Game time #1

Ik hou al mijn hele leven lang van spelletjes. Gezelschapsspelen, computerspellen, noem maar op. Het is gewoon ontspannend om even een spelletje te spelen. In de vakantie heb je normaal gezien meer vrije tijd en een spel kan zeker helpen tegen verveling.

Het leek me leuk om een reeks te maken op mijn blog waarin ik enkele leuke spellen met jullie deel. Ik probeer in elke post te variëren, zodat er voor elk wat wils is. Ik hoop dat jullie dit een goed idee vinden, laat zeker iets weten in de reacties.

Pokémon go

In mijn eerste game time post kan de hype van deze zomer niet ontbreken. Pokémon go is nu al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De gratis(!) app is het meest gespeelde spel deze zomer. Ook ik keek al een hele tijd uit naar Pokémon go. Ik kon zelfs niet wachten en downloadde het spel al voor het officieel verscheen in België.

Pokémon go

In de game kan je eindelijk in het echt Pokémon vangen. Voor het spel moet je in de echte wereld op stap met je gsm in je hand. Als er een klein monstertje in je omgeving zit, trilt je smartphone en met een pokeball kan je zelf de pokemon vangen. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk pokémon te verzamelen. Niet zo eenvoudig natuurlijk, zeker omdat enkele pokémon heel erg moeilijk te vinden zijn.

Pokémon go is echt een heel leuk spel. In het begin lijkt het alsof het weinig inhoud heeft, maar het spelletje is gewoon heel erg verslavend. Het is nog leuker als je het kan spelen met vrienden. Je ziet ook steeds meer mensen op straat het spel spelen. Sommige mensen vinden de app asociaal, maar ik vind dit echt niet waar. Ik krijg het gevoel dat de mensen meer buiten komen voor het spelletje en op openbare plaatsen vind je echt vaak een hoop Pokémon go spelers. Gezellig toch?

Een nadeel van het spel is dat het wel heel veel batterij verbruikt. Je moet ook altijd je 4g aanzetten. Toch blijft iedereen verder spelen met de app, gewoon omdat het zo leuk is.

Mysterium

Ik vind niets leuker dan een avond gezelschapsspelen spelen. Ondertussen heb ik best een grote verzameling en mijn vriend en ik kopen ook regelmatig een nieuw spel samen. Het is gewoon een leuk tijdverdrijf en altijd gezellig met vrienden en familie.

Mysterium game

Mysterium is een van mijn nieuwste spelen. In het begint lijkt het best een ingewikkeld spel, maar eenmaal je begint wordt alles snel duidelijk. In Mysterium is er onlangs iemand vermoord en zijn geest is achtergebleven in een oud landhuis. Enkele mediums worden ingehuurd om de moordenaar te ontdekken en op die manier de geest eeuwige rust te gunnen.

Het spel lijkt wat op Cluedo, maar dan meer volwassenen en net iets ingewikkelder. In het spel speelt iedereen een medium, en een persoon speelt de geest. Elk medium moet onderzoeken wie het gedaan heeft, op welke plaats en met welk voorwerp. Dit moeten ze ontdekken via visioenen, die de geest hun toont. Helaas is dit niet zo simpel. De visioen kaarten zijn echt heel vaag, je moet echt naar de kleinste details kijken en zelfs dan moet de geest wat geluk hebben.

Mysterium game

Het spel is echt heel leuk en de rol van geest is echt geweldig. Een van de pluspunten aan een gezelschapsspel is de vormgeving. Dit spel ziet er echt mooi uit. De kartonnen borden zijn heel stevig en echt gedetailleerd. De kaarten zijn ook mooi vormgegeven.

Dit spel is echt een aanrader voor een gezellige avond! Interesse? Je vind het onder ander via bol.com via de link hieronder.

Mysterium
De sims 4

Ook mijn favoriete pc game aller tijden kon niet ontbreken in de eerste game time. Ik speel al the sims sinds mijn tiende. Ik heb echt uren en dagen van mijn leven gevuld met het bekend simulatiespel.

In de sims creëer je zelfs karakters, je bepaalt hun looks en hun karakter. Daarna kan je met hun spelen. De sims is eigenlijk een heel eenvoudig spel, waar je eigenlijk het echte leven naspeelt. Het echt leven neem je natuurlijk met een korreltje zout, want niet alles is zo realistisch in de sims.

Er is vaak discussie over welke sims het beste is, maar daar doe ik niet aan mee. Ik vond elke editie enorm leuk om te spelen. Ik bespreek nu gewoon de sims 4, omdat het de meest recente versie is. Het enige nadeel in sims 4 is het verdwijnen van peuters.

De sims 4 is gewoon een leuk en ontspannend spel. De mogelijkheden zijn ook oneindig. Ik vind het al heel leuk om gezinnen samen te stellen en hun outfits en uiterlijk te bepalen. Je kan ervoor kiezen om generaties te maken uit een start gezin of je kan elke keer opnieuw beginnen. Je kan ook huizen bouwen en inrichten. Er bestaan ook verschillende uitbreidingen, maar die vind ik niet altijd de moeite waard. Ondertussen ben ik misschien wat oud aan het worden voor sims, maar ik vind het af en toe wel nog eens ontspannend om te spelen.

Sims 4 pc kopen

Wat is jullie favoriete game?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Game time #1

Geef een reactie

CommentLuv badge