Urban Decay Alice through the looking glass

Vorige week rond deze tijd was ik nog op reis in Ierland. Ik had jullie al verteld dat ik op zoek was naar een leuk oogschaduwpalette. En het mocht eens wat meer kostten, gewoon omdat ik het verdien. Ik vertrok naar Ierland met het idee om the chocolate bar van Too Faced te kopen, zoals ik vertelde in deze post. Too Faced is hier bij ons niet te koop en het leek me dus het ideale moment om het veel geprezen palette aan te schaffen.

Toen ik in Debenhams rondliep, wou ik toch even een kijkje nemen bij Urban Decay. Ze verkopen het merk ook bij ons, maar ik wou toch even controleren of ze geen andere collecties verkochten. En toen viel mijn oog op het Alice through the looking glass palette.

Ik had het palette al heel vroeg ontdekt op Youtube en werd spontaan verliefd. De vormgeving alleen is prachtig. Later hoorde ik dat het palette niet bij ons te verkrijgen was. Ik was toen best ontgoocheld, maar legde me erbij neer dat ik het palette nooit zou hebben. Je kan mijn enthousiasme inbeelden toen ik het daar in Ierland plots onverwachts in de rekken zag.

De verpakking

De verpakking van Urban Decay is altijd in orde, maar dit palette is gewoon adembenemend. Het palette is gemaakt in samenwerking met Disney en het lijkt gewoon op een sprookje. Het palette is gemaakt ter promotie van de film Alice through the looking glass. Alle details zitten goed, zelfs de binnenkant van de kartonnen verpakking heeft een leuke print in de stijl van de film.

Het palette zelf is stevig en best groot. In de bovenste flap vind je een spiegel met de opdruk: “We’re all mad here”. Er zit ook een luikje in en als je het opendoet zie je een prachtige vlinder. Ik vind het leuk dat het palette zo’n mooi afwerking heeft. Het heeft een mooi plekje op mijn kast gekregen en het springt meteen in het oog als je mijn kamer binnenkomt. Van de verpakking alleen al word ik heel gelukkig.

De make-up zelf zit in een uitschuifbaar vakje. Ook daar staat er een leuk tekstje op uit het bekende verhaal van Alice through the looking glass.

img_7778

img_7777

img_7781

De kleuren

Als je de schuif opent, zie je maar liefst 20 verschillende kleuren. De verpakking heeft een speciaal effect. Het lijkt net alsof de pans in een soort van metaal zitten, maar eigenlijk is het gewoon stevig karton in zwart en wit.

De kleuren zijn verdeelt in 5 rijen van vier kleuren. Elke rij staat voor een bepaald personage. De eerste rij is de stijl van Alice, de tweede van de Mad Hatter, de derde van the white queen en de andere zijn van the red queen en time.

Ik vind de variatie aan kleur heel goed. Je hebt voldoende naturelle kleuren, geschikt voor dagelijks gebruik. En dan bevat het ook enkele felle kleuren. Ideaal voor veel afwisseling en heel veel mogelijkheden.

img_7786

Het palette heeft me ongeveer 50 euro gekost. Niet goedkoop dus, maar je krijgt er wel een prachtig palette voor met twintig kleuren. Er zit ook een kwast bij met twee zijden. Ook deze is mooi afgewerkt in Alice through the looking glass- stijl.

img_7788

De swatches

Alvast mijn excuses voor de swatches van de eerste rij. Mijn camera heeft de laatste tijd wat kuren en na honderd pogingen heb ik het opgegeven om een goeie foto van de rij te bemachtigen. Hoe dan ook, de foto heeft toch een goed beeld van de eerste rij. Het was op zijn zachts gezegd, teleurstellend. De eerste twee kleuren waren nauwelijks zichtbaar op mijn arm en er was ook heel veel fallout. Het beloofde niet veel goeds voor de rest van het palette, maar gelukkig is niet minder waar.

De Alice tinten van onder naar boven. Looking glass- Reflection – Dormouse – Metamorphis.

Looking glass en reflection zijn heel erg licht en hebben heel veel fallout. Ik vind fallout meestal niet zo erg, maar hier is het wel heel opvallend. Dormouse en Metamporhis zijn veel beter qua pigment en hebben weinig fallout. Dormouse lijkt me een ideale kleur voor in je crease.

img_7799

De rij van de Mad Hatter heeft een heleboel kleur. Van onder naar boven zie je Hatter – Gone Mad – Paradox – Cake.

Na de teleurstelling van de eerste rij, werd ik meteen een pak blijer na deze swatches. Ik vind het pigment echt goed en de kleuren zijn gewoon wauw. Er is ook veel minder fallout, enkel gone mad had er een beetje. Ik vind deze kleuren stuk voor stuk prachtig, maar Paradox is echt een pareltje. Het is een opvallende oranje kleur met gouden glitters. Ik kan niet wachten om met deze kleur te experimenteren.

img_7808

De rij van Mirana (the white queen) bevat Lily – Duchess – kingdom – Chessboard. Deze rij is ideaal voor een leuke naturelle look en de vier kleuren passen ook enorm goed samen.

img_7809

De vierde rij bevat kleuren in de stijl van Iracebeth. Van onder naar boven: Heads will roll – Bandersnatch – Salazen Grum – Royal Flush. Royal flush is heel licht van pigment, maar bevat wel veel glitter. De donkerblauwe kleur was naar mijn mening nogal stroef om aan te brengen, maar misschien is het beter op mijn oogleden.

Salazen Grum is qua kleur mijn absolute favoriet in het palette!

img_7815

De laatste rij zijn de kleuren van Time. Vier donkere tinten, maar heel leuk om verschillende looks mee te maken. Van onder naar boven: time – Dream – Chronosphere – Mirror.

Het pigmentย van deze rij vind ik erg goed. De derde bronzen kleur vind ik ook echt prachtig. Het is zeker een van mijn favorieten.

img_7816

Conclusie

Ik ben verliefd! Ik zou het palette enkel al kopen voor de prachtige verpakking, maar het zou nogal stom zijn om enkel daarvoor 50 euro te betalen. Toch heb ik nergens spijt van. Het palette is mooi en de inhoud is minstens even mooi. De kleuren zijn niet allemaal even goed van pigment, maar dat heb je wel vaker in een palette. Er is soms wat fallout, dus als je dat erg storend vind, is het misschien geen aanrader voor jou.

Het Alice through the looking glass palette heeft een enorme variatie aan kleur en ik denk dat ik hier heel veel mee ga kunnen experimenteren. Binnenkort volgen er zeker posts met enkele looks.

Liefs,

Emma

8 gedachten over “Urban Decay Alice through the looking glass

    1. Het is gewoon niet bij ons te verkrijgen. Ik dacht zelf enkel in Amerika, dus ik was heel enthousiast toen ik het in Ierland vond…Dus tenzij je op reis gaat of wilt bestellen via internet (wat niet zo eenvoudig is bij UD) denk ik dat je het moeilijk te pakken zal krijgen.. x

  1. De verpakking is echt prachtig! Zelf gebruik ik niet vaak van die fellere kleuren dus daarom koop ik meestal zo’n palette niet meer (heb al genoeg fellere kleurtjes in mijn bezit die niet genoeg liefde krijgen), maar het ziet er wel leuk uit! Op de site http://www.sephora.fr kan je Urban Decay en Too Faced krijgen. Heb er zelf al vaak dingen besteld ๐Ÿ˜‰

    1. Ja, dat is wel waar ๐Ÿ™‚ maar dit palette kan je daar ook niet krijgen. Het is voor mij de eerste keer dat ik een palette koop met fellere kleuren, dan zie ik wel hoe vaak ik ze gebruik ๐Ÿ™‚ x

Geef een reactie

CommentLuv badge