terug.

Het eindverdict? Deze highlighter heeft me nog niet kunnen overtuigen. Hij is enorm gepigmenteerd en ziet er prachtig en magisch uit, maar op het gezicht vind ik hem snel too much. Met een fan brush kan je best wel een mooi effect verkrijgen, maar dan vind ik het niet meer zo’n bijzondere kleur. Ik zou deze niet opnieuw kopen.

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge