6 redenen om naar Game of thrones te kijken

Game of thrones is een van mijn favoriete series. Ik heb lang geweigerd om deze serie te bekijken, omdat ik dacht dat het niets voor mij was. Mijn vriendje heeft me kunnen overtuigen om deze serie samen te bekijken en sindsdien ben ik verkocht.

Deze serie is niet voor niets zo populair. Er zijn gewoon enorm veel redenen waarom deze serie de moeite waard is. Moet jij nog overtuigd worden? Dit is waarom Game of thrones gewoon fantastisch is.

Fantastische acteurs

Ik vind  dat de cast van deze serie geweldig is. Ik heb ook de boeken gelezen en de personages zijn echt goed gekozen. Een bewijs van hun acteertalent: sommige karakters kan je echt haten. Je hebt wel vaker bad guys in een serie, maar in Game of thrones gaat het verder. Je ergert je niet enkel aan het personage, nee, je zou waarschijnlijk boos worden als je de acteur in het echt ontmoet. Gewoon omdat de acteurs bijna hun karakter geworden zijn.

via GIPHY

Grove humor

Oh, wat hou ik van de humor in Game of thrones. Zeker de humor van Tyrion Lannister. Hij is zo sarcastisch en dat vind ik geweldig. De humor in Game of thrones is vaak enorm droog en gitzwart. En toevallig hou ik van dit soort humor.

Adembenemende outfits en kapsels

Game of thrones is een van de duurste series om te produceren. Ze filmen op heel veel locaties en filmen in het buitenland kost veel geld. Een andere reden voor de hoge kosten is de kostprijs van het materiaal en de pruiken. De outfits zijn altijd tot in de puntjes afgewerkt. De vrouwen hebben ook altijd ingewikkelde vlechtkapsels. Hun kapsels zijn vaak pruiken van hoge kwaliteit. Goeie pruiken zijn duur, omdat ze moeilijk te maken zijn. Ik vind het geweldig dat de serie hier geen kosten in bespaart. Ik kijk vaak mijn ogen uit bij al die prachtige details.

Diepgang

Persoonlijk vind ik dat de serie veel diepgang heeft, ook al is het een fantasy serie. Je moet je hoofd er bij houden en alle details van de serie kunnen belangrijk zijn. De personages zijn ook complex en kennen een evolutie door de serie heen. Denk maar aan Sansa, die in seizoen 1 nog een irritant, dromerig tienermeisje was. Ondertussen heeft ze al enorm veel meegemaakt, wat haar tot een harde badass dame heeft gemaakt.

via GIPHY

 

via GIPHY

Fantasie

Ik hou enorm veel van fantasie. De serie is realistisch genoeg met thema’s als politiek, macht en religie. Maar er zitten ook veel fantasy elementen in de serie. Ik vind dat de white walkers en de wargs een leuk extra aspect geven aan de serie. Het is natuurlijk niet iedereen zijn ding, maar wel leuk voor fantasy fans.

All men must die

Een laatste en zeker niet onbelangrijk punt: all men must die. Hét motto van de serie. In Game of thrones zijn ze niet bang van een dode meer of minder. Ik vind het vernieuwend dat elk personage onverwachts kan doodgaan. Er zijn veel series waar de favoriete personages werkelijk alles overleven. Op den duur is het zelfs niet meer realistisch. In Game of thrones is dat niet het geval. Het is zowel een voordeel als een nadeel, want niemand vind het natuurlijk leuk als zijn favoriete personage brutaal wordt vermoord…

Kijken jullie al naar Game of thrones? Bestel hier seizoen 1.
Game of thrones seizoen 1 DVD

Liefs,

Emma

4 gedachten over “6 redenen om naar Game of thrones te kijken

    1. Ik en mijn vriend wachten ook echt ongeduldig 🙂 het is ook een van mijn favoriete series ooit. En het laatste seizoen was echt té geweldig. Zo spannend!

Geef een reactie

CommentLuv badge