must reads

Must reads #11

Deze zomer heb ik een heleboel boeken kunnen lezen die op mijn leeslijst stonden. Ik ben nog steeds bezig aan mijn Goodread challenge, waar ik als goal instelde om 40 boeken te lezen. Ik heb er momenteel al 32 gelezen, dus ik denk dat mijn doel haalbaar is. 

Vandaag geef ik jullie een overzicht van de leukste boeken die ik de laatste tijd las.

De laatste deelnemer – Alexandra Oliva

De laatste deelnemer las ik op aanraden van mijn moeder. Het boek heeft een superleuk concept. Het gaat over een realityreeks waarin deelnemers zogezegd terechtkomen in een postapocalyptische  wereld. In deze wereld worden ze aan hun lot overgelaten en ze moeten zien te overleven.

Zoo neemt deel aan het programma, op zoek naar avontuur. Maar blijkbaar is er tijdens het programma in de echte wereld iets gebeurt, maar Zoo denkt dat dit allemaal bij het spel hoort. Kan ze het ook overleven als het niet langer om een spel gaat?

Het boek is heel erg origineel en het is leuk om eens achter de schermen te kijken van een realityprogramma. Wel vind ik dat het boek soms wat moeilijk te volgen is. Er zijn heel veel personages en soms gebruikt de schrijfster wat moeilijkere zinnen. Toch raad ik het boek zeker aan.

De laatste deelnemer

Bird Box- Josh Malerman

Het boek Bird Box ontdekte ik via Goodreads. Het boek stond op de lijst van beste horrors uit het jaar 2015. En ik denk dat het ook een van de best horrors is die ik ooit heb gelezen. 

Bird box is een heel mysterieus boek. Op een dag verschijnen er allerlei berichten in het nieuws over mensen die plots doorslaan en mensen in hun omgeving beginnen af te slachten. Daarna pleegt de persoon in kwestie zelfmoord. In het begin lijkt het gewoon toeval, maar het komt steeds vaker voor. Blijkbaar is er een mysterieus ‘iets’ in onze wereld verschenen, dat mensen niet kunnen vatten. Als ze het zien, worden ze helemaal gek. De oplossing: je ogen nooit meer openen en zoveel mogelijk binnen blijven in een afgesloten ruimte.

Het hoofdpersonage van het boek leeft al vijf jaar alleen in een groot huis, samen met haar kinderen. Haar kinderen hebben nog nooit hun ogen kunnen openen buitenshuis. Toch beseft de vrouw dat het eindelijk tijd is om hulp te zoeken en ze gaat op zoek naar een plaats waar ze vijf jaar geleden iets over gehoord heeft. Geen gemakkelijke opdracht om geblinddoekt uit te voeren.

Bird Box
Salem’s lot – Stephen King

Salem’s lot is een van de klassiekers van Stephen King. Het boek is al wat ouder en dat merk je aan de schrijfstijl. Toch is het niet voor niets een klassieker. Het boek is erg spannend en soms zelfs best eng.

Salem’s lot gaat over het dorpje Salem’s lot. In het dorpje gebeuren mysterieuse dingen en men vermoedt zelfs dat er vampiers leven. Het boek bouwt redelijk traag op en je maakt kennis met een heleboel personages. Ik had het tamelijk moeilijk om me door het eerste deel te sleuren, maar eenmaal je mee bent in het verhaal wordt het heel spannend. Zeker een aanrader voor de fans van horror en vampieren.

Salem’s lot
Geen tweede kans – Harlan Coben

Ik heb al vaker verteld over Harlan Coben, aangezien hij een van mijn favoriete schrijvers is. Ik heb al vele boeken van hem gelezen, maar Geen tweede kans las ik deze zomer pas voor het eerst. Persoonlijk vond ik het een van zijn betere boeken.

Het boek gaat over een chirurg die ontwaakt in een ziekenhuis. De politie verteld hem dat hij is neergeschoten, net zoals zijn vrouw. Zijn vrouw heeft het schot niet overleefd en hun baby dochtertje is verdwenen. Na enkele weken ontvangt hij nieuws van de gijzelaars. Hij krijgt zijn baby terug, in ruil voor losgeld en hij mag de politie niet verwittigen. Maar tijdens de uitwisseling loopt er iets mis.

Ik heb dit boek in een ruk uitgelezen. Enorm spannend om te lezen.

Geen tweede kans

Last survivorsreeks – Susan Beth Pfeffer

In de zomervakantie las ik de vier delen van de Last survivor reeks. Deze reeks is niet zo bekend bij ons, maar op Goodreads is deze reeks best populair. In het boek gebeurt er op een dag iets met de maan. Een astroïde botst tegen de maan, waardoor die dichter bij de aarde komt te staan. Maar dat heeft een hele hoop negatieve gevolgen. Aardbevingen, overstromingen en ijzige kou zijn onder meer het gevolg.

Ik vind niet elk boek uit de reeks even sterk. Het eerste boek is erg prachtig. Daarin volgen we een meisje die samenleeft met haar moeder en twee broers. Je leest het begin van de ramp en alle gevolgen. In het tweede boek volgen we een volledig ander personage, ook aan het begin van het hele gebeuren. Ik vind de jongen echter een veel minder interessant personage. In het derde en vierde boek komen de personages echter samen, wat het verhaal weer leuk maakt.

Het is een leuk Young adult boek. Het is niet altijd even realistisch, maar het is wel leuk en spannend om te lezen.

The life as we knew it – collectie

Hebben jullie veel gelezen deze vakantie? En hebben jullie nog een aanrader voor mij?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Must reads #11

Geef een reactie

CommentLuv badge