Must reads #8: boekenreeksen

Vandaag heb ik opnieuw een must-reads post voor jullie. Deze keer deel ik enkele boekenreeksen met jullie. De laatste jaren verschijnen er steeds meer boekenreeksen. Ik vind dat persoonlijk heel leuk, omdat je zo langer van een boek en de personages kan genieten. Personages kunnen zich meer ontwikkelen en er kunnen meer onverwachte wendingen gebeuren.

Ik zocht voor jullie enkele fantastische boekenreeksen uit. Het zijn allemaal boekenreeksen uit verschillende genres, dus ik denk dat er voor elke lezer wel iets tussen zit.

De hongerspelen- Suzanne Collins

Ik moet wel beginnen met mijn favoriete reeks ooit: De hongerspelen. Ik ben echt nog steeds een enorme fan van deze trilogie, ondanks dat het een young adult verhaal is. Het lijkt me sterk dat er mensen zijn die deze reeks niet kennen, maar voor de zekerheid hier toch een korte beschrijving.

De hongerspelen speelt zich af in fictieve toekomst, waar de wereld opgedeeld is in twaalf districten die onder leiding staat van het Capitool. Elk jaar worden er uit elk district twee kinderen geselecteerd om te vechten in de arena tot er een overwinnaar overblijft. Katniss Everdeen geeft zich op als vrijwilliger nadat haar kleine zusje wordt geselecteerd.

Deze reeks geeft me een zomer lang meegesleept. Zelfs nadat ik de boeken uitgelezen had, bleef het verhaal in mijn hoofd hangen. Ik denk dat ik deze boeken en films nooit ga vergeten.

De Frieda klein reeks- Nicci French

De tweede reeks die ik uitkoos is een thrillerreeks. De reeks zal bestaan uit acht boeken, waarvan er momenteel al zes verschenen zijn. De boeken hebben allemaal een dag van de week in hun naam.

De reeks gaat over Frieda Klein, een psychotherapeute, die in het eerste boek de recherche moet helpen bij een moordzaak. In de vervolg boeken roepen ze haar hulp steeds meer in. De boeken zijn op zichzelf te lezen, maar het is wel veel duidelijker als je ze allemaal hebt gelezen. Het personage ontwikkelt zich ook enorm en je leert haar ieder boek iets beter kennen. De boeken zijn telkens spannend en vlot om te lezen. Ik moest even wennen aan het hoofdpersonage. Ik vond haar echt hatelijk in de eerste twee boeken, maar daarna vond ik haar steeds leuker.

IMG_6131.JPG

De 100 -Kass Morgan

In de 100 is de aarde onleefbaar geworden na een kernramp. Een grote groep mensen woont in een soort ruimteschip, maar hun voorraden beginnen stilaan uitgeput te raken. Niemand weet of de aarde opnieuw leefbaar is en ze besluiten om honderd jeugdgevangenen terug te sturen als test.Al snel blijkt dat de aarde toch niet onbevolkt is.

Ik las deze reeks nadat ik de tv-serie zag. Er zijn wel heel wat verschillen, maar deze reeks is ook heel leuk om te lezen.

Het lied van ijs en vuur – George R.R Martin

De boekenreeks waar Game of thrones is op gebaseerd. Het lied van ijs en vuur is een fantasyreeks die uiteindelijk uit zeven delen zal bestaan. Het zijn stuk voor stuk dikke boeken waar je veel leesplezier aan kan beleven.

Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld waar rijkdom en macht enorm belangrijk zijn. Er zijn drie belangrijke verhaallijnen: de strijd om de ijzeren troon, het verhaal van Daenerys Targaryen en een verhaallijn die zich afspeelt op de muur. Maar de meesten onder jullie zullen wel bekend zijn met de tv-serie 😉

Harry Potter reeks – J.K. Rowling

In een lijst met goeie boekenreeksen kon Harry Potter toch niet ontbreken. Ik denk dat deze reeks voor altijd een plekje in onze harten heeft gekregen. Ik vond dit echt een prachtserie om te lezen en was dan ook verdrietig toen het laatste boek verscheen.

Harry Potter is gewoon een magisch verhaal, dat leuk blijft voor jong en oud.

Wat is jullie favoriete boekenreeks?

Liefs,

Emma

11 gedachten over “Must reads #8: boekenreeksen

Geef een reactie

CommentLuv badge