Goodreads reading challenge: geslaagd of niet?

Als echte boekenliefhebber heb ik al jarenlang een account op Goodreads. Het is een leuke en handige site om bij te houden hoeveel je hebt gelezen, maar ook om nieuwe pareltjes te ontdekken. Zeker sinds ik een e-reader in bezit heb, maak ik vaak gebruik van het ‘ontdek’ gedeelte van de site. 

Bij elke start van een nieuw jaar kan je jezelf een uitdaging geven. Ik hou wel van een uitdaging en nam voor het eerst deel dit jaar. Het was niet eenvoudig om een aantal boeken te kiezen, het is moeilijk in te schatten hoeveel je ongeveer leest op een jaar. Uiteindelijk besloot ik het op 40 boeken te houden en dat heb ik nu gehaald. Ik had zelfs nog 26 dagen over !

Ik ben best trots op mezelf. Ik lees altijd vaak, maar het is toch een mooi getal. In 2017 doe ik zeker opnieuw mee en misschien leg ik dan de lat wat hoger voor mezelf!

Wat heb ik allemaal gelezen?

Ik heb dit jaar weer een hoop leuke boeken en schrijvers kunnen ontdekken. En natuurlijk viel het ene boek al wat meer tegen dan het ander. 

Hieronder zie je het overzicht van alle boeken die ik heb gelezen. Welke boeken heb ik het meest onthouden?

Me before you

Dit boek heb ik het laatst gelezen, maar ik vond het echt enorm prachtig. Ik heb de film nog niet gezien en het boek heeft me dus extra verrast. Een mooi verhaal, niet overdreven klef en best grappig. Een boek die me kan doen huilen en lachten tegelijkertijd is altijd een aanrader.

Harry Potter and the cursed child

Tja, Harry Potter kan waarschijnlijk nooit iets mis doen bij mij. Het boek is gewoon een script van een toneel, maar toch erg leuk om te lezen.

Bird Box was het beste horrorboek die ik heb gelezen in 2016. Een origineel en spannend verhaal. Een uitgebreide review kan je trouwens lezen in een van mijn must read posts.

Eleanor and Park

Normaal blijf ik ver weg van romantische verhalen, maar dit boek heeft me toch aangenaam verrast. Een leuk young adult boek over de liefde van twee missfits. 

11/22/63

Stephen King is een van mijn favoriete schrijvers ooit. Toch heeft hij me nog meer omver geblazen met dit boek. Het is een van zijn meest vlotte boeken en een prachtig en spannend avontuur.

goodreads

goodreads

boekenh

Eigenlijk heb ik maar weinig afschuwelijke boeken gelezen. De slechtste boeken lees ik ook niet uit, waardoor ze niet in de lijst staan. Het meest ontgoochelende boek was The last star. De eerste twee delen van de reeks vond ik nog leuk, maar deze was het echt niet.

Hebben jullie veel gelezen dit jaar?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge