must see

Must see horror films

Jullie weten waarschijnlijk al dat ik van horrorfilms hou. Ik vind het leuk om de adrenaline in mijn lijf te voelen en onder een dekentje te genieten van een film. Ik word eigenlijk nog amper bang van horrorfilms, maar ik vind het wel nog steeds leuk om te kijken.

Er worden enorm veel horrorfilms gemaakt, omdat ze het goedkoopst zijn om te produceren. Er bestaan dus ook enorm veel horrors die gewoon heel erg slecht zijn. Ik heb vandaag een lijst met horrorfilms die ik wel goed vond. Nog meer inspiratie nodig? Lees dan dit artikel.

The Boy (2016)

Ik bekeek The boy vooral omdat Lauren Cohen de hoofdrol speelde. Ze speelt een van mijn favoriete personages in The Walking Dead en ik was benieuwd hoe ze het in een andere film zou doen. In The Boy speelt ze een jonge vrouw die naar Engeland trekt om er te werk gaan als nanny. Wanneer ze bij het gezin toekomt blijkt dat het kind een pop is. De ouders verloren hun zoon twintig jaar geleden en vervingen de jongen door een pop.

Greta vind het maar vreemd en wanneer de ouders op reis vertrekken reageert ze zoals iedereen zou doen: ze smijt de creepy pop in een hoekje en kijkt er niet meer naar om. Maar dan gebeuren er heel wat vreemde dingen en ze denkt dat de pop bezeten is. Het lijkt zo’n typische bezeten pop film, maar er zit een heel bijzondere twist in. Hun zoon is namelijk niet echt overleden…

Ik had weinig verwachtingen van deze film, maar werd aangenaam verrast!

The others

The Others is een film uit 2001. Toch zag ik hem pas onlangs voor het eerst. Ik vond het echt een geweldige film en Nicole Kidman speelt de hoofdrol. Het verhaal gaat over een moeder die alleen leeft in een oud huis met haar twee kinderen. De kinderen zijn allebei fotosensitief, waardoor ze in het donker moeten leven. De vrouw denkt dat haar huis bezeten is. Het einde van deze film was echt heel onverwacht. Fans van horror en thriller moeten deze film zien, omdat het verhaal echt origineel is. De film is spannend, maar niet super eng.

The gift

De volgende film is meer een thriller, maar ik vond hem zeker het vermelden waard. The gift gaat over een pasgetrouwd koppel die een nieuw huis koopt. In de supermarkt komen ze een oude klasgenoot van de man tegen. Ze geraken even aan de praat, maar nemen snel afscheid. Even later staat de man opnieuw aan hun deur. De oude ‘schoolvriend’ komt steeds vaker langs en breekt zelfs hun huis binnen om hun een cadeau te geven. Hij stalkt het koppel, maar de vrouw heeft toch medelijden met hem. En plots blijkt er in het verleden iets gebeurd te zijn tussen de twee mannen.

The Shining

Een klassieker kon niet ontbreken aan deze must see lijst. Ik vind het best vreemd dat ik deze film pas enkele weken geleden heb gezien. Ik wou eigenlijk wachten tot ik het boek had gelezen, maar om een of andere reden komt het er nooit van. The shining gaat over een gezin dat intrekt in een hotel. In het hotel is er een slechte geest aanwezig die ervoor zorgt dat de vader zich steeds vreemder gaat gedragen. Ik ben meestal niet echt fan van oude films en ik moest ook even wennen aan the shining. Toch vind ik dat je deze film moet gezien hebben, al is het maar om de bekende scène te zien. Heeeeere’s Johnny!

2172893968_51d1937aef_z
Bron:  Flickr Adam Polselli

The Visit

The Visit is een horrorfilm uit 2015. Twee kinderen gaan voor het eerst logeren bij hun grootouders die ze nog nooit ontmoet hebben. Al snel blijkt dat de twee oudjes wat sukkelen met hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo blijkt oma te lijden aan een soort van dementie waardoor ze ’s nachts gekke dingen doet. Denk maar aan krabben aan deuren en kruipen op haar handen en voeten. De kinderen voelen zich steeds ongemakkelijker en hebben het gevoel dat er meer aan de hand is. Deze film heeft misschien geen heel bijzonder plot, maar ik vond deze film wel creepy. Stiekem vind ik oude of zieke mensen soms een beetje eng, ook al kunnen ze er vaak niets aan doen. In deze film was dat zeker het geval…

Dit waren mijn vijf aanraders voor jullie! Wat is jullie favoriete horror film?

Liefs,

Emma

 

 

9 gedachten over “Must see horror films

Geef een reactie

CommentLuv badge