Fortune favours the brave palette + swatches

Onlangs deelde ik mijn oogschaduw wishlist met jullie. Op mijn lijstje stond onder andere het fortune favours the brave palette van Make-up Revolution. Aangezien de prijs goed meevalt, heb ik deze besteld na mijn examens.

Ik zag al vele foto’s van dit palette op Pinterest en ik was meteen verkocht. Ik moest en zou dit mooie palette met maar liefst dertig kleuren hebben. Het leek me een mooie beloning na al dat harde werk tijdens de blok en de examens

Vandaag toon ik jullie het palette en de swatches van alle dertig kleuren. Ik kocht het palette bij Boozyshop. Het was de eerste keer dat ik via deze site iets bestelde, maar ik ben heel tevreden over hun service. Het pakketje was er heel snel, de verzendkosten vielen goed mee en het geschreven bedankt – kaartje was een lief extraatje.

IMG_6864.jpg

Over naar het palette zelf. Ik hecht veel belang aan verpakkingen. Sterker nog, ik koop vaak producten gewoon omdat ze er leuk uit zien. Ook deze verpakking vind ik heel erg mooi. Make-up revolution is een budgetmerk, maar hun producten zien er altijd stijlvol uit. Het palette zit in een gouden kartonnen verpakking. Het palette zelf is zwart met de naam van het merk erop. Simpel, maar chique. I love it!

IMG_6869.jpg

Op de achterkant van de doos kan je zien welke dertig kleuren het palette bevat. Handig om te beslissen in een winkel, maar het merk is in Belgiรซ niet in de winkels te verkrijgen. IMG_6874.jpg

Hier zie je de inhoud van het palette. Is het niet prachtig? De namen staan gewoon op een doorzichtig vel. Ik ben het nu nog niet kwijt, maar dat gebeurt sowieso binnenkort wel. De namen zijn wel leuk, maar het is nu ook geen drama om het kwijt te raken. Het palette bevat dus dertig kleuren, een handige spiegel en een borsteltje. Het viel me meteen op dat het borsteltje er redelijk goed uit zag. Meestal zijn de borstels in een palette van een miserabele kwaliteit, maar deze valt best mee. De gewone kant gebruik ik niet, want ik vind dat het heel erg moeilijk aanbrengt. Maar de blending brush vind ik zelf best handig. Het doet zijn werk en het is handig als je geen andere goeie blending brush hebt, zoals ik.

IMG_6878.jpg

Hieronder zie je de swatches van de eerste rij. Van onder naar boven: Glimmer – buffer – peachy – hope -fortune – skylight – transformer – midnight rainbow.

De eerste kleur, glimmer, zie je amper. Het is dan ook een heel erg lichte glitter, die wel handig is om te highlighten en wat glitter aan je look toe te voegen. De matte kleuren zijn niet allemaal even goed gepigmenteerd, maar voor een palette van 15 euro vind ik dit toch dik okรฉ. Ik ben vooral fan van hope en fortune.

IMG_6883.jpg

Dit zijn de swatches voor de tweede rij. Om een of andere reden slaagde ik er maar niet in om deze duidelijk op foto te krijgen. Het pigment is nochtans beter dan op deze foto’s… Van links naar rechts : Ice clouds – golden coins – cashmere – tip top – yes please – green machine – smoothie.

Ice  clouds is super handig om je ooghoeken te doen oplichten. Golden coins en cashmere zijn ook prachtige kleuren. Ik weet niet of ik de groene tinten vaak ga gebruiken. Toch zal ik deze zeker eens een kans geven, want ik vind yes please en green machine er heel leuk uit zien.

IMG_6884

IMG_6887

In de derde rij vind je opnieuw zeven kleuren. Van links naar rechts: Caffeine fix – latte- pink diamond – creme -drama queen – lonely planet – blacqua.

De eerste twee kleuren vind ik heel mooi. Het was de allereerste keer dat ik bruine tinten heb gebruikt, maar ik vind deze heel erg mooi op de ogen. Ook drama queen vind ik heel mooi voor een matte oogschaduw. Crรจme is een heel onopvallende kleur, wat wel spijtig is. En op deze swatch zie je pink diamond amper. Ik heb deze ook al getest op mijn ogen en in combinatie met een oogschaduwbasis is dit toch nog een opvallende glitter oogschaduw.

IMG_6888.jpg

Ten slotte de swatches van de laatste rij. Van onder naar boven : soft – new world – favour – sunset hour – super gold – winning – brave – the revolution. Zoals je ziet heeft de laatste rij weer heel wat uiteenlopende kleuren.De eerste kleuren zijn heel zacht en geschikt voor een dagelijkse look. De donkere zijn dan weer ideaal voor een donkere smokey eye.  Sunset hour en Super gold behoren echt tot mijn favorieten van het volledige palette. Het pigment van de laatste drie tinten is ook heel goed vind ik. Ik heb nog nooit zo’n donkere kleuren durven gebruiken, maar hier wil ik ook wel verandering in brengen.

IMG_6894

In het algemeen ben ik echt heel tevreden met dit palette. Voor vijftien euro kan je niet verwachten dat alle kleuren een perfect pigment hebben. Toch vind ik de meeste kleuren goed van kwaliteit en ze zijn ook gewoon zo mooi. Sommige kleuren hebben wel wat fallout, hou daar rekening mee.Het palette heeft dertig heel uiteenlopende kleuren en je kan er bijna eindeloos mee combineren en experimenteren. Ik vind het zeker de moeite waard om het aan te schaffen.

Ik ben nu druk bezig met het uittesten van dit palette. Ik neem telkens foto’s van de verschillende looks die ik ermee maak en binnenkort krijgen jullie die zeker te zien.

Liefs,

Emma

13 gedachten over “Fortune favours the brave palette + swatches

Geef een reactie

CommentLuv badge