Alice through the looking glass looks

Onlangs kocht ik mijn eerste oogschaduw palette van Urban Decay. En wat voor een: het Alice through the looking glass palette. In mijn vorige post kon je al foto’s en swatches zien. Vandaag heb ik een eerste post met looks.

Het palette heeft een grote variatie aan kleur. Er zitten naturelle, maar ook heel felle kleuren in. In de post van vandaag toon ik jullie drie draagbare looks. Geschikt voor een gewone schooldag, maar ook ideaal voor een feestje. Binnenkort komt er zeker nog een post met looks aan, maar dan met enkele heel kleurrijke looks!

White queen

De allereerste look die ik met het palette maakte, was de look van the white queen. Ik gebruikte hiervoor alle vier de kleuren in de rij van Miranda. Ik heb deze look niet zelf verzonnen, ze is gebaseerd op een video van Urban Decay die ik op Youtube vond.

Om deze ‘white queen’ look te verkrijgen, maakte ik gebruik van de rij in het midden.  De onderste, bruine kleur bracht ik aan in mijn crease om diepte te creëren. De derde kleur, Kingdom, bracht ik aan in mijn binnenste en buitenste ooghoek. In het midden breng ik de tweede kleur aan. Ik doe hetzelfde net onder de rand van mijn onderste wimpers. De bovenste kleur, Lily, gebruik ik in mijn ooghoeken. Deze kleur is een wit-roze tint, die je ogen echt doet oplichten.

De foto’s van deze look zijn niet zo geslaagd. Ik overweeg momenteel om te investeren in een betere lens. Toch vond ik deze ooglook heel mooi en ik heb deze ondertussen al enkele keren nagemaakt.

Alice through the looking glass

 Red queen  

De tweede look heb ik gemaakt met enkele kleuren van the red queen. Centraal staat de kleur Salazen Grum. Tijdens de swatches was dit een van mijn favoriete tinten en ik wou deze zou snel mogelijk in een look gebruiken. Voor de rest van deze ooglook gebruik ik enkel royal flush van de rij van the red queen. De twee blauwe tinten vond ik even te gewaagd voor overdag.

Ik bracht Kingdom aan in mijn binnenste en buitenste ooghoek en de kleur Salazen Grum in het midden van mijn oog. Ik heb deze goed geblend, zodat er een mooie overgang is. Royal flush bracht ik  aan in mijn binnenste ooghoek, om het wat te laten oplichten. Ik nam ook een klein beetje van de blauwe kleur bandersnatch aan net onder mijn onderste wimperrand. Je kan deze stap gerust over slaan, maar ik vind de combinatie van rood en blauw wel leuk.

Mad Hatter

Als laatste look voor vandaag, maakte ik ook een subtiele Mad hatter look. De Mad hatter kleuren zijn allemaal fel en vormen in combinatie zeker een gewaagde ooglook. Voor een meer natuurlijk effect koos ik voor de kleur Paradox als aandachtspunt van de look. Eerst bracht ik Kingdom aan in mijn ooghoeken en daarna Paradox in het midden. Paradox is een prachtige oranje kleur en de twee kleuren blenden heel mooi samen.

De kleur gone mad breng ik aan onder mijn onderste wimperrand voor een meer speels effect. De kleur Lily breng ik aan in mijn binnenste ooghoek en aan de binnenkant van mijn onderste wimperrand.

Ik ben tot nu toe het meest trots op deze look. Hiervoor heb ik geen tutorial gekeken, ik heb gewoon zelf wat zitten spelen met de kleuren.

Welke look heeft jullie voorkeur? En met welke felle kleur wil je nog een look zien?

Liefs,

Emma

7 gedachten over “Alice through the looking glass looks

    1. Oh super, die actie zal ik zeker eens bekijken. Ik denk niet dat je deze kan bestellen in België. Misschien via de site van Debenhams, waar ik het gekocht heb in Ierland?x

Geef een reactie

CommentLuv badge