urban decay lipstiks

Vice lipsticks versus oude Urban Decay lipsticks

Begin juni bracht Urban Decay de vice collectie met 100 nieuwe lippenstiften op de markt. In die collectie zitten een heleboel nieuwe kleuren, maar al hun oude kleuren werden ook opnieuw uitgebracht, mét een nieuwe formule. Ik kocht onlangs twee lippenstiften uit de vice collectie en heb ook enkele’oudere’ revolution lipsticks. Ik was benieuwd naar het verschil en in deze post vergelijk ik de oude en de nieuwe lipsticks.

Het leek me interessant om hun revolution lipsticks te vergelijken met de nieuwe vice collectie. Natuurlijk heb ik geen twee identieke kleuren gekocht, maar ik vergelijk twee lippenstiften met dezelfde finish. Ik vergelijk de matte revolution lipstick in After dark en de comfort matte vice lippenstift in Backtalk.

De verpakking

De Vice collectie kreeg een make-over op het vlak van verpakking. Hun paarse doosjes zijn verdwenen en maken plaats voor een zwarte met lippenstift. De oude verpakking is niet lelijk, maar toch veel simpeler dan de nieuwe. Het nieuwe doosje is ook korter en iets breder. Ik vind dat de nieuwe verpakking nog net iets meer chic oogt.

IMG_7294

De huls

Urban Decay is een van mijn favoriete merken. Niet enkel omdat hun kwaliteit super is, maar ook omdat al hun producten er zo goed uit zien. Zo ook de lippenstiften. Ik vond de oude huls al prachtig. Stijlvol zwart en vooral heel erg stevig. Je voelt gewoon dat het een kwaliteitsvol merk is, wanneer je de lippenstift vast houdt. De nieuwe huls is minstens even mooi als de oude. Nu hebben ze een soort zilver kleur. Het valt vooral op dat ze iets korter zijn dan vroeger. Ze voelen ook lichter aan en je moet ze anders openen. Ik had het gevoel dat de oude huls iets steviger was.

IMG_7302

De lippenstift

De revolution lippenstiften hadden een platte bovenkant en de meningen waren daar sterk over verdeeld. De ene vond het onmogelijk om aan te brengen, terwijl de andere dit makkelijker vond dan een lippenstift die eindigt in een punt. Ik vind beiden gemakkelijk om aan te brengen. De vice lippenstiften eindigen wel in een punt, waardoor ze meer de ‘standaard’ vorm hebben. Ik vind dat ze nog steeds heel gemakkelijk aanbrengen en de punt maakt het iets gemakkelijker om de hoeken in te vullen.

IMG_7304

De formule

In de Vice collectie hebben ze zes verschillende finishes. Nu hebben ze een comfort matte en een mega matte afwerking. Ik denk dat de finish van de comfort matte ongeveer gelijk is aan die van de matte revolution collectie. Ik vind deze formule geweldig. Het brengt gemakkelijk aan en het voelt best comfortabel op je lippen, voor een matte lippenstift. Na enkele uren voelen je lippen wel wat droog aan, maar het is verdraaglijk. Ze zijn iets romiger dan de mega matte lippenstiften en zien er niet altijd helemaal mat uit.

Het is moeilijk om de vernieuwde formule te vergelijken met de oude. Ik heb het gevoel dat de nieuwe formule nog iets zachter aanvoelt en nog minder droog is. Dat verschilt natuurlijk wel van lippenstift tot lippenstift en het is moeilijk aan te schatten of er nu echt een verschil is of niet. Ik vind deze lippenstift sowieso een aanrader. Ze blijven heel lang (tot wel acht uur) zitten en nu hebben ze ook heel veel kleuren om uit te kiezen.

De prijs

Ten slotte, maar niet onbelangrijk, is er ook een verschil qua prijs. De oude matte lippenstiften kostten 24,75 euro per stuk. De Vice lippenstiften vind je aan 19,50 euro. Zo spaar je toch zo’n 5 euro per lippenstift uit. Ze zijn nog steeds niet goedkoop, maar ze zijn hun prijs wel waard.

Heb jij al producten van Urban Decay?

Liefs,

Emma

3 gedachten over “Vice lipsticks versus oude Urban Decay lipsticks

Geef een reactie

CommentLuv badge