how to highlight

How to highlight: hoe breng ik highlighter aan?

Highlighter is in heel korte tijd een van de populairste beautyproducten geworden. Een subtiele glans of opvallende glow : beautyliefhebbers krijgen er niet genoeg van. In het begin snapte ik deze hype niet helemaal. Wat is het nut van wat bling-bling op je gezicht? Maar nadat ik het zelf probeerde, was ik al snel helemaal verkocht.

Voor mensen die nieuw zijn met make-up klinkt highlighten of stroben waarschijnlijk als Chinees in de oren. Been there, done that. Een jaar geleden was ik zelf nog compleet een beginner op het vlak van make-up. Ik ben nog steeds relatief nieuw, maar door te oefenen en veel op te zoeken krijg ik steeds meer kennis van zaken.

In deze post wil ik even de basis van highlighter uitleggen. Ideaal voor wie nieuw is met het make-up product. Daarna is het helemaal aan jezelf om te beslissen of je het een kans wilt geven, of niet.

Wat doet het?

Highlighter zorgt voor een natuurlijke glans in je gezicht. Het heeft je gezicht een mooie gloed, waardoor je er wakker en gezond uit ziet. 

Er zijn verschillende soorten highlighter te vinden op de markt. Zelf heb ik enkel ervaring met highlighter in poedervorm. Het is waarschijnlijk de meest gebruikte vorm, omdat het zeer snel aan te brengen is. Voor vrouwen met een vette huid is dit de beste optie.

highlighter Urban decay

Er bestaat ook vloeibare variant. De tubes of flesjes zijn te vinden bij verschillende merken en werken goed voor vrouwen met een droge huid. Het is ook eenvoudig om te mengen in je foundation of dagcrème. Aanbrengen is wel iets minder simpel. Als je het niet goed uitsmeert, kan je vegen op je gezicht zien.

Een andere optie is creamy highlighter. De structuur is iets vaster dan die van een vloeibare. Vaak komt deze in palette vorm voor. Het Sleek Solstice palette is een van de bekendste voorbeelden hiervan.

Als laatste kan je ook kiezen voor een highlighter stick. Hier ben ik zelf het meest benieuwd naar, omdat het goed zo zijn bij een drogere huid. Deze highlighter is simpel aan te brengen met de stick zelf.

Hoe gebruik ik het?

Persoonlijk vind ik dat een glow subtiel moet blijven. Het ziet er namelijk niet uit wanneer je volledige gezicht glinstert. Tijdens een feestje mag het wel eens wat opvallender, maar breng zeker niet overal highlighter aan!

Bron
Bron

De foto hierboven vond ik op Pinterest. Het heeft een goed beeld van de plaatsen waar je highlighter kan aanbrengen.

Extra glans op je jukbeenderen zorgt voor een levendige gloed. Je jukbeenderen zullen ook meer benadrukt worden.

Highlighter in je ooghoeken zorgt voor een meer open blik. Perfect voor als je amper je ogen kunt openhouden door vermoeidheid 😉

Ook op de neus brengt men vaak highlighter aan. Let wel op, niet over je volledige neus! Anders gaat je neus er langer uitzien en dat is nu ook niet de bedoeling aan. Breng wat aan op de brug van je neus en op het topje. Het zorgt ervoor dat je neus er smaller gaat uitzien.

Als je dunne lippen hebt, kan je wat aanbrengen op je cupidoboog. Je lipper zien er meteen wat voller uit.

Ook op het voorhoofd en de kin brengen veel mensen wat highlighter aan. Of onder je wenkrauwen, zeker als je wilt benadruken dat ze on fleek zijn.

Met wat breng ik het aan?

Op deze vraag heb ik zelf nog niet het perfecte antwoord gevonden.

Fan brush

Met een fan brush kan je highlighter licht aanbrengen, maar wel heel gericht. Veel mensen vinden dit handig om te highlighten, maar ik vind precies niet de juiste techniek met deze borstel. Van een lezer kreeg ik ook de opmerking dat deze fan brush nogal groot is, dus misschien is dat het probleem.

fan brush

Blush en bronzer brush

Meestal breng ik het aan met dezelfde kwast als mijn blush en bronzer. Met deze borstel breng je iets meer highlighter aan, maar het is wel handig om aan te brengen. Dit vind ik zelf de eenvoudigste manier.

img_8124

Gewoon met je vingers

De laatste optie is ook zeker goed. Je hoeft niet per se te highlighten met een borstel. Je kan gewoon wat aanbrengen met je vingers. Simpel.

Nog een laatste tip

Probeer deze stap van je make-up routine altijd te doen voor een raam, zodat je natuurlijke lichtinval hebt. Anders zie je niet hoeveel je aanbrengt en loop je voor je het weet rond als een discobal.

Wat vinden jullie van highlighter?

Liefs,

Emma

Summary

2 gedachten over “How to highlight: hoe breng ik highlighter aan?

Geef een reactie

CommentLuv badge