7 tips voor prachtige witte tanden

Iedereen droomt van prachtige, witte tanden. Wie wil er nu geen spierwitte tanden en een lach die je omgeving bijna verblind? Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met natuurlijk witte tanden. Zelf kan ik niet echt klagen op dat vlak, maar het is altijd interessant om tips te horen voor nog wittere tanden.

Ik heb even het internet afgespeurd om de beste tips voor wittere tanden te zoeken. Je kan natuurlijk altijd kiezen voor een dure behandeling bij de tandarts, maar daar hangt best een duur prijskaartje aan.

Eet meer aardbeien

Aardbeien bevatten appelzuur, dat ervoor zorgt dat je tanden op een natuurlijke manier witter worden. Sommige mensen wrijven hun tanden in met aardbeien, maar dat is echter niet aan te raden. Het zuur kan schade berokkenen aan je glazuur.

Spoelen met warm zout water

Deze tip klinkt me nogal vies in de oren, maar het zou wel helpen voor wittere tanden. En het is nog eens gezond voor je tandvlees erbij. Je moet een theelepen zout mixen in een glas warm water. Daarna gebruik je het mengsel als mondwater. Let wel op dat je het niet inslikt, veel mensen moeten er van braken.

Spoelen met kokosolie

Dit hebben zowel ik als mijn ouders een tijdje gedaan. Je spoelt je mond met een eetlepel kokosolie en dit zo lang mogelijk. Met lang bedoelen ze echt ongeveer een kwartiertje. Ik zag wel duidelijk resultaat en mijn ouders nog meer, omdat die van nature iets meer gele tanden hebben dan ik. Ik heb het echter niet lang volgehouden, omdat vijftien minuten wel echt lang is om dagelijks te doen.

Vermijd te veel rode wijn en koffie

Rode wijn zorgt ervoor dat je tanden verkleuren. Vermijd het dus zoveel mogelijk. Kan je het niet laten? Drink dan meteen een glas water na het drinken van rode wijnen. Ook drinken via een rietje zou helpen.

Vaseline aan de binnenkant van je mond

Een tip voor mensen die vaak felle lippenstiften dragen. Doe wat vaseline aan de binnenkant van je lippen. Zo vermijd je dat er lippenstift op je tanden komt.

Azijn

Nog een ander spoelmiddel is azijn. Azijn heeft een hoog zuurgehalte. Als je eens in de twee à drie maanden je mond spoelt met azijn verdwijnt al je tandplak in een keer. Doe dit zeker niet meer dan om de twee maanden, anders tast het je glazuur aan.

Wissel vaker van tandenborstel

Iets waar ik zelf schuldig aan ben: niet snel genoeg van tandenborstel wisselen. Eigenlijk moet je je tandenborstel vervangen na drie maanden of wanneer de haartjes beginnen afbuigen. Daarna poetst de borstel niet meer voldoende goed.

Hebben jullie nog tips?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “7 tips voor prachtige witte tanden

Geef een reactie

CommentLuv badge