6 reacties die elke make-up liefhebber wel eens hoort

Sinds een jaar of twee draag ik steeds vaker make-up. Het valt enorm op hoe vaak je daar reactie op krijgt in je omgeving. Soms zijn die positief en leuk om te horen, maar aan sommige reacties kan ik me ook dood ergeren. Mensen bedoelen het niet altijd slecht, maar heel veel uitspraken over make-up zijn gewoon zo clichΓ©.

Vandaag som ik even de meest irritante reacties ooit op. Even lekker al mijn frustraties uiten op de domme uitingen van de medemens πŸ˜‰ Neem het gerust met een korreltje zout. Ik besef dat mensen het vaak echt goed bedoelen, soms weten ze gewoon niet beter.

“Voor wie draag je al die make-up?”

Deze heb ik letterlijk al enkele keren gehoord en meestal van andere meisjes. Meestal volgt daarna: “Je hebt toch al een vriendje?”. Hoezo mag je enkel make-up dragen als je single bent? Ik zie er graag goed uit voor mezelf en als het even kan ook voor mijn vriend. We zijn al samen van voor ik meer make-up begon te dragen. En neen, ik denk niet dat hij mij toen afzichtelijk lelijk vond. Ik doe make-up aan, omdat ik het leuk vind en er graag goed uitzie. Vooral voor mezelf dus.

via GIPHY

“Heb je nu nog niet genoeg make-up?”

Mijn verzameling is nog niet zo groot, maar ik kan me voorstellen dat sommige beautylovers deze commentaar al te vaak krijgen van familie en vrienden. Zelfs mijn lief drijft er wel eens de spot mee. Mensen die niet van make-up houden kunnen gewoon niet inbeelden dat je zoveel verschillende soorten make-up nodig hebt. Neen, een palette met oogschaduw is niet genoeg. Afwisseling is nu eenmaal leuk en liefst heb je zoveel mogelijk variatie in je collectie. En elke dag dezelfde kleur lippenstift dragen is nu ook maar saai. 

“Wat geef jij veel geld uit aan make-up!”

Ja, dat kan zijn. Jammer. Ik denk dat iedereen nog steeds het recht heeft om te kiezen wat ze met hun eigen geld doen. Zolang het niet de spuigaten overloopt natuurlijk, je moet nog steeds geen schulden maken voor make-up ;). 

Iedereen heeft wel een hobby of passie waar ze geld aan uitgegeven. Voor de beautylover is dat make-up, voor een ander persoon kan dit postzegels, voetbalschoenen of zelfs drank zijn. Iedereen heeft wel iets waar hij graag veel geld aan uitgeeft. En daar hoef je heus niet altijd commentaar op te krijgen. 

“Ik hou meer van naturelle meisjes”

Meestal gezegd door een of andere man, waarop hij wijst naar een ‘naturel’ model in een tijdschrift of op televisie. Jammer dat we die man moeten ontgoochelen, als we hem vertellen hoeveel concealer, foundation en zelfs photoshop er schuilt achter het mooie naturelle meisje. 

via GIPHY

“Ik had je bijna niet herkent zonder je felle lippenstift”

Onlangs krijg ik deze opmerking van een leerkracht. Ik was in die periode bezig met mijn lipstick challenge en droeg dus dagelijks lippenstift. De dagen erna had ik het even gehad met lippenstift en droeg ik er geen. Die vrouw zei letterlijk dat ze me bijna niet herkent had. Hoe kan dat nu? Het is maar lippenstift, dat is heus geen wonderbaarlijk middeltje waardoor je er plots onherkenbaar uitziet. Ik moest echt mijn best doen om te lachen met haar opmerking, want ik vond het nogal stom.

“Ben je ziek vandaag?”

En wanneer je uiteindelijk een dagje geen make-up draagt, vragen mensen je plots of je ziek bent. Of dat je je overslapen hebt…

Nope, ik had er vandaag gewoon eens geen zin in. Een beetje mascara was voldoende en ik voel me perfect even zelfzeker als anders. Het blijft nogal een stomme opmerking, want je voelt je meteen nogal zelfbewust. Als ze me vragen of ik ziek ben, heb ik meteen het gevoel dat ik er mottig uitzie. Dus voor de duidelijkheid, het is niet omdat ik eens geen make-up draag dat ik per se ziek ben. Laat dus deze opmerking maar achterwege.

Wat vinden jullie de meest hatelijke opmerking om te krijgen?

Liefs,

Emma

7 gedachten over “6 reacties die elke make-up liefhebber wel eens hoort

  1. Leuk artikel! Allemaal ook zo herkenbaar. Vooral de ”Heb je nog niet genoeg make-up?”. Deze hoor ik vaak van mijn familie en vriend. Ik denk maar zo: wees blij dat ik mijn geld uitgeef aan make-up en niet aan troep als sigaretten en drugs πŸ™‚

  2. Haha, die laatste is echt zo hatelijk om te krijgen! :p en neen, we maken ons niet op om complimentjes te krijgen van een of andere voorbijganger, maar gewoon voor onszelf! Ik zit altijd meteen op mijn paard als ik die krijg :p

  3. Klopt volledig!! Vooral ‘ben je moe?’ als je geen makeup draagt, heb ik al vaak gehoord. Of dat ik al veel te veel producten in m’n kast heb… Ik zie het ook gewoon als een hobby waar ik graag mee bezig ben. πŸ™‚ Leuk geschreven!!

Geef een reactie

CommentLuv badge