Festivallook: flowergirl

De zomer is het seizoen voor festivals. Spijtig genoeg ga ik dit jaar niet naar een festival. Ik had heel graag opnieuw naar Tomorrowland gegaan, maar heb opnieuw geen tickets kunnen bemachtig. Best wel sneu, zeker nu ik de beelden op televisie en op Facebook zie. Om de pijn een beetje te verzachten, verzon ik een look die ik zou dragen op Tomorrowland. Niet te ingewikkeld, maar iets opvallender dan anders.

Op een festival als Tomorrowland is het wel eens leuk om eruit te springen. Vele mensen zijn er verkleed of dragen een leuke hoed of haarband. Twee jaar geleden ben ik er geweest met een vriendin en toen droegen we allebei dezelfde jeans salopette.

Enkele dagen geleden kocht ik een kanten jumpsuit. Heel luchtig om te dragen en perfect om boven een bikini aan te doen. Als accessoire zou ik een een bloemenketting aan doen. Het lijkt me een leuke combinatie, een soort bohemien, hippie stijl. Festivals kunnen heel warm en drukkend zijn, dus ik vind het belangrijk om comfortabel en luchtig gekleed te zijn.

Over naar de look. Een festivallook mag voor mij iets opvallender zijn. Ik draag normaal nooit highlighter, maar het is een must bij deze look. Ik zou geen foundation aan doen op een festival. Als het warm en plakkerig is, kan foundation nogal smelterig aanvoelen en dat wil je zeker vermijden.

Ik begin gewoon met een goeie dagcrème. Daarna breng ik eerst bronzer aan, om er toch wat bruin uit te ziet en een zomerse gloed te krijgen. Ik breng ook wat blush aan en een leuke, opvallende highlighter. De blush, highlighter en bronzer komen alle drie uit het Golden sugar palette van Make-up revolution.

Ik ben nog steeds een groot fan van dit palette. Als highlighter gebruikte ik de witte kleur in de linkerbovenhoek. Deze is heel shiny, wat ik perfect vind voor deze look. Ik gebruik altijd de bronzer onderaan in de rechterhoek. Als blush nam ik de rozige tint naast de highlighter.

Golden sugar Make up revolution

Over naar de ogen! Hiervoor gebruikte ik opnieuw mijn Fortune favours the brave palette. Ik wou experimenteren met paars en roze tinten, omdat het mooi staat bij de roze bloemen in mijn haar.

IMG_6874

Eerst bracht ik een oogschaduwbasis aan, gevolgd door de kleur winning over mijn ooglid. Ik bracht de kleur Brave aan in mijn buitenste ooghoek en mijn crease om wat meer diepte te creëren. De kleur New world is ideaal om mijn binnenste ooghoeken wat op te lichten. (Ik ben nog steeds een newbie op het vlak van oogschaduw, dus mijn looks zijn nooit perfect. Toch wou ik deze look met jullie delen. Tips zijn altijd welkom!)

De ooglook werk ik af met een gouden liquid eyeliner van NYX. Deze glimmende eyeliner springt meteen in het oog. Ideaal voor een opvallende festivallook denk ik dan.

IMG_7078-2IMG_7080-2De look werk ik af met een knalkleurtje op mijn lippen. Zoals vaak grijp ik dan naar een van mijn favoriete lippenstiften ooit. Firebird van Urban Decay. Deze roze lippenstift met een blauwe ondertoon is heel opvallend en romig. De lippenstift blijft ook lang zitten en overleeft een paar drankjes, dus je hoeft je niet constant zorgen maken over je lippenstift.
IMG_7079-2
Zo, dit was mijn poging om een festivallook te creëren. Wat is jullie favoriete festival deze zomer?
Liefs,

Emma

8 gedachten over “Festivallook: flowergirl

Geef een reactie

CommentLuv badge