must see

Must see: penny dreadful

Tijd om een nieuwe serie in de kijker te zetten. Vandaag laat ik jullie kennis maken met Penny Dreadful. Ik ontdekte de serie samen met mijn vriend en sindsdien zijn we allebei verslaafd.

Penny Dreadful verscheen in 2013 voor het eerst op tv. In totaal zijn er drie seizoenen gemaakt, elk bestaande uit tien afleveringen. De serie is ondertussen al afgelopen en ik moet nog maar enkele afleveringen zien voor het einde. Spijtig natuurlijk, maar de serie heeft naar het schijnt een mooi afgerond einde en dat is altijd leuk.

Het is een donkere fantasy serie die zich afspeelt in het Victoriaanse Londen. In het verhaal komen allerlei bekende fantasie figuren voor. Onder andere dracula, Frankenstein en Dorian Gray verschijnen in deze serie. Toen ik dat hoorde, dacht ik dat deze serie in de stijl zou zijn van Once Upon a time. In die serie volg je sprookjesfiguren, maar in die serie tonen ze echt het klassieke sprookjesverhaal. In Penny Dreadful komen de personages voor, maar ze staan los van het klassieke boek.

In de serie volgen we verschillende verhaallijnen. Seizoen 1 draait vooral om Vanessa Ives, die samen met Malcolm Murray, Ethan Chandler en de wetenschapper Victor Frankenstein gaat strijden tegen enkele bovennatuurlijke wezens. Na afloop van aflevering 1 was ik enthousiast, maar ik vreesde ook dat de serie zo’n typische fantasie serie zou zijn waarin de helden aflevering na aflevering monsters bestrijden. Maar niet is minder waar.

553151525_1280x720.jpg
Bron

Penny Dreadful is best diepzinnig. De verschillende verhaallijnen blijven interessant en lopen door de seizoenen heen. Je ontdekt ook steeds meer verbanden en na een tijd beginnen de verhaallijnen zicht te vermengen.

Zelf vind ik de verhaallijn van Victor Frankenstein het leukst. Net zoals in het klassieke verhaal is de wetenschapper gepassioneerd door het wekken van de doden. In de serie is hij daar al meerdere keren in geslaagd. Zijn eerste schepsel leeft nog steeds, maar hij is enorm lelijk en ziet er angstaanjagend uit. Daarom haat hij Frankenstein en de mensheid. We leren ook zijn schepsel, die zichzelf John Clare noemt, beter kennen. Hij is een van mijn favoriete karakters, omdat hij eigenlijk een goed hart heeft en wel meelijwekkend is.

Deze serie is echt een aanraders voor alle fans van fantasy en horror. Het bevat een mooie mix van actie, drama en spanning. De casting is gewoon geweldig. Ik vind de acteurs stuk voor stuk goed gekozen en het acteerwerk is uitstekend. Het verhaal zit ook gewoon goed in elkaar.

19790010128_f54b070278_b.jpg
Bron

Ik vind deze serie niet echt eng, maar sommige scenes zijn wel wat schrikwekkend. Zo is er  in seizoen een seance die me wel de kriebels gaf. Vanessa Ives is een doelwit van Satan en is soms bezeten. Ook doen er enkele heksen mee, die soms eng uit de hoek kunnen komen. Als je heel snel bang bent, is deze serie misschien niets voor jou.

Een van de grootste pluspunten aan Penny Dreadful is de cast. Vanessa Ives wordt gespeeld door Eva Green, die ook meespeelt in Camelot en Casino Royale. Ethan Chandler wordt gespeeld door Josh Hartnett, die zeker gezien mag worden. Ook altijd een pluspunt. De andere acteurs zijn niet meteen erg beroemd, maar ze hebben allemaal veel talent. Zo vind ik het acteerwerk van Carney, die Dorian Gray speelt, gewoon magnifiek.

537540591_1280x720.jpg
Bron

Ben je fan van het genre? Stop dan met wat je aan het doen bent en bekijk deze serie.;)

Penny Dreadful DVD seizoen 1

Liefs,

Emma

 

 

2 gedachten over “Must see: penny dreadful

  1. Ik vond de serie prachtig, tot de laatste 2 afleveringen. Die waren zo ontzettend bagger, omdat ze snel in elkaar waren gezet om er een einde aan te maken, omdat de contracten niet verlengd werden. Daarna zijn ze op internet een campagne gestart met de tekst : It was foretold. Er zijn heel wat boze fans. Boos ben ik niet, want zoiets kan gebeuren, maar het slot doet de serie helaas geen recht. Ik hoop dat ze snel besluiten om toch door te gaan.

    En ja, Miss Ives was fantastisch, zo’n ontzettend goed acteerwerk!

    1. Oh, spijtig om dat te horen. Dat wist ik helemaal nog niet. Ik zit bijna aan de twee laatste afleveringen, dus ik zal het snel merken. Altijd spijtig als ze een goeie serie snel moeten afronden en het dan verpesten..

Geef een reactie

CommentLuv badge