Mijn favoriete webshops – Make-up

Ik heb al een eindje een haat-liefdeverhouding met online shoppen. Enerzijds vind ik dat online shoppen niet goed is voor de verkoop van gewone winkels. Het valt op dat er heel veel merken in de problemen geraken en zelfs failliet gaan. De concurrentie van de goedkope online shops is gewoon moordend. Maar aan de andere kant is het ook zo handig. Leuke spullen bestellen, gewoon vanuit je zetel, is supereenvoudig.

Kleren koop ik zelden online. Ik bekijk wel vaak sites, maar ga nooit over tot bestellen. Bij make-up is dit anders. Sommige merken kan je gewoon niet verkrijgen in onze Belgische winkels. En als je weet wat je staat, kan je weinig verkeerd doen. De vraag is alleen nog: waar koop je online?

Boozyshop

Boozyshop is een webshop voor Nederland en België. Ik heb zelf al meerdere keren besteld op deze site, omdat ze leuke en goedkope merken hebben. Er zijn ook regelmatig kortingen te scoren en vanaf een bepaald bedrag krijg je een gratis geschenk bij je bestelling.

Welke merken? Bij Boozyshop vind je een ruim assortiment aan merken. De site verkoopt niet echt luxemerken, maar wel een hoop merken die je niet snel in een winkel terugvind. Ze verkopen er onder andere morphe brushes, Milani, Make-up revolution, Sleek en Ofra. 

Over de service ben ik altijd tevreden. Als je voor 20 uur besteld, heb je de volgende dag je pakje thuis. Er is pas gratis bezorging vanaf 40 euro, wat ik best hoog vind. Maar aangezien het een Belgisch-Nederlandse site is, heb je geen invoer-of douanekosten. Al bij al valt de prijs goed mee.

Sephora.fr

Sephora is volgens mij dé winkel op het vlak van make-up. Jammer genoeg is er bij ons geen Sephora te vinden. In Frankrijk wel, maar ik heb niet zo snel tijd voor een tripje naar onze buren. Gelukkig hebben ze ook een website!

Bij Sephora vind je echt enorm veel leuke merken. Denk maar aan Urban Decay, Too Faced, Benefit Cosmetics en zelfs Anastasia Beverly Hills. Misschien een nadeel voor sommigen: de site is volledig in het Frans. Maar het is best eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt. Aangezien het pakje vanuit Frankrijk komt, liggen de verzendingskosten wel iets hoger dan bijvoorbeeld bij Boozyshop. Meestal komt dit op zo’n zeven euro. 

Ici Paris-Xl

Vroeger kocht ik bij Ici Paris-Xl enkel parfum. Maar sinds ze er Urban Decay verkopen, kom ik er steeds vaker. Ze verkopen Urban Decay wel slechts in een viertal winkels in België. Voor mij is Gent best gemakkelijk te bereiken, omdat ik er studeer. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Gelukkig kan je er ook online bestellen. 

Natuurlijk hebben ze nog andere make-up merken. Zo vind je er make-up van Dior, Smashbox en Be creative. Je bestelling wordt gratis bij je thuis afgeleverd. 

Beautybay

Tot nu toe heb ik nog nooit besteld bij Beautybay, maar ik heb er wel al veel positieve dingen over gehoord. Beautybay is een Engelse site, waardoor er geen invoerkosten zijn. Ze verkopen er wel heel veel leuke merken zoals ARTDECO, Anastasia Beverly hills, Dose of colors, Makeup Geek, Violet Voss en sinds kort zelfs een kleine selectie Jeffree Star.

Cultbeauty

Bij Cultbeauty verkopen ze enkel merken die geselecteerd worden door een panel van make-up experts. Op de site kan je dus heel wat professionele en goeie merken verwachten. Het is een Britse site, waardoor er geen verzendkosten zijn. Een pakketje laat wel zo’n 8 à 10 dagen op zich wachten. Als je voor meer dan 50 pond aankoopt, is de verzending wel gratis!

Op Cultbeauty vind je onder meer Anastasia Beverly Hills, BECCA, Charlotte Tilbury en Stila cosmetics.

Waar kopen jullie het liefst make-up?

Liefs,

Emma

 

6 gedachten over “Mijn favoriete webshops – Make-up

    1. Ja, het is natuurlijk altijd een risico. Ik zou ook niet graag kapotte make-up ontvangen, maar als er geen andere manier is om die leuke merken te krijgen maak ik graag een uitzondering x

  1. Je hebt een goede smaak qua webshops haha. Ik vind het zelf echt heel bijzonder maar ook ontzettend fijn dat een Dipbrow Pomade bij beautybay €19,- kost in plaats van bijna €30,- bij de douglas…

Geef een reactie

CommentLuv badge