must see

Must see: Westworld

Tijd om een nieuwe serie in the picture te zetten. En deze keer niet de minste: Westworld. Westworld is een HBO-serie, gebaseerd op een gelijknamige film uit 1973. Met Westworld wil HBO een waardige opvolger maken voor Game of Thrones. En tot nu toe slagen ze hier zeker in.

Westworld is moeilijk in een categorie te plaatsen. Het is een science fiction serie, maar het bevat ook veel western elementen. De serie speelt zich af in een futuristisch pretpark, genaamd Westworld. Het is geen pretpark zoals wij het kennen, neen, in Westworld bevind je je echt in het Wilde Westen. Heel geavanceerde robots, die er gewoon als mensen uitzien, zorgen voor een spannend verhaal voor de bezoekers. De rijke bezoekers kunnen in het park doen wat ze willen, inclusief moord, zonder dat de robots wraak zullen nemen.

Vanaf aflevering een wordt het duidelijk dat er toch iets aan de hand is met de robots. Sommigen blijken toch iets zelfstandiger te denken, dan hun technologie toelaat. Is het gewoon een fout in het systeem of is er meer aan de hand?

160819-westworld-s1-blast-07-1920
Bron

De show heeft een goeie cast. Anthony Hopkins, James Marsden en Luke Hemsworth zijn slechts enkele bekende namen uit de cast. Tot nu toe zijn er nog maar twee afleveringen verschenen, maar het is nu al veelbelovend.

Het is ook duidelijk dat er veel geรฏnvesteerd werd in de serie. Visueel is de serie ook heel prachtig. De Westerse wereld ziet er goed uit en de outfits en kapsels zijn altijd goed verzorgd.

Persoonlijk vind ik de serie nogal mysterieus. Na twee afleveringen weet je nog heel weinig. Het maakt de serie extra spannend, want je wilt per se weten wat er nu aan de hand is. Op voorhand had ik schrik dat er te veel actie in de show zou zitten, maar dat valt erg goed mee. Natuurlijk is er af en toe wel eens een gevecht tussen twee cowboys, maar de show heeft veel meer inhoud dan dat.

160819-westworld-s1-blast-16-1920
Bron

Het eerste seizoen zal tien series bevatten. Tot nu toe krijgt de serie enkel super goeie reviews. Momenteel heeft Westworld een score van 9,2 op IMDB, wat erg hoog is. Ik denk dat de producers hun best hebben gedaan om deze serie zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Het is zeker geen typische mannenserie en je hoeft geen sci-fi nerd te zijn om de serie leuk te vinden. Opnieuw een dikke aanrader!

Hebben jullie al een aflevering gezien?

Liefs,

Emma

3 gedachten over “Must see: Westworld

Geef een reactie

CommentLuv badge