Tips om veilig te zonnen

Bron foto

Heerlijk! Het zonnetje schijnt voor het eerst echt in ons kleine Belgenlandje. Ik heb al een hele tijd uitgekeken naar warme en zonnige temperaturen. De eerste warme dagen voelen bijgevolg erg goed. Tijdens de eerste zonnige dagen is er naast genieten nog een ding belangrijk: je lichaam goed verzorgen. De eerste blootstelling aan de zon kan ook heel schadelijk zijn voor je zon.

Natuurlijk is het leuk om in de zon te zitten en te werken aan een kleurtje. Ik heb zelf een enorm bleke huidskleur en kan elk straaltje zon wel gebruiken. Oppassen is wel de boodschap, ik wil ook echt niet verbranden.

Hieronder vind je enkele tips om je lichaam en huid te beschermen tegen de zon en de warmte. Onderaan vind je ook enkele tips om sneller te bruinen!

 • Ons lichaam is niet gemaakt om een hele dag te bakken en te braden in de zon. Eigenlijk schuil je tussen 12 en 15u het best wat in de schaduw, zeker in tropische landen.
 • Smeren, smeren, smeren. Smeer je altijd voldoende in, zelfs al lijkt het nog niet super warm buiten. Mensen met lichte huidtypes moeten nog beter opletten.
 • Smeer je altijd een halfuur voor je gaat zonnen in. Zo heeft de zonnecrème tijd om in te werken. Smeer je opnieuw in na twee uur of na een zwempartij.
 • Let extra goed op bij bepaalde zones. Je neus, schouders en borst zijn heel gevoelig om te verbranden. Let zeker op om je in te wrijven rond de randen van je kleren of bikini.

IMG_6137.JPG

 • Ik heb een keer last gehad van een zonneslag en ik wil het niet meer meemaken. Draag dus een pet of een zonnehoed als je lang in de zon zit. Je hoofdhuid kan ook verbranden onder je haar. Het is pijnlijk en je kan er geen after-sun op smeren.
 • Draag een goeie zonnebril met UV-bescherming. Goedkope zonnebrillen zien er vaak heel leuk uit, maar beschermen onze ogen jammer genoeg niet voldoende.
 • Je lippen kunnen ook verbranden. Koop dus in de winkel een lippenbalsem met uv-bescherming.
 • Drink ook extra veel water in de warmte. Hydratatie is belangrijk voor je lichaam en je huid.

Met al deze tips kan je toch al veiliger zonnen. Wil je sneller bruin worden, hier zijn enkele tips!

 1.  Eet meer tomaten en wortels. Blijkbaar krijg je door het eten van de twee een bruinere huid. Ik lust geen van beiden, misschien ben ik daarom zo bleek ;p
 2. Ga naar de zee! De zoutkristallen in de zee reflecteren op je huid, waardoor je sneller bruint.
 3. Scrub je lichaam de dag voor je gaat zonnen. Het verwijdert dode huidcellen. Je gaat sneller bruinen en je zonnecrème kan ook beter in je huid trekken. Dubbel voordeel dus.
 4. Je wordt ook sneller bruin van olijfolie, maar ik zou dit niet aanraden. Vele mensen zijn vooral verbrand na het bruinen met olijfolie. Gebruik dan liever een olie met een factor.
 5. Met bruiningscapsules kan je sneller bruinen. Het bevat elementen die je melanine productie stimuleren. Ik heb het nog nooit getest, maar blijkbaar werkt het echt goed.

Veel zon-plezier,

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Tips om veilig te zonnen

Geef een reactie

CommentLuv badge