meer water drinken

Tips om voldoende water te drinken

Water. Het is niet meteen het lekkerste drankje dat je kan bedenken, maar wel het gezondste en het meest verfrissende. Veel water drinken is een must en het heeft eigenlijk enkel voordelen voor je lichaam en je geest. Dagelijks 1,5 liter tot zelfs 2 liter is aangeraden, al spreken sommige experts dit tegen. Let op, te veel water drinken is ook niet gezond. 

Nodig of niet, ik zie toch weinig nadelen in het drinken van water. Als je veel water drinkt, ga je minder frisdrank drinken en dat is goed voor de lijn. Het is goed voor je huid, stilt het hongergevoel en is nog steeds de beste detoxkuur die er bestaat. 

Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende water te drinken. Soms verlies je het gewoon volledig uit het oog of denk je er niet aan om nog meer te drinken. Liefst verdeel je de 1,5 liter water ook over de hele dag en drink je niet in een moment een liter uit. Ik heb het zelf ook niet gemakkelijk om dagelijks genoeg te drinken, dus ik zocht enkele nuttige tips op die misschien helpen.

Koop een grotere drinkfles

Een grotere drinkfles of glas kan je al veel vooruit helpen. Hoe kleiner de fles, hoe vaker je moet bijvullen of een nieuwe gaan halen. En dan durf je dat al eens te vergeten of heb je geen mogelijkheid om de fles bij te vullen. Ik vind het ook veel gemakkelijker om in te schatten hoeveel ik al gedronken heb, wanneer ik uit een grote fles drink. Bij kleine flesjes heb ik al snel het gevoel dat ik veel heb gedronken, terwijl ik dan vaak nog geen liter binnen heb. 

Plaats altijd een fles in je buurt

Als iets niet in het zicht staat, ga je het sneller vergeten. Plaats dus altijd een flesje of een glas water in je buurt als je bijvoorbeeld in de les zit, of aan je bureau om te werken of studeren. Zet het goed voor je neus, zodat je er vaak aan denkt. Je hebt ook niet het excuus meer dat je je moet inspannen om een flesje te halen, want het staat gewoon binnen handbereik.

Plaats flesjes op verschillende plaatsen in huis

Gebaseerd op hetzelfde principe als hierboven. Hoe meer je het ziet, hoe vaker je er aan denkt. Het is dus handig om altijd water in je slaapkamer te staan hebben, als op je werkplaats, misschien een in de keuken. Hoe meer hoe beter. Laat ze natuurlijk niet te lang staan, want door zonlicht kunnen geopende flesjes na een tijdje wat ‘muf’ worden en dan is het ook niet meer leuk om het op te drinken.

9200000044330095_3
Waterfles Looqs

Varieer

Plat water is niet meteen het meest spannende drankje. Gelukkig heb je tegenwoordig ook genoeg keuzemogelijkheden. Je kan altijd kiezen voor bruiswater, of water met een smaakje. In bepaalde drinkflessen kan je zelfs vers fruit stoppen, zodat die een lekker smaakje kunnen geven aan je water.

Waterfles met fruitinfuser

Vaste momenten

Het helpt ook om van water drinken een vast dagritueel te maken. Je kan bijvoorbeeld een flesje of glas water naast je bed plaatsen en het meteen opdrinken nadat je wakker wordt. Je kan ook altijd na een maaltijd een groot glas drinken of je kiest gewoon enkele vaste tijdstippen die voor jou goed uitkomen.

Op internet las ik ook de volgende tip. Het is goed om na elk toiletbezoek een groot glas water te drinken. Op die manier ben je net naar het toilet geweest en kweek je een goeie gewoonte om even later opnieuw naar het toilet te moeten gaan. 

Een ding is zeker: hoe meer je drinkt, hoe vaker je naar het toilet moet. Dat is natuurlijk niet altijd even handig, zeker als je vaak de baan op bent of lange lesdagen hebt. Voorlopig denk ik dat we dat gewoon zullen moeten mee moeten leren omgaan.

Hebben jullie nog tips om meer water te drinken?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge