must reads

Must reads : Nicci French

Nu het vakantie is, heb ik de leeskriebel opnieuw te pakken. Ik heb opnieuw een must read post voor jullie. Deze keer opnieuw over een schrijfster waar ik al veel van gelezen heb: Nicci French. Achter de naam Nicci French schuilt er echter een echtpaar, de Britse Nicci Gerard en Sean French, die samen thrillers schrijven.

Ik leerde de boeken van Nicci French kennen via mijn moeder. Ik plunder altijd haar boekenkast als ik niets meer liggen heb. Mijn moeder houdt enorm van thrillers en Nicci French is een uitstekende thriller schrijver. In hun boeken is het hoofdpersonage bijna elke keer een vrouw, die in de problemen geraakt, maar toch heel sterk blijkt te zijn. De boeken zijn altijd vlot geschreven en super spannend. De volgende boeken zijn mijn favorieten van het koppel.

Eerst nog even een persoonlijke mededeling. Sinds gisteren ben ik op reis naar Ierland. Geen nood, ik heb genoeg vooruit gewerkt zodat er nog steeds om de twee dagen een post verschijnt op mijn blog. Ik doe mijn best om te reageren op jullie lieve reacties, maar zal vooral ook wat genieten van mijn reisje.

Wat te doen als iemand sterft

Volgens mij was dit het eerste boek van Nicci French die ik ooit las. Het boek gaat over een vrouw die haar grote liefde verloor tijdens een zwaar ongeluk. Naast hem vonden ze echter het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Het lijkt dus alsof de twee een geheime relatie hadden. Gekwetst en in de rouw gaat de vrouw op zoek naar antwoorden.

Wat te doen als iemand sterft- paperback

Tot het voorbij is

Tot het voorbij is gaat over een jonge vrouw die samen met een groep van zes vrienden samenwoont. Plots beslist de eigenaar om samen te wonen met zijn vriendin en de groep vrienden moet op zoek naar een eigen plek. In de buurt worden twee vrouwen vermoord, die allebei een link hebben naar het hoofdpersonage. Volgens de politie is het geen toeval…Bijzonder aan het boek is dat het verhaal eigenlijk twee keer wordt verteld. Een keer vanuit het het perspectief van de vrouw en eenmaal uit het perspectief van een andere huisgenoot.

Frieda Klein serie

Onlangs moest ik voor mijn opleiding een recensie schrijven en daardoor las ik het zesde boek van de Frieda Klein serie: Als het zaterdag wordt. Ik had al de eerste twee delen gelezen, maar ik was toen niet zo enthousiast. Ik was geen fan van het hoofdpersonage en dat kan me verschrikkelijk storen aan een boek. In het zesde deel was ze echter veel veranderd en ik vond het boek echt super. Daarna begon ik de andere delen te lezen en ik vind deze serie echt heel spannend. Nu nog wachten op de andere delen.

De serie gaat over Frieda Klein, een psychotherapeute. In het eerste boek wordt ze ingeschakeld in een politieonderzoek, wat niet zo goed uitdraait voor de vrouw. Ze geraakt telkens opnieuw betrokken in lastige zaken en maakt het haarzelf vaak moeilijk. Ze wordt ook gestalkt door een man die eigenlijk overleden zou zijn, maar niemand wil haar geloven…

Frieda Klein deel 1

De bewoonde wereld

De bewoonde wereld is een van de spannendste boeken van Nicci French. Je wordt meteen meegesleept in het verhaal. Een vrouw wordt wakker, vastgebonden en geblinddoekt. Haar ontvoerder komt haar bezoeken en voedt haar, maar ze kan hem nooit zien. In het boek probeert ze zichzelf in leven te houden en denkt ze terug aan haar verleden. Ondertussen probeert ze een plan te bedenken om te ontsnappen.

De bewoonde wereld

Lazen jullie al een boek van Nicci French?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge