Look of the day: nineties girl

Het is de meesten ondertussen al opgevallen, maar de choker is helemaal terug van weggeweest. Als kind liep ik al rond met plastic chokers, meestal uit de kauwgomballen automaat. Toen was dat gewoon een leuk speelgoedje, maar nu wordt het opnieuw als een hip modeaccessoire gezien. Dus ging ik op zoek naar een leuk exemplaar.

Uiteindelijk vond ik een leuke choker in Ierland. Ik kocht het in de Claire’s outlet store. Ik denk dat het me zo’n vier euro heeft gekost en je krijgt er twee voor deze prijs. Het is best een dun bandje, maar dat vind ik het mooist. Ik denk dat je ze kon ook beiden tegelijk kan dragen.

choker Claire's

Door deze choker kwam ik op het idee om een nieuwe look of the day te maken. Het accessoire doet me zo terugdenken aan de jaren 90. Ikzelf ben geboren in 1995, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een echte nineties girl ben. In deze post koos ik ervoor om een stoerdere, eerder grunge-achtige look of the day te maken. Even helemaal buiten mijn comfort zone, aangezien mijn stijl eerder preppy en girly is.

Naast de choker koos ik om metallic lippenstift te dragen, een ander item die hot was in de nineties. Het is een lippenstift van Urban Decay, Conspiracy. Het is nog steeds mijn meest gewaagde lippenstift en het is best een onwennige look. Wel leuk om eens iets helemaal anders te proberen. In het dagelijkse leven zou ik de choker combineren met een iets subtielere kleur of eerder een rode tint. Op die manier voel ik me iets minder ‘grunge’.

Voor deze look gebruikte ik volgende producten:

  • Make-up revolution blush palette in golden sugar
  • Eyeliner van Artdeco
  • Conspiracy lippenstift van Urban Decay
  • The rocket volum’ mascara van Maybelinne

Het is een heel eenvoudige look om te maken. Ik heb er bewust voor gekozen om weinig andere make-up te dragen. Enkel wat bronzer, eyeliner en mascara. De lippenstift is sowieso al een eyecatcher en ik vrees dat het anders te veel van het goeie zou worden.

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Look of the day: nineties girl

Geef een reactie

CommentLuv badge