must reads

Must reads #9 : Beter dan de film

Het is al een hele tijd geleden sinds mijn vorige must reads post verscheen. Nu het zomer is, heb ik de leeskriebel opnieuw te pakken. Vandaag een post over boeken die beter zijn dan de film.

Echte boekenwurmen vinden het boek altijd beter dan de film. Soms vind ik dat ook, maar vaak vind ik de film even goed als het boek. Denk maar aan Harry Potter of The Hunger Games, al zullen anderen daar helemaal niet akkoord mee gaan. Ik vind het vooral belachelijk dat mensen daar discussies over houden. De ene leest nu eenmaal liever, terwijl de andere meer van films houd. Ik vind het altijd super leuk als een goed boek verfilmd wordt. Op die manier kan je veel langer van een boek genieten en ik vind het altijd spannend welke acteurs ze kiezen om een rol te spelen. Het is ook goed voor de schrijver van het boek. Ze verdienen er waarschijnlijk wel goed mee en ze krijgen meer bekendheid voor hun boeken. Op die manier schrijven ze misschien meer boeken!

De volgende boeken vind ik echte must reads. Ze zijn stuk voor stuk verfilmd en ik vind het boek leuker dan de film. Ik hoef zeker mijn gelijk niet te krijgen en beweer ook niet dat de films per se slecht zijn. Laat het zeker weten in de comments als je vind dat ik ongelijk heb!

The maze runner- James Dashner

Beginnen doe ik met The Maze runner van James Dashner. Ik ontdekte deze serie toen ik het voor een prikje kocht op het boekenfestijn. Ik kocht meteen de eerste twee boeken en ik vond die heel leuk om te lezen. Voor de mensen die de serie niet kennen: het verhaal gaat over Thomas, die ontwaakt in een labyrint. Hij is zijn geheugen kwijt en er leven nog een hele hoop andere jongens in datzelfde labyrint. Ze zijn er al langer dan hem, maar herinneren zich ook allemaal niets meer. Samen proberen ze te ontsnappen. De boeken zijn leuke young adult verhalen. Het zijn niet de beste boeken die ik ooit las, maar ze zijn amusant en goed geschreven.

Maze runner film
Bron: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Maze_runner.jpg

Ik was benieuwd naar de film en vond die zo afschuwelijk. Echt waar. Ik vond de personages zo vervelend en kinderachtig. Het acteerwerk vond ik ook maar middelmatig, terwijl de acteurs in andere films of series wel goed zijn. Ik stoorde mij het meest aan de verhaallijn. In de film lijkt alles zo simpel. De oplossing wordt gewoon aan hun voeten geworpen, terwijl ze in het boek toch wel iets meer puzzelwerk moesten doen. Nee, de film was niets voor mij. Mijn ouders wouden per se de verfilming van deel twee zien en tot mijn verbazing vond ik de tweede film veel leuker.

Zelf vergelijken?
De labyrintrenner boek

The maze runner blu-ray

The fifth wave- Rick Yancey

Ook De Vijfde golf leerde ik kennen voor een goedkope prijs. Wat was ik verkocht aan dit boek! Het verhaal gaat over de aarde die overgenomen wordt door aliens. Een jong meisje denkt dat ze de enige overlevende mens is, maar blijft wanhopig zoeken naar haar kleine broertje. Ondertussen volg je ook de verhaallijn van haar broertje, die van een andere overlevende jongen, en die van Evan, een alien. Ik heb de film ook gezien, maar stond al niet te springen om naar de cinema te gaan door de trailer.

De film was ok, maar zoals verwacht veel kinderachtiger dan het boek. Het boek is geschreven voor young adults, maar de film voelt bijna aan alsof het enkel voor jonge tieners is. Het boek is trouwens een deel uit een serie. Ik vind eigenlijk enkel het eerste deel een aanrader. Het tweede deel is ook nog leuk, maar het derde is in een woord verschrikkelijk. De schrijver besloot er plots een zielig, meelijwekkend romantisch verhaal van te maken, stak het vol met onzinnige plots en alles eindigde gewoon onduidelijk. Ik heb me erdoor gesleurd, maar het is de moeite echt niet waard. Toch is het eerste deel wel een heel leuk boek.

De vijfde golf boek

The 5th wave film

The host- Stephenie Meyer

Volgens mij weten er maar weinig mensen dat Stephenie Meyer, de auteur van Twilight, niet lang na Twilight het boek The host schreef. En sterker nog, ook dat boek werd verfilmd! Ik beschreef The host al eerder in een must reads, dat kan je hier lezen. Ik vond de film wel oke, maar hij is gewoon heel onbekend. Het boek daarentegen vind ik een must read voor iedereen die van het genre houdt. Zelf vind ik het boek beter dan de Twilight-reeks.
Ik vond zelf geen DVD versie van de film, dus dat zegt wel genoeg…

The host boek (Engelstalig)

Gone girl- Gillian Flynn

De film Gone girl heeft mij, als vrouw, de kriebels gegeven. Alle mannen die deze film zagen waren waarschijnlijk verafschuwd, mijn vriend alvast wel. Het verhaal gaat over een koppel en op een dag verdwijnt de vrouw spoorloos. We volgen het verhaal van de man in het heden en we krijgen het verhaal van de relatie te krijgen in een soort dagboek van de vrouw. Je komt steeds meer dingen de weten die de man in een slecht daglicht stellen. Maar niets is wat het lijkt…

De film is echt goed. Goed geacteerd en de gevoelens komen gewoon perfect over op het scherm. Onlangs besloot ik ook het boek te lezen en wow, ik werd nog meer overdonderd. Ik vind het boek net iets beter, omdat de schrijfstijl gewoon zo leuk is. Het verhaal van de vrouw wordt in dagboekstijl geschreven. Het leest erg vlot en is soms ronduit hilarisch. De emoties en de schok komen nog meer uit in het boek. De fans van de film moeten het boek zeker ook eens lezen.

Gone girl film

Gone girl boek

Welke boeken vind jij beter dan de film?

Liefs,

Emma

 

Summary
Must reads: beter dan de film
Article Name
Must reads: beter dan de film
Description
Een nieuwe must reads post met boeken die beter zijn dan de film. In dit artikel bespreek ik vier boeken die leuker zijn dan hun verfilming.
Author

2 gedachten over “Must reads #9 : Beter dan de film

Geef een reactie

CommentLuv badge