Eurovisiesongfestival 2016

Het Eurovisiesongfestival is een evenement waar ik jaarlijks naar uit kijk. Het is gewoon een uniek evenement met heel veel spektakel en zang. Niet alle liedjes zijn even leuk, maar ik vind het geheel gewoon super amusant om naar te kijken. De show is telkens opnieuw heel groots en entertainend.

Ik was dit jaar heel blij dat België in de finale geraakt is. Laura Tesoro heeft gewoon een super leuke persoonlijkheid, al moest ik even wennen aan haar inzending. Ik was niet meteen fan van haar nummer, maar het was de beste keus voor ons dit jaar. En ze heeft het goed gedaan!

Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete acts en outfits van de avond.

Laura Tesoro, de inzending van België, opende de avond en ze deed het geweldig. Haar act was super, en haar dancemoves zijn gewoon zo cool. Ik ben ook enorm fan van haar outfit. Een leuk glitterpak en sneakers, meer moet dat niet zijn!

_AP64130.jpg

Foto:Andres Putting (EBU)

Tijdens de finale hoorde ik Douwe Bob voor het eerst. Ik ben er van overtuigd dat het een van de meest unieke uitzendingen was. Misschien niet meteen een typisch Eurosong nummer, maar wel heel erg leuk om te horen.

Ik ben niet echt fan van het nummer van Azerbeidzjan, maar ik vond de zangeres echt prachtig gestyled. Ze droeg een aansluitend gouden pakje, maar stond er heel erg goed mee. Ze zong niet altijd even zuiver, maar zag er tenminste goed uit.

_AP64984 (2).jpg

Foto:Andres Putting (EBU)

Italië is een van de vijf grote landen. Ik denk dat het een van de weinige landen is die nog deels in zijn eigen taal zingt. Ik vond haar act wat vreemd, een meisje omringt door een soort bloementuin, en het sprak me niet echt aan. Hun zangeres heeft wel een goeie stem, maar ze kon mij niet echt warm maken met het liedje. Ik vond het wat saai en langdradig.

_AP65047.jpg

Foto:Andres Putting (EBU)

Israël is geen Europees land, maar hun inzending was wel fantastisch.Persoonlijk vond ik dit een van de sterkste nummer. De zanger is een tikkeltje vreemd, maar zingt wel prachtig. De twee dansers in de hoepel pasten prima bij het nummer, ik begrijp wel niet hoe je niet duizelig en kotsmisselijk wordt in zo’n ding.

_AP65062.jpg

Foto:Andres Putting (EBU)

Zweden heeft het Songfestival al enkele keren gewonnen. Hun inzending dit jaar was jong en eenvoudig, maar het liedje was zo catchy. Waarschijnlijk komt dit ook door het feit dat het liedje enorm lijkt op ‘Catching and release’. Toch vond ik het een van de leukste liedjes van de avond.

_AP65187 (1).jpg

Foto:Andres Putting (EBU)

Australië was al van het begin een van de topfavorieten. Ik denk dat hun inzending een van de beste zangeressen was van de volledige wedstrijd. Haar jurk was oogverblindend en haar liedje is ook heel goed.

_AP65359

Foto:Andres Putting (EBU)

Het liedje van Litouwen, “I’ve been waiting for this”, vond ik een van de betere nummers van de avond. Het refrein is heel erg powerful, terwijl de act simpel werd gehouden.

_AP65459

Foto:Andres Putting (EBU)

Een van de mooiste jurken van de avond was dit zwart met goud exemplaar. Ik zou het land hoge punten geven als het enkel om de outfit zou gaan. Spijtig genoeg vond ik het lied heel wat minder.

_AP65772

De laatste foto koos ik enkel voor de jurk. Een prachtige roze prinsessenjurk. Heel echt girly en gewoon prachtig. Van het liedje en de act werd ik niet zo enthousiast. Ze zingt niet slecht, maar het is gewoon niet mijn ding.

_AP65874

Foto:Andres Putting (EBU)

En de winnaar is…

Ik vond de finale dit jaar eigenlijk van een topniveau. Het is voor het eerst sinds jaren dat ik zoveel nummers echt goed vond. De ontknoping was dus extra spannend. Iedereen duimt natuurlijk voor zijn eigen land, maar de concurrentie was enorm groot voor Laura. De puntenverdeling is voor mij het leukste onderdeel van Eurosong. Het duurt lang, maar het is gewoon zo spannend!

Het optreden van Justin Timberlake was ook een leuke extra. Ik ben echt zo’n fan van Timberlake, zeker nadat ik hem live heb gezien. Much love for Justin. En hij zag er zoals altijd weer piekfijn uit.

TH000021438456_7.jpg

Welke landen vond zou ik hoge punten geven? België natuurlijk, maar dat moet wel als trotse Belg. Australië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk vond ik ook heel erg goed. Maar het nummer van Israël en Zweden was ook zo leuk. En het liedje van Spanje spookt al een hele avond door mijn hoofd..Tja, ik had geen idee wie er nu net eerst moest worden. Ik gunde het eigenlijk wel veel landen.

Het werd al tamelijk snel duidelijk dat het tussen Australië, Rusland en Oekraïne zou gaan. Ik was echt verbaasd dat Polen zoveel punten krijgt van het publiek. Hij zong goed, maar ik had geen wauw-gevoel van hem. Op het einde werd het echt spannend. Ik was echt overtuigd dat Australië zou winnen, maar Oekraïne won uiteindelijk toch.

Spijtig dat België en Nederland beiden niet zo veel punten kregen van het publiek. Ik denk dat beide landen veel hogere punten kregen van de jury. Maar we kunnen wel trots zijn op een tiende en elfde plaats.

Wie hadden jullie graag zien winnen?

Ps. Al mijn foto’s zijn afkomstig van de site van Eurovision en zijn rechtenvrij.

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Eurovisiesongfestival 2016

Geef een reactie

CommentLuv badge