Game time #2

De vakantie zit er ondertussen op, maar ik heb toch enkele leuke spellen (her)ontdekt tijdens deze periode. Ik vind gamen echt leuk om wat tijd te vullen. En gezelschapsspellen zijn altijd leuk om te spelen met familie en vrienden. Vandaag opnieuw een selectie van drie spellen. Het zijn stuk voor stuk aanrader.

Professor Layton

Als kind kon ik uren spenderen met mijn nintendo. Eerst had ik een gameboy advance, daarna een nintendo ds. Mijn laatste nintendo ds heb ik nog steeds en onlangs haalde ik deze vanonder het stof om nog eens Pokémon te kunnen spelen. Op die manier herontdekte ik een van mijn favoriete spellen van vroeger.

img_8092

Ik heb het over de spelletjes van Professor Layton. Er bestaan zo’n drie of vier spellen met de professor in de hoofdrol. In elk spel beleef je een ander avontuur, waarin je een mysterie moet oplossen aan de hand van een heleboel puzzels en hersenkrakers. Ik vind deze spellen nog steeds geweldig. De puzzels zijn zeker niet simpel, waardoor ik het spel net meer waardeer nu ik wat ouder ben.

img_8099

Ticket to ride

Ticket to ride was het eerste gezelschapsspel dat ik samen kocht met mijn vriend. We vinden het beiden leuk om gezelschapsspellen te spelen en ondertussen hebben we er al enkele gekocht. Vaak raadplegen we eerst sites zoals boardgamegeek, om de leukste spellen te kunnen ontdekken. Op die manier hebben we ticket to ride ontdekt en we hebben nog geen spijt gehad van de aankoop.

img_8058

We kochten de nordic countries editie,omdat die het leukst is om te spelen met twee spelers. Het bordspel bestaat uit een grote kaart van Scandinavië. Iedere speler krijgt een set met treintjes en het is de bedoeling om treinroutes aan te leggen. Ik vind het een super leuk spel, en het is redelijk competitief. Iedereen wil zijn routes kunnen voltooien, maar het gebeurt maar al te vaak dat een andere speler je weg blokkeert. En dat is niet goed voor je score.

img_8062

img_8065

Het is een simpel spel, waarin je toch genoeg moet nadenken en wat tactiek voor moet bezitten. Er bestaan verschillende edities en er zijn zelfs uitbreidingen te koop. Het is een van mijn favoriete spellen ooit.

Plague

Het laatste spel die ik vandaag bespreek is een app voor op je smartphone. Het spel heet plague en is te vinden via de app store. Het is een app waar je voor moet betalen. Normaal doe ik dat nooit, maar dit spel was het echt waard. In Plague ben je zelf een virus. Het doel van het spel is om je virus over de hele wereld te verspreiden, iedereen ziek maken en de mensheid uitroeien. De evil versie van mezelf vind dit spel geweldig.

img_8053

img_8055

Het is een geweldig amusant spel, terwijl het doel misschien een tikkeltje gruwelijk is. Het is best uitdagend, maar het is een leuk spel om de tijd te doden. Ik speel dit spel vaak in de trein. Er bestaan verschillende soorten virussen, waarvoor je je strategie telkens moet aanpassen.

Wat is jullie favoriete game app?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge