Alice through the looking glass palette: kleurrijke looks

Deze zomer kocht ik voor het eerst een oogschaduwpalette van Urban Decay. Het werd het Alice through the looking glass palette. Een oogverblind mooi palette, met een heleboel kleur. Onlangs deelde ik al een eerste post met looks die ik maakte met het palette. Het waren vooral subtiele looks, die geschikt zijn voor een dagje school of werk. 

Het palette bevat ook heel veel felle kleuren en het zou te jammer zijn om deze kleuren te laten liggen. Ik ben nog steeds een beginner op het vlak van oogschaduw en kleur is nu eenmaal een grotere uitdaging. Toch wou ik het proberen en ik ben toch trots op twee van de looks. En de derde look, tja.. Ik weet zelf niet wat ik ervan moet vinden. Laat me het zeker weten als jullie tips hebben!

Look 1: Alice

De eerste look maakte ik met de kleuren uit de rij van Alice. De kleuren zijn niet zo opvallend en zeker ook geschikt voor een dagelijkse look. Ik wou deze combineren met een blauwe eyeliner, wat de look meteen veel kleurrijker en opvallend maakt. 

De kleur reflection bracht ik aan over mijn volledig ooglid. Dormouse, een mooie bruine kleur, gebruikte ik in mijn crease. Looking glass bracht ik dan weer aan in mijn ooghoeken. Eerst wou ik geen eyeliner gebruiken, maar een lijntje maken met de kleur Metamorphis. Ik vond het effect wat tegenvallen, de kleur viel amper op als lijntje. Daarom maakte ik gebruik van mijn eyeliner van NYX.

Alice through the looking glass

 

Look 2: Oranje-roos

Stiekem ben ik heel trots op deze look. Het was de eerste look met veel kleur waar ik me echt goed bij voelde. Ik heb deze ook naar school gedragen en kreeg er zelf een leuk compliment over!

Voor deze look gebruikte ik vooral de kleuren Cake en Paradox. Als eerste breng ik cake aan over mijn volledig ooglid. Paradox breng ik aan in mijn crease en ik blend de kleuren goed zodat de overgang natuurlijker wordt. De kleur Lily breng ik aan in mijn ooghoeken om de look te doen oplichten.

 

Look 3: Blauw

Op vraag van een van mijn lezers maakte ik een look met de blauwe tinten uit het palette. Best uitdagend, aangezien ik nog nooit blauw heb gebruikt. En het verliep ook niet zo vlot. Het eerste plan was om een ooglook te creรซren met de kleur Time. In de slideshow kan je een foto zien, maar ik was echt niet tevreden met het resultaat. Ik voelde me net een panda.

Ik begon opnieuw en focuste me gewoon op de kleur Heads will roll. Ik vind het een supermooie kleur, maar hij is niet zo simpel om te verwerken in een leuke look. Daarom gebruikte ik enkel deze kleur over mijn volledig ooglid. De matte blauwe kleur Bandersnatch bracht ik aan op mijn onderste wimperlijn. Simpel dus. 

Toch heb ik het gevoel dat deze kleur echt niet bij mij past. Ik denk niet dat ik deze snel opnieuw zal maken, laat staan er mee buiten komen.

Wat is jullie favoriet?

Liefs,

Emma

6 gedachten over “Alice through the looking glass palette: kleurrijke looks

  1. Oranje roos staat je fantastisch!!! Vind deze look echt kei mooi, hopelijk kan ik deze ook krijgen met mijn huidige make-up. Ik denk dat die laatste blauwe kleur wel zou werken moest je hem blenden met een donkerde bruine en zwarte kleur, om een mysterieuze look te verkrijgen. Vind het palette heel mooi !

Geef een reactie

CommentLuv badge