must see

Must see serie: Scream

De meeste mensen zijn wel bekend met de Scream films. Scream is een Amerikaanse horrorfilm in het teen slasher genre. Ik vind teen slasher films echt geweldig. Er vallen doden bij de vleet, maar het verhaal wordt ook nooit te ernstig genomen. Het genre is de ideale combinatie van horror en comedy. Al mag je natuurlijk geen te gevoelige maag hebben.

Sinds vorig jaar heeft Mtv een gelijknamige serie. Het is dus een serie in het slasher genre. Een geheel nieuw concept waar ik echt benieuwd naar was. En het heeft me zeker niet teleurgesteld.

Sinds kort is het tweede seizoen begonnen. Het leek mij de ideale aanleiding om een post te schrijven over de serie. Scream is een van mijn favoriete series en ik vind het echt een aanrader. Hou jij van horror, zwarte humor en slasher movies? Dan moet je deze serie een kans geven.

De serie speelt zich af in een dorp genaamd Lakewood. Een brutale moord is het begin van een eindeloze reeks moorden. Het verhaal speelt zich vooral af rond een vriendengroep tieners. Heel typisch voor het genre dus. Ik vind het ook leuk dat de stereotypes van zo’n films terugkeren. Het populaire kliekje met sportieve jongens, bitchy meisjes en enkele outsiders maken de serie net iets completer.

mtv scream
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:GhostfaceTVSERIES.jpg
Ik was heel erg benieuwd naar deze serie. In een slasher movie vallen er doden bij de vleet. Tegen het einde van de film blijft er meestal maar een personage over. Hoe zouden ze dit dan verwerken in een serie?

In  de serie Scream vallen er ook heel veel doden. Het zijn gelukkig niet altijd hoofdpersonages, anders zou het wel een heel erg korte serie zijn. Een groot verschil tussen een film en een serie is het feit dat je je gaat binden aan personages. In Scream is dit niet anders. Iedere aflevering moet je wel duimen dat je favoriete personage niet wordt afgeslacht.

Scream zit echt goed in elkaar. Het verhaal is sterk en er zit veel spanning en mysterie in. Ik vind het persoonlijk hilarisch dat Noah, een van de hoofdpersonages, geobsedeerd is door horror. In de serie praat hij regelmatig over horrorfilms en slasher movies. Aangezien Scream een slasher serie is, vind ik dit grappig. De personages zijn veelzijdig en sommigen zijn gewoon heerlijk oppervlakkig.

Ik denk dat deze serie een aanrader is voor veel mensen. Het is niet super eng, maar er zitten wel veel bloederige fragmenten in. Het is spannend om te kijken, maar er is voldoende afwisseling tussen spanning, drama en humor. Kijken is de boodschap!

Liefs,

Emma

Meer Beauty and a bow?

Geef een reactie

CommentLuv badge