Hoe breng ik mijn lippenstift aan?

Beginnen met het dragen van make-up is niet altijd eenvoudig. Vaak weet je er maar weinig van en probeer je maar wat uit. Misschien helpt je moeder of een oudere zus je met wat tips. Niet iedereen heeft mensen in zijn omgeving die hun kunnen aanleren om make-up aan te brengen.

Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met make-up en soms is het nog wat zoeken. Ik heb tips gekregen van mijn moeder en heb ook veel gehad aan het boekย Beauty van Lauren Conrad. De meer gevorderde trucs probeer ik te leren van Youtube videos en andere beauty blogs.

Ik kom nog amper buiten zonder lippenstift en onlangs kreeg ik van iemand de vraag hoe ik mijn lippenstift aanbracht. Zij vond namelijk dat mijn lippenstift altijd heel goed zat en ook een hele dag bleef zitten. Ik was best gevleid door het compliment en ik besloot een post te maken over hoe ik mijn lippenstift aanbreng.

Volgens mij is er geen enige juiste manier om lippenstift aan te brengen. Ik beweer dus zeker niet dat mijn uitleg de beste manier is, maar voor mij werkt dit goed. Nog een opmerking: er hangt ook heel veel af van de kwaliteit van de lippenstift. Duurder is niet altijd beter, je vindt ook wel goeie lippenstift voor een redelijk prijs. Maar je kan niet echt van een lipstick van twee euro verlangen dat hij de hele dag perfect blijft zitten.ย De houdbaarheid hangt veel af van de kwaliteit. Je kan niet verwachten dat een lipstick van een goedkoop merk hetzelfde zal doen als een exemplaar van Mac of Urban Decay. Ik ben zelf het meest fan van de lippenstiften van Urban Decay. Het is natuurlijk duurder dan een budget lippenstift, maar deze blijven wel bijna een volledige dag zitten. Lippenstiften zijn een investering, maar goeie exemplaren moet je veel minder bijstiften. Dus ik denk dat ze uiteindelijk even lang of misschien langer mee gaan als budget lippensticks.

Ik begin vaak met het scrubben van mijn lippen. Ik draag het liefst matte lippenstift en droge lippen zijn een nachtmerrie voor matte lipsticks. Meestal doe ik dit de avond ervoor.

lipscrub lush

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna begin ik met een soort kruisje te tekenen op mijn bovenlip. Je kan dit doen met een lipliner, maar ik doe dit gewoon met mijn lippenstift zelf. Het is niet altijd simpel om met een lippenstift die lijn te tekenen. Je kan ook gebruik maken van een lippenseel om wat preciezer te kunnen werken.

Door het kruisje benadruk ik de vorm van mijn lippen. Als ik dit niet teken, zie je mijn cupidoboog veel minder en heb ik dus eigenlijk een stuk van mijn huid ingekleurd.

lippenstift

Daarna omlijn ik de rest van mijn lippen. Niet alles. Let er vooral op dat je je mondhoeken goed inkleurt, want die worden vaak vergeten. Als je die vergeet, valt het enorm op dat je lippenstift niet volledig is, zeker als je lacht.

lippenstift

De volgende stap is simpel: gewoon alles inkleuren. Doe dit wat voorzichtig, lippenstift is niet eenvoudig om te verwijderen op je huid. Zeker rode lippenstift laat snel plekjes achter op je huid.

Daarna bijt ik meestal eens op een tissue. Hiermee verwijder je de overtollige lippenstift, zodat die niet achterblijft of aan je tanden gaat kleven. Een andere mogelijkheid is om je wijsvinger in je mond te steken en hem er langzaamaan uit te halen.

lippenstift aanbrengen

Soms haalt het doekje iets te veel weg of merk ik toch nog imperfecties op. In dat geval werk ik meestal bij met een lip borsteltje.

En voila: het eindresultaat.

lippenstift

 

Hebben jullieย nog tips over het aanbrengen van lippenstift? Wat is jullie favoriete merk?

Liefs,

Emma

7 gedachten over “Hoe breng ik mijn lippenstift aan?

 1. Heyhey Emma Girl! Leuk artikel weer as Always! Het is wel leuk om te zien hoe jij dat doet ik begin altijd meteen met het helemaal aanbrengen. Hihihihi. Dussss ik ga jou techniek defenitly uitproberen want het resultaat is heel Nice!
  Mijn favorite Lipstick is van M.A.C. en W7. Ze hebben mooie elegante donkere keuren en het blijft goed zitten especially M.A.C. as you may know! hihihi We all Love M.A.C. , Right?
  Maar ook bij Essence scoor ik goed met de lichtere bruin goudachtige lipstick waar ik nog een review over wil doen. Maar dat zijn de merken die mijn fav’s zijn to nu toe.

  Hugzzzzzz, Miss B.๐Ÿ’‹

  1. Haha dankjewel voor de reactie ๐Ÿ™‚ leuk om te horen hoe jij het aanbrengt. M.a.c is ook een favoriet. W7 heb ik nog nooit getest, maar nu ben ik wel benieuwd. Ik hou je blog zeker in de gaten voor die review! X

   1. Heyhey Girl! Graag gedaan ๐Ÿ˜„ Ja W7 is defenitly de moeite waard trying! Dit is de review die ik er over heb geschreven:
    bellamyzblogzthingz.wordpress.com/2016/06/21/review-with-miss-b-lipstick-w7-kijk-je-mee/

    Ik zal kijken of ik het today of van de week de andere review even zal plaatsen! Have a Nice Saturday Dear!๐Ÿ˜˜

  1. Dankjewel ๐Ÿ™‚ ik heb die tip ooit gekregen van een iemand die make-up verkocht in ici paris xl en sindsdien doe ik dat altijd ๐Ÿ™‚ x

Geef een reactie

CommentLuv badge