Boozy brush 18 pieces advanced set

Tot een tijdje geleden had ik slechts drie make-up borstels: eentje voor mijn blush en bronzer en een voor oogschaduw van Essence en een borstel voor mijn wenkbrauwpomade van NYX. Vooral voor oogschaduw was dit een probleem. Met een enkele borstel is het moeilijk om kleuren te blenden en dus vond ik het tijd om een goeie set borstels te kopen.

Ik ging op zoek naar een goeie set, die ook niet te duur is. Op Boozyshop stond een van hun eigen sets in de afprijzingen. Ik koos voor de advanced brush set. Normaal kost deze 74.82 euro en ik heb er rond de 32 euro voor betaald. Een mooie deal dus.

Boozy brush set

De set bestaat uit 18 borstels en je krijgt ze in een handig zwart tasje. Het viel me wel op dat het tasje een heel onaangename chemische geur heeft. Na een tijdje is het al wat verminderd, maar de geur is nog steeds aanwezig. De kwasten zitten ook nog eens apart verpakt in een plastic.

IMG_7633

Achttien borstels is best een uitgebreide set. Ik koos dan ook voor de advanced set, er bestaan kleinere sets die ook meer dan genoeg make-up borstels bevatten. Het was even zoek welke borstel voor wat dient. Handig is wel dat er een naam staat op elke kwast. Hieronder vind je een overzicht van alle make-up kwasten in de set.

5000 Detail Shader
5100 Short Shader
5150 Shader
5400 Crease Shader
5600 Smudge
6200 Pointed Blender
6500 Large Tapered Blender
6700 Fluffy Blender
7300 Bent Eye Liner
8000 Lash & Brow
8100 Angled Brow

1200 Round Conceal Buffer
1500 Round Buffer
2100 Powder
2800 Bronzer & Blush
3500 Fan Brush
4300 Large Flat Contour

9000 Lip

Zoals je ziet zijn er veel borstels voor het aanbrengen van oogschaduw. Ik heb er al enkele gebruikt om een look mee te maken en ik merk echt het verschil. De crease shader is enorm handig en de blenders maken echt een groot verschil. Ik heb nog niet alle kwasten uitgetest, maar ik ben nu al tevreden.

Ik vind het vooral moeilijk om te weten welke kwast ik het best gebruik. Sommige beschrijvingen zijn erg duidelijk, terwijl ik bij andere borstels geen idee heb wat ik er mee moet doen. Nu gebruik ik ze vooral op goed gevoel en dan merk ik wel of het de geschikte borstel is of niet.

IMG_7644

Tot nu toe heb ik de blush en bronzer brush al het meest gebruikt. Ik vind deze echt geweldig en ik merk het verschil met mijn oude borstel. De fan brush is iets totaal nieuw voor mij, maar ik vind het wel leuk om er wat mee te spelen. Ik heb het gevoel dat ik de techniek nog ander de knie moet krijgen. Tips zijn altijd welkom.

boozy face brushes

Ik ben tevreden met mijn aankoop en denk dat deze set een aanrader is. De prijs-kwaliteit is goed, al ben ik blij dat ik de set aan de helft van de prijs heb kunnen kopen.

Bij mijn set kocht ik ook nog een pro brush dry cleaner van het merk. Het potje werkt heel simpel. Je moet je brushes gewoon wrijven over de zwarte spons. Je make-up gaat er af, zonder dat je je borstels moet wassen met water en zeep. Zo kan je eenzelfde brush gebruiken om bijvoorbeeld meerdere kleuren oogschaduw aan te brengen.

Het product doet zijn werk, maar meer ook niet. Je moet nog steeds wekelijks je brushes wassen. Het is een handige tijdelijke oplossing, maar je merkt dat de kwasten verkleurd blijven.

IMG_7657

Liefs,

Emma

Summary
Review Date
Reviewed Item
Boozy brush set
Author Rating
41star1star1star1stargray

5 gedachten over “Boozy brush 18 pieces advanced set

  1. Lekker veel kwasten om uit te proberen! Ik snap helemaal wat je bedoeld met het verschil tussen je oude en je nieuwe kwasten. Ik ben mijn kwasten langzaam maar zeker ook aan het vervangen. Van duurdere kwasten heb ik gemerkt dat ze inderdaad vaak fijner werken. Xxx

Geef een reactie

CommentLuv badge