De 11 beste films voor een leuke girlsnight

Je bent nooit te oud voor een leuke girlsnight. Gewoon even een gezellige sleepover houden met je beste vriendin of met een hele hoop vriendinnen kan even leuk zijn als een avondje stappen. Nu ik al 21 ben, merk ik dat ik gezelligheid steeds meer verkies boven een feestje. Meestal dan toch.

Er zijn natuurlijk een heleboel dingen die je kunt doen tijdens een girlsnight. (Lees: roddelen. Véél roddelen). Toch is een film bekijken voor mij altijd de perfecte afsluiter voor de avond. Even geen inspiratie voor een film? Deze elf films doen het altijd goed op een leuke meidenavond. En het is helemaal niet erg als je ze al een keer, of meerdere keren, gezien hebt. Neem er deze lijst, een hoop lekkere snacks en eventueel wat drank bij en geniet gewoon van jullie avondje!

You again

Zelf heb ik geen Netflix, maar mijn beste vriendin wel. Tijdens onze laatste sleepover kozen we uiteindelijk voor de film You again. De middelbare school was de hel voor Marni. Ze had een beugel, veel last van acne en ze had gewoon pech. Enkele pestkoppen, geleid door een perfecte mean girl, hadden het op haar gemunt. Jaren later is ze succesvol op haar job en uitgegroeid tot een knappe dame. Ze wordt uitgenodigd voor het plotse huwelijk van haar broer en ontdekt dat haar toekomstige schoonzus haar voormalige pestkop is. Ik kan me inbeelden dat het verschrikkelijk is.

De film is gewoon hilarisch en perfect voor anderhalf uur lang plezier. De cast is geweldig. Onder andere Kristen Bell, Sigourney Weaver en Jamie Bell doen mee aan de film. 

Bride wars

Bride wars is een film met Kate Moss en Anne Hatheway, twee topactrices. De twee zijn bff’s tot ze plots hun trouw plannen op dezelfde dag. De twee zijn beiden koppig en het draait uit op een echte oorlog tussen de twee. Bride wars is het type film dat nogal cliché is. Je weet namelijk al dat de film goed zal aflopen. Toch is deze erg leuk om te zien en met momenten hilarisch grappig.

Bride wars DVD

Grease

Deze klassieker kon niet ontbreken op het lijstje. Grease is dan ook een van mijn favoriete films ooit. De jaren ’50, rock ‘n’roll en vetkuiven, wat wil je nog meer? Op een meidenavond is het extra leuk, zeker na enkele glaasjes wijn, om mee te kwelen met liedjes als ‘You’re the one that I want’. 

Grease DVD

Bend it like Beckham

Bend it like Beckham gaat over een achtienjarig Indiaas meisje. Ze houdt van voetbal en heeft talent, maar haar ouders verbieden haar de sport. Wanneer ze bij het plaatselijke vrouwenteam begint, moet ze steeds meer geheim houden voor haar ouders. De film klinkt nogal dramatisch, maar is vooral heel komisch. De tienerfilm is op vele vlakken ook erg diepzinnig en leert mensen veel bij over cultuurverschillen.

Mean girls

De meeste vrouwen hebben ooit wel Mean girls gezien. De film is bijna een klassieker. In de film gaat Cady (Lindsay Lohan) voor het eerst naar de middelbare school. Ervoor woonde ze al jaren in Afrika. Op school probeert ze haar weg te vinden en ze wordt al snel benaderd door het populaire kliekje, de plastics. Erg leuk natuurlijk, maar naast populair zijn ze vooral erg gemeen. En dat zal Cady geweten hebben nadat ze verliefd wordt op ex-vriendje van een van de plastics. 

Ik ken de film ondertussen bijna vanbuiten, maar elke keer opnieuw lach ik me kapot. De film zit leuk in elkaar, zelfs al is het maar een typische tienerfilm.

via GIPHY

Mean girls

She’s the man

Ook She’s the man is een bekende chickflick. In de film neemt Viola de plaats in van haar tweelingbroer om te kunnen blijven voetballen. Ze gaat dus een tijdje door het leven als een man en dat levert heel wat hilarische situaties op. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar kamergenoot (gespeeld door Channing Tatum!!). 

Ook al is de film nogal onrealistisch, ik heb me echt krom gelachen ermee. De ideale film voor een leuke meidenavond. Gelach gegarandeerd. 

via GIPHY

She’s the man DVD

Easy A

Olive is het beu om een onopvallend meisje te zijn. Ze verspreidt een roddel over zichzelf en plots denkt iedereen dat ze ontmaagd is. Het werkt, al snel krijgt ze een hoop aandacht. Maar meer dan ze gewild heeft… 

Easy A is een leuke en luchtige film. Het bevat veel komische elementen en er doen heel veel goeie acteurs mee in de film. Het is hilarisch om te zien hoeveel jongens zogezegd met haar naar bed gaan om een betere reputatie te krijgen. 

Easy A
Bring it on

Wie houdt er nu niet van films over dans of nog beter: over cheerleaden. En er zijn maar liefst vijf Bring it on films! De films hebben altijd een andere cast en een ander verhaal, maar meestal eindigt het wel met een competitie. De films zijn vermakelijk en ook best spannend. Er doen ook altijd heel wat knappe vrouwen en mannen mee. Ideaal voor een marathon met vriendinnen.

Pitch Perfect

Een leuk verhaal, hilarische personages en een hoop catchy song. Wat wil je nog meer op een girlsnight? De twee films zijn ideaal voor een leuke avond. In Pitch Perfect gaat een groep universiteitsstudenten de strijd aan om de beste acapellagroep te worden. De populariteit van acapella is ver te zoeken en de groep bestaat dan ook uit een stelletje buitenbeentjes. Maar dat maakt de film nog zo grappig.

Zeker Fat Amy is een iconisch personage uit de film. Meezingen met de film is de boodschap!

Pitch Perfect 1 en 2 -DVD

via GIPHY

If I stay

Vrouwen weten dat het soms nodig is om eens lekker te kunnen huilen. En bij je beste vriendinnen hoef je je niet te schamen. Soms moeten we de emoties gewoon even kunnen loslaten en dat lukt zeker met een dramatische film. If I stay is zeker en vast zo’n film waar je van moet huilen. 

In de film krijgt Mia Hall plots een auto-ongeval met haar ouders en broertje. Haar ouders sterven meteen en zij ligt in een soort coma. Toch hoort ze nog alles om haar heen, maar ze slaagt er niet in wakker te worden. In de film zie je ook fragmenten uit haar relatie. Romantiek en drama alom.

If I stay DVD
Love, Rosie

Rosie en Alex zijn erg close. Rosie wordt plots zwanger na een onenightstand en kiest ervoor om als tiener moeder te worden. Alex verhuist naar Boston om te studeren. De twee groeien uit elkaar en leiden een volledig anders leven. Het is een drama film, maar het bezit ook af en toe humor, wat hem net een tikkeltje luchtiger maakt.

Ik vond het verhaal van de film echt erg mooi en wil zeker het boek nog eens lezen.

Love Rosie DVD

Hebben jullie nog aanraders?

Liefs,

Emma

3 gedachten over “De 11 beste films voor een leuke girlsnight

Geef een reactie

CommentLuv badge