make-up miskopen

Make-up miskopen

Iedereen maakt het wel eens mee. Je koopt een product in de winkel, omdat je er enthousiast van wordt. Eenmaal je thuis bent gekomen en het product hebt getest, ben je al veel minder enthousiast. En na een eindje geef je het gewoon volledig op. Je hebt een miskoop gedaan…

Ik vind mezelf soms een impulsieve koper, dus het overkomt me wel eens dat ik iets miskoop. Ik ben nog niet zo lang bezig met make-up en zeker in het begin wist ik niet altijd welke merken of producten hun geld waard zijn. Toch kan het iedereen overkomen. Sommige producten blijken achteraf gewoon niet goed of misschien niet het juiste product voor jou.

Vandaag toon ik mijn make-up miskopen. Het is zeker mijn bedoeling niet om de producten te beledigen, misschien zijn ze wel iets voor jou.

Beginnen doen we met het grote make-up palette van Only you. Only you is een merk dat ze in Ici Paris Xl verkopen. Ik kocht het rond kerstmis, toen ik net interesse kreeg voor make-up. Ik wou wel eens experimenteren met make-up en dacht: hoe meer kleuren, hoe beter. Jammer genoeg is meer niet altijd goed. Heel veel kleuren zijn gewoon nutteloos voor mij, zeker toen ik nog weinig van oogschaduw kon. Het palette bevat meer dan 100 oogschaduw kleuren, enkele lippenstiften en blushes. De lippenstift vind ik gewoon plakkerig en het blijft niet zitten. De oogschaduw is niet super slecht, maar zijn lang niet allemaal goed gepigmenteerd. De glitterkleuren vind ik wel goed. Toch blijft het palette ongebruikt in mijn kast liggen…

IMG_7315

Mijn volgende miskoop zijn enkele lippenstiften van Kiko. Ik was benieuwd naar het merk en plaatste tijdens de uitverkoop een grote bestelling. Ik kocht enkele lippenstiften, omdat het mijn favoriete soort make-up is. Toen ik ze kreeg, was ik heel enthousiast. Ik had leuke kleuren gekozen en de lippenstiften zagen er heel mooi uit. De verpakkingen van Kiko zijn echt heel mooi en stijlvol. De kwaliteit van deze lippenstiften daarentegen zijn heel wat minder. Ik vind de nude kleur bijvoorbeeld heel mooi, maar hij blijft amper een uur zitten en vervaagt in plekken. Niet zo mooi dus. Ik vind deze echt geen aanrader.

IMG_7317

Ik ben fan van de babylips van Maybelline! De lippenbalms zijn altijd heel verzorgend en ik vind ze gewoon zo leuk. Mijn favoriet is de babylips met muntsmaak, die vind ik heerlijk in de winter. Tijdens een actie kocht ik onderstaande rode babylips. En dat was een miskoop. Het was best een koopje, maar ik had er toch meer van verwacht. Ik vind de rode kleur storend en ik haat de geur van deze lipbalm. Ik heb liever een doorzichtige verzorging, zodat ik lippenstift er over kan dragen.

IMG_7321

Een volgende miskoop is deze eye’matic oogschaduw van Catrice. Ik had vroeger al een gelijkaardig product en vond het toen heel gemakkelijk om aan te brengen. Deze eye’matic is eerder ontgoochelend. Hij brengt heel moeilijk aan en heeft een zeer zwak pigment. Je merkt het amper als ik hem aanbreng en het is bijna onmogelijk om de kleur mooi aan te brengen. Na deze post ga ik deze wegsmijten, aangezien ik het toch niet gebruik.

IMG_7324

Onlangs zocht ik een nieuwe mascara. Ik vind die zoektocht altijd verschrikkelijk. Ik vond nog nooit de perfecte mascara en zoek altijd naar iets nieuw. Uiteindelijk nam ik deze hippie mascara van L’Oréal Paris mee naar huis. Mijn ervaringen met het merk zijn vaak positief, maar dit product is niets voor mij. De mascara heeft een mooie zwarte kleur, maar de mascara klontert echt te veel. Vaak lijkt het alsof ik maar zes wimpers heb, omdat ze allemaal aan elkaar plakken. Jammer, maar deze koop ik niet meer opnieuw.

IMG_7219

Wat zijn jullie grootste miskopen?

Liefs,

Emma

10 gedachten over “Make-up miskopen

  1. Bij mij is het eigenlijk nog niet zo heel vaak voorgekomen dat ik een miskoop doe. Maar ik heb gelezen dat je het verschrikkelijk vind om op mascarajacht te gaan en dat je de perfecte mascara nog niet hebt gevonden. Maar ik heb mijn perfecte mascara wel gevonden dus ik wil ze even delen! De Urban Decay Perversion Mascara en De Estee Lauder Sumptuous Extreme Mascara. Ze zijn wel een beetje duurder, maar wel hun geld waard! Over deze laatste staat trouwens een review op mijn blog: http://www.larakemps.be Kusjes!

  2. Zonde he? Maar het blijft toch altijd een risico als je een nieuw product koopt. Die oogschaduw van Catrice heb ik laatst ook geprobeerd en ik vond ‘m juist weer verrassend goed. Mijn ergste miskoop is de lip lava van I heart Makeup. Hij zit niet lekker en de kleur, afschuwelijk!

    1. Ja, dat is waar. Soms moet je gewoon een risico nemen zeker :p echt? Ik heb onlangs nog iemand gehoord die die goed vond. Maar de mijne voelde wat ‘uitgedroogd’ aan.. Dus misschien was het wel een productiefout ofzo.. Goed om te weten! X

Geef een reactie

CommentLuv badge