must see

Must see: stranger things

Bij sommige series merk je al na aflevering een dat je een pareltje hebt ontdekt en dat gevoel had ik meteen bij Stranger things. Na de vele positieve reacties over de serie moest ik het eens bekijken en het stelde me niet teleur.

Stranger things is een science fiction-horror serie van Netflix. Het verhaal is erg leuk. Een beetje een typisch coming-of-age verhaal die zich afspeelt in de jaren tachtig. Het deed me vanaf aflevering een denken aan de typische stijl van Stephen King. Blijkbaar zitten er ook echt verwijzingen in naar de schrijver, maar ook naar Steven Spielberg, John Carpenter en George Lucas.

stranger things
Bron

De serie volgt het verhaal van vier jongetjes. Het zijn vier buitenbeentjes, die gepest worden op school. In aflevering een verdwijnt er een van de jongens op de weg naar huis. Meer nog, we zien hem achtervolgd worden door een eng monster net voor zijn verdwijning.

Zijn drie vrienden gaan later op zoek naar hem en vinden zo een mysterieus meisje in het bos. Ze heeft kortgeschoren haar en draagt een ziekenhuiskleed. Ze nemen het meisje mee naar huis en al snel ontdekken ze dat Eleven bijzondere krachten heeft.

Al snel wordt het voor de kijker duidelijk dat Eleven een experiment is van de regering. Ze willen haar gebruiken als spion voor de Russen. Hierdoor zijn ze wel op een geheime wereld gebotst, waardoor een monster kon ontsnappen naar de echte wereld.

Het eerste seizoen bestaat uit slechts acht aflevering die je in een mum van tijd uitgekeken hebt. Ik vind de hele setting van dit verhaal gewoon super. De serie zorgt echt voor een jaren 80 gevoel. Niet alleen door de kleren en de kapsels, maar ook door elementen als de achtergrondmuziek.

Stranger things is volgens mij een van de beste series van dit moment en veel andere mensen denken er hetzelfde over. Het bevat heel veel elementen die ervoor zorgen dat het een topserie is.

De cast is echt heel goed. Zo speelt de bekende Winona Ryder de moeder van de verdwenen Bill Byers. Een heel emotionele en zware rol, die zij perfect kan neerzetten. Ook de kinderen zijn heel goed uitgekozen. Millie Bobbie Brown, die Eleven speelt, is echt een topactrice op haar leeftijd. Ook de vier jongens zijn perfect gecast. De jongen die Dustin speelt vind ik gewoon geweldig.

Winona Ryder
Winona Ryder – Bron

Voor mij heeft Stranger things de perfecte mix tussen horror, spanning, mysterie en vriendschap en liefde gevonden. Het is een perfect coming-of-age verhaal en het eindresultaat is gewoon prachtig.

Het tweede seizoen is al vastgelegd en ik kan niet wachten om meer te zien!

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Must see: stranger things

    1. Haha. Bij momenten is het wel wat eng. Mijn vriend kan ook niet tegen enge films en series en meestal vind hij deze serie oke :p maar dat is persoonlijk natuurlijk 🙂 x

Geef een reactie

CommentLuv badge