Conspiracy Urban Decay vice

Een eindje geleden deelde ik al hoe verliefd ik ben op Backtalk, mijn nieuwe lippenstift uit de Urban Decay vice collectie. Ik kocht die dag niet alleen Backtalk, maar ook Conspirancy.

Conspirancy is een lippenstift met een metallized finished. Urban Decay beschrijft deze finish als crème-achtig met heel veel parelglans. Ik was enorm benieuwd naar het effect op mijn lippen. Ik wou eigenlijk eerst amulet kopen, maar die was net iets te donker voor mijn lippen. Lees snel verder om te ontdekken wat ik van deze aankoop vind.

De verpakking hoef ik niet meer te bespreken, aangezien ik dit al in mijn vorige post deed. Ik vind het wel heel handig om de lippenstift in de verpakking te laten. Door de sticker in de kleur van de lipstick kan je eenvoudig de lippenstift herkennen in je stash. Urban Decay heeft elke lipstick uit zijn collectie een leuke naam gegeven. Conspiracy vind ik echt een geweldige naam en ik vind het ook wel passend bij deze unieke kleur.

conspiracy urban decay

Conspiracy is een metallized tint die beschreven wordt als plum-bronze shimmer. Best een vage omschrijving vind ik. Ik vind dat de kleur inderdaad brons lijkt en het is overduidelijk dat de lippenstift heel veel glitter bevat. Ik vond het best spannend om deze thuis voor het eerst echt te dragen. Ik had hem in de winkel maar vluchtig aangebracht, omdat het nogal druk was. Het is de eerste keer dat ik een bruinachtige tint kocht en het was toch even wennen.

Conspiracy

Bruine lippenstift was een enorme hit aan het einde van de jaren 90 en het begin van dit millennium. Deze kleur past dus echt in die stijl, maar met een modern tintje. Deze finish voelt helemaal anders aan dan de matte finish. Het gaat iets stroever om deze op de lippen aan te brengen. Ik moest ook meerdere lagen aanbrengen voor het effect goed zichtbaar was.

De metallized finish was toch even wennen. Ik bleef het gevoel hebben dat de lippenstift niet volledig dekkend was. Misschien lag het aan de belichting op de foto’s, want toen ik in de spiegel keek was er niets aan de hand.

conspiracy

De kwaliteit van deze formule is opnieuw een toppertje. Normaal blijven crème-achtige kleuren minder lang zitten, maar niet is minder waar bij Conspiracy. Bij mij blijft deze tussen de 6 en 8 uur perfect zitten. De kleur vervaagt niet en het droogt je lippen niet uit. Je moet natuurlijk wat voorzichtig zijn met eten en drinken, maar zelfs dan vervaagt er heel weinig.

Ik denk niet dat deze metallized finish geschikt is voor iedereen. Het is nogal opvallend en dat is niet iedereen zijn ding. Ook voor mij was conspiracy even wennen. Mijn eerste bruine tint en dan nog zo’n shimmer kleur… Hoe meer ik de kleur draag, hoe meer ik hem begin te waarderen. Ik denk dat ik deze kleur vooral veel zal dragen in de herfst. Met ons Belgische weertje voelt het nu ook aan als herfst, dus ik kan deze nu ook dragen.

conspirancy

Ik raad deze lippenstift aan aan mensen die houden van bruine en opvallende tinten. Het is een unieke kleur en het valt zeker op. De kwaliteit is uitstekend, zoals bij de meeste lipproducten van Urban Decay. De lippenstift is bij ons verkrijgbaar via de site van Ici Paris xl of in hun winkels in Gent, Brussel of Antwerpen.

Zou jij Conspiracy durven dragen?

Liefs,

Emma

Summary
Review Date
Reviewed Item
Conspiracy Urban Decay
Author Rating
41star1star1star1stargray

6 gedachten over “Conspiracy Urban Decay vice

Geef een reactie

CommentLuv badge