CD: Lady Gaga – Joanne

Lady Gaga is terug van weggeweest. Drie jaar na haar matig ontvangen Artpop brengt Lady Gaga het album Joanne uit. Het is ondertussen haar vijfde album  en het klinkt volledig anders dan haar eerste drie cd’s. Lady Gaga is ook qua persoonlijkheid veranderd. Haar stijl is veel meer ingetogen en ze is ook veel minder op de voorgrond aanwezig dan vroeger. En dat hoor je ook in haar album.

Op Joanne vinden we veertien nummers terug. Het nummer Perfect illusion hoorden we al op de radio, maar ik denk niet dat het een erge hoge plaats in de ultratop behaalde. Lady Gaga wou haar fans verrassen met het album. Ze beweert dat het voor haar een erg leuke ervaring was, waarbij ze diep in haar ziel moest tasten. Volgens haar gaat het album vooral over familie. Ook het einde van haar relatie met haar verloofde Taylor Kinney heeft de zangeres inspiratie gegeven voor het album.

Ik ben altijd een Lady Gaga fan geweest. Haar unieke stijl vond ik geweldig en ze heeft een heel inspirerende persoonlijkheid. Haar muziekstijl is wel volledig veranderd. Vroeger was haar muziek heel erg mainstream en poppy, maar ik hou nu eenmaal van die stijl. Nu heeft haar album veel country-invloeden en dat maakt me al heel wat minder warm.

Diamond heart

Het openingsnummer van het album is meteen een autobiografisch nummer. Ze beschrijft de tijd waarin ze op haar 19e kiest om een Gogo-danseres te worden. Maar het nummer gaat ook over haar verloving met Taylor Kinney. De titel slaat op haar verlovingsring, die in de vorm was van een hart. Ik vind de tekst van het lied erg goed geschreven en ik vind het een van de betere nummers van de cd, ondanks de countryinvloeden.

A-Yo

Het tweede nummer is niet echt mijn ding. Haar stem klinkt wel echt krachtig en mooi in het nummer. Het lijkt alsof de tekst vooral over sigaretten gaat, wat best vreemd is. Lady Gaga verklaarde echter zelf op Twitter dat de tekst over haters gaat. En dat we die gewoon lekker moeten negeren.Joanne album

Joanne

Het derde nummer Joanne is meteen ook de naam van haar album. Het nummer is vernoemd naar Lady Gaga’s tante. Haar tante stierf op heel jonge leeftijd aan lupus. Het is eerder een rustig nummer, maar het bevat heel veel emotie.

John Wayne

In het nummer John Wayne zingt Lady Gaga over haar liefde voor cowboys. Het nummer is iets sneller en “ruiger” dan de andere singles. Ik vind dat haar stem echt goed klinkt in het nummer. Persoonlijk vind ik het lied even wennen, maar hoe meer ik er naar luister, hoe beter ik het vind.

Dancin in circles

Dancin’ in circles vind ik persoonlijk iets te speciaal. Qua stijl is het een dance nummer, maar het heeft ook wat reggae-invloeden. Ik had niet echt een idee over wat het nummer ging, tot ik de betekenis opzocht. En blijkbaar gaat het lied over masturbatie.  Uhm, het is eens iets anders!

Perfect illusion

Tot nu toe is Perfect illusion het enige lied dat ik al op de radio hoorde. Ik vind het een goed nummer, maar nu ook niet zo fantastisch.  De inhoud van het lied is wel interessant. Het gaat over het perfecte beeld dat mensen van zichzelf tonen op sociale media. Iedereen weet dat heel veel fake is op sociale media, maar toch blijf je wel jaloers op die perfecte leventjes. Goed dat een celeb hier eens een nummer over schrijft.

 

Million reasons

Persoonlijk is dit mijn favoriete nummer van het hele album. Het is een traag nummer, maar het bevat heel erg veel emotie. Ik denk dat het nummer ook gaat over de onzekerheden en moeilijkheden van haar stukgelopen relatie.

Sinner’s prayer

Sinner’s prayer is in mijn ogen echt een country nummer. Het bevat een leuke melodie en de tekst is ook mooi, maar het maakt me niet echt warm.

Come to mama

Come to mama vind ik echt steeds een leuker nummer. Het is een heel meeslepend liedje en je zit heel snel met het refrein in je hoofd. Het nummer gaat over de liefde en het feit dat liefde vaak moeilijk is. In het nummer zingt ze come to mama. Moeders worden vaak gezien als de persoon die je het meest liefde kan geven en altijd voor je klaar staat.

Hey Girl

In het nummer Hey Girl zingt Lady Gaga samen met Florence Welch. De stemmen van de twee sterren klinken zo goed samen. Het nummer gaat over vrouwen. Vrouwen moeten elkaar steunen in deze samenleving. Een mooie boodschap en een mooi nummer.

Angel down

In Angel Down zingt Lady Gaga over hoe ze zich voelt in deze samenleving. Ze werd geïnspireerd door de dood van een Afrikaans- Amerikaanse jongen. Het nummer heeft dus een droevige en ontgoochelde toon. De emoties zijn sterk aanwezig.

Grigio girls

Grigio girls is een heel persoonlijk nummer voor de zangeres. Het gaat over een goeie vriendin van haar die aan kanker lijd. Ze steunt haar al jaren in de strijd en ze zingt over hun vriendschap. Toch klinkt het nummer niet verdrietig, eerder hoopgevend. Best een leuk nummer.

Just another day

Het laatste nummer schreef Lady Gaga volledig alleen. Het nummer heeft een leuke melodie. Als je je ogen sluit, kan je je voorstellen dat Lady Gaga dit nummer vooraan in een rustige bar zit te spelen. Helemaal anders dan haar extravagante stijl van vroeger, maar ook leuk.

Joanne is een volledig ander album dan dat je van Lady Gaga zou verwachten. Persoonlijk vind ik het erg wennen, maar nu kan niemand meer beweren dat de vrouw geen talent heeft. Zelfs zonder de extravagante kleren en kapsels en met rustige muziek is Lady Gaga een echte ster. Op vlak van muziek verkies ik haar oudere nummers, maar ik blijf toch nog steeds een fan.

Wat vinden jullie van de nieuwe Lady Gaga?

Liefs,

Emma

 

 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Cd Lady Gaga- Joanne
Author Rating
41star1star1star1stargray

Een gedachte over “CD: Lady Gaga – Joanne

Geef een reactie

CommentLuv badge