In de mode

In de mode: patches

Vandaag is het opnieuw tijd voor een post over modetrends. Ik ga het hebben over een trend die ik tot nu toe nog niet super vaak heb gezien in de winkels: patches. Patches zijn kleine stukje stof en werden vroeger vaak gebruikt als een stoplap. Het zijn dus leuke gekleurde lapjes of figuurtjes die ooit gebruikt werden om de gaten in kinderkleren te verbergen.

In mijn kindertijd zag je wel vaker kinderen lopen met lapjes op hun broek genaaid. Ik herinner me nog dat ik ook speelkleren had met allerlei leuke figuurtjes opgenaaid. Momenteel is het dus een trend om kleren te dragen met patches.

Ik loop niet meteen warm voor deze trend. Het is leuk voor kinderen, maar ik vrees dat je als volwassene er snel onnozel mee zal uitzien. Ik zag ook al foto’s op internet van broeken met veel te veel kleurrijke figuurtjes. Zoiets zou ik nooit willen dragen. Toch besloot ik via Polyvore wat leuke outfits uit te zoeken met deze trend.

Het zijn niet allemaal outfits in mijn stijl, maar ik koos er kleren die ik nog mooi vond. Deze trend lijkt me vooral leuk voor tieners en jongeren of gewoon bij iemand waarbij deze stijl past.

De eerste outfit lijkt me wel leuk voor een festival. Heel erg casual en eenvoudig. Het jeans shortje vind ik best leuk. De scheuren zijn nog subtiel en de patches geven het net een speelser effect. Ik zou de rest van de outfit heel simpel houden, zo trek je de aandacht meer naar je short.

Casual patch look

 

Tot nu toe heb ik nog weinig patches gezien in Belgiรซ. Wel zag ik al enkele bomber jackets met patches en dat vind ik eigenlijk best mooi. Het roze exemplaar vind ik echt heel leuk. Vrouwelijk en stoer tegelijk. Het doet me bovendien wat aan de film Grease denken.Op de foto draagt het model een broek met patches, maar dat vind ik net wat te veel van het goede. Ik zou het op een gewone jeans dragen, eventueel met scheuren om het wat stoerder te maken. De outfit die ik heb samengesteld is niet echt mijn stijl, maar ik vind het er wel mooi uitzien.

Pink bomber girl
Je hoeft natuurlijk helemaal geen kleren te kopen met patches. Je vindt ook gewoon losse patches in de winkels. Als ik ooit deze trend wil dragen, zou ik voor losse patches gaan. Zo kun je helemaal zelf kiezen hoe je kleren er uitzien. Zeg nu zelf, die regenboog en unicorn zien er toch te cute uit. Ik vind patches het mooist op jeans en persoonlijk zou ik er maar een of twee op mijn kleren naaien. Deze schattige outfit hieronder is meer mijn ding en een eenhoorn patch zou het nog net dat tikkeltje cuter maken.

 

patches

 

Zouden jullie deze trend dragen en op welke manier?

Liefs,

Emma

Summary

10 gedachten over “In de mode: patches

    1. Nee, ook niet helemaal dat van mij :p zoals ik al zei, iets subtiel valt nog mee, maar voor de rest zou ik het zelf niet dragen :p x

Geef een reactie

CommentLuv badge