Geeky me: The Walking dead

Na lang twijfelen heb ik besloten om dit artikel te posten op mijn blog. Ik vind het heel leuk om over beauty te praten, maar ik heb ook nog heel wat andere interesses. Ik heb ook best een geeky kantje en het lijkt me leuk om daar ook wat over te delen.

Vanaf nu ga ik dus af en toe wat geeky stuff met jullie delen. Vandaag wil ik het hebben over comics van the walking dead.

De tv-serie The Walking Dead zal jullie wel bekend in de oren klinken. Het is een van de meest populaire series van dit moment, al is het zeker niet iedereen zijn ding.

Deze serie is gebaseerd op comics. Ik had eigenlijk nog nooit een comic gelezen, ook al had ik vroeger natuurlijk heel wat strips. Door de serie werd ik benieuwd naar de comics van the walking dead. Er zijn al heel veel edities verschenen en deze zijn tot nu toe samengebundeld in drie compendiums. Drie enorm dikke verzamelwerken van rond de duizend pagina’s. Ik heb de eerste twee compendiums in mijn bezit en koop binnenkort zeker het vervolg.

the walking dead

De comics zijn gemaakt door Robert Kirkman, Charlie Adlard en Cliff Rathburn. De tekeningen zijn allemaal in zwart-wit, maar dat stoort me eigenlijk echt niet. Ik vind de tekeningen ook echt zeer mooi gemaakt.

Het verhaal is hetzelfde als in de serie. Na een zombie-apocalyps moeten mensen wennen aan een nieuw leven. In de comics volg je een groep overlevenden geleid door Rick Grimes. In grote lijnen zijn de comics en de serie gelijk, maar er zijn ook wel belangrijke verschillen. De comics zijn nog gruwelijker dan de serie, maar ik begrijp dat ze sommige dingen beter niet op tv tonen. Er zijn ook karakters die langer leven of belangrijker zijn in de comics en omgekeerd.

Ik denk dat de fans de compendiums zeer leuk zouden vinden, omdat je toch eens een andere kant ziet van het verhaal. Ik kijk zelf heel erg uit om het derde compendium te kopen, omdat de comics dan eindelijk de serie inhalen! Het vorige seizoen eindigde op een enorme cliffhanger en ik ben gewoon erg benieuwd naar het vervolg.

Het valt echt op dat de acteurs gekozen zijn aan de hand van de comics. Sommige personages zijn enorm herkenbaar, wat wel leuk is. Voor de fans van de serie, hieronder zie je vier personages die ook in de serie meedoen. Ook qua karakter en taalgebruik zijn er heel veel overeenkomsten.

the walking dead comics

Ik denk dat de comics ook perfect kunnen gelezen worden door meisjes, al moet je natuurlijk wel een beetje interesse hebben in zombies en mag je zeker niet vies zijn van een beetje geweld. Deze strips zijn zeker een aanrader voor iedereen die van de serie houdt, maar zijn ook perfect los te lezen.

Zo, dit was mijn eerste post over mijn geeky kantje. Ik hoop dat jullie dit ook leuk vinden en anders hoeven jullie deze posts gewoon niet te lezen 😉

Hebben jullie soms ook een geeky kantje?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge