Hoeveel is mijn make-up lade waard?

Bron foto

Sinds eind vorig jaar ben ik steeds meer geïnteresseerd in beauty. Sindsdien heb ik ook veel geld uitgegeven aan make-up. Ik had nog geen collectie en moest dus van nul beginnen. Aan bepaalde benodigdheden gaf ik weinig geld uit, terwijl ik al enkele dure lipsticks heb aangeschaft.

Ik werd dus benieuwd naar de totale waard van mijn make-up lade. In mijn geval: hoeveel geld heb ik op een groot half jaar tijd uitgegeven aan cosmetica?

Ik tel enkel de producten mee uit mijn make-up la. Parfum reken ik er niet bij, omdat ik die meestal toch als cadeau heb gekregen. Ik reken ook enkel de prijs uit van de producten die ik echt nog gebruik.

Ten eerste begin ik met de waarde van mijn lippenstift collectie. Ik heb momenteel 2 lipsticks van Mac en zes lipsticks van Urban Decay.  Mijn Gwen lipstick kostte 24,75, ik heb twee matte lipsticks ter waarde van 24,65 eur en een gewone die 20,40 eur kostte. Onlangs kocht ik twee kleuren uit de Vice collectie en die kosten 19,50 euro per stuk. De lipsticks van Mac kosten altijd ongeveer 19,50 euro.

 

urban decay lipsticks

mac lippenstiften

 

Daarnaast heb ik ook nog een lippenstift van Dior, maar die heb ik al langer. Volgens mij was de prijs 34 euro. Ik heb ooit een roze lippenstift gekocht van L’oreal Paris voor 14,99 euro en een van Rimmel voor 9,99 euro.

 

Mijn verzameling mascara’s:

  • Rimmel wake me up 13,99 eur
  • Rimmel Wonderful waterproof 14,95 eur
  • Wet n wild volume max (schatting) 4,95 eur
  • Catrice eyeconic mascara 5,95 euro

Ik kocht de meeste mascara’s tijdens een actie in de Kruidvat, dus ik heb ze allemaal een stuk goedkoper gekocht dan de hierboven vermelde prijzen.

 

Ik heb tot nu toe nog maar drie paletten in mijn bezit. Het blush palette heeft een waarde van 7,95 euro en het Iconic 3 palette kost 4,95 euro. Ik kocht ook het Fortune favours the brave palette voor 14,95 euro.

Momenteel gebruik ik een primer waar ik niet enthousiast over ben, maar het kostte mij 4,95 euro. De oogschaduw van freedom kost slechts 1,20 euro (omgerekend) en de oogschaduw van Kiko is te koop voor 2,90 euro. De eyeliner van Sothys heeft een waarde van 25 euro, maar die heb ik gewonnen. Mijn eyeliner van Essence kost 2,89 Euro. Mijn bronzer wordt niet langer verkocht bij Kiko, maar deze kostte toen 10,90 euro.De blush is te koop voor 6,90 euro.

IMG_6790

Dan het verdict: hoeveel is mijn make-up lade waard?

355,41 euro

Ik had me eigenlijk ongeveer aan dit budget verwacht. Vooral mijn lipsticks hebben me al veel geld gekost, maar ik kan er gewoon niet aan weerstaan. Mijn andere make-up is veel goedkoper. Ik heb ook sowieso minder uitgegeven dan dit budget. Ik had bijvoorbeeld enkele cadeaubonnen en ik won onlangs ook enkele producten. En ik kocht ook veel make-up waar er acties geldig op waren.

Hebben jullie een idee hoeveel je make-up lade waard is?

Liefs,

Emma

9 gedachten over “Hoeveel is mijn make-up lade waard?

  1. Leuke post, is eens iets anders 🙂 Eigenlijk sta ik daar nooit bij stil, maar ik denk dat het nog meevalt bij mij :p heb vooral budgetvriendelijke makeup of dingen die al heeel lang meegaan. Je hebt wel veel mascaras zitten, ik gebruik maar 1 tot die leeg is en dan koop ik pas een nieuwe :p x

    1. Dankjewel 🙂 haha, tja, ik koop vaak een nieuwe mascara van zodra de ene wat droog begint aan te voelen, maar dan is hij nog niet altijd leeg :p en dan begin je al snel te verzamelen.. X

  2. Leuk geschreven! Ik zou het eigenlijk ook eens moeten bekijken, denk dat ik zou verschieten hoeveel geld ik er al aan heb uitgegeven… Zal ongeveer evenveel als jouw bedrag zijn! Toch best veel geld, maar iets nieuws kopen kan je zo blij maken 😀 x

Geef een reactie

CommentLuv badge