Gwen Stefani- This is what the truth feels like

Link foto

Na 10 jaar is het zover: eindelijk een nieuwe cd van Gwen Stefani. Als kind was ik best fan van haar muziek. Liedjes als The sweet escape en wind it up zijn enorm catchy liedjes en ik doe nog steeds niet lever dan luidkeels mee kwelen.

De release van haar nieuwe cd was best verrassend nieuws, na al die tijd had ik het niet meer verwacht. Gwen is nog steeds een stijlicoon en haar make-up collectie bij Urban Decay is gewoon prachtig. Toen werd ik wel benieuwd naar haar nieuwe cd.

This is what the truth feels like werd uitgebracht in maart en bestaat uit 12 nummers. Op voorhand zocht ik enkele reviews op en die waren heel uiteenlopend. De ene vond het te commercieel, terwijl anderen razend enthousiast waren. Ik beluisterde alle nummers via spotify.

1.Misery

Het openingsnummer van de cd heet Misery. Het is eigenlijk een vrolijk nummer, al klinkt de titel niet zo. Het nummer gaat over een nieuwe liefde die haar eindelijk uit haar liefdesverdriet kan krijgen. De tekst is zeer eenvoudig en zit snel in je hoofd. Leuk nummer om mee te openen.

2.You’re my favorite

Het tweede nummer vind ik wat vreemd. Het gaat precies over een kind die zingt over een een hondje. Ze zingt namelijk ook ‘Mommy, can I keep it’. De achtergrondgeluiden klinken ook als een videogame. Ik weet niet of dit de bedoeling is, maar ik vind het maar raar. Niet echt mijn ding.

8377792911_791d525e81_o.jpg
Bron

3.Where would I be?

Lied nummer drie vind ik opnieuw veel vrolijker. In het nummer vraagt ze zich af wat ze kan doen zonder haar geliefde. Toch is het nummer heel vrolijk gezongen en het deuntje is ook echt leuk.

4.Make me like you

Make me like you is een van mijn favoriete nummers op het album. Ik vond het al een leuk nummer toen ik het de allereerste keer beluisterde. Het nummer gaat over Blake Shelton, haar vriendje. Ik denk dat het nummer gaat over het gevoel van verliefd zijn. Het is een gevoel dat je overvalt en iets dat je niet kan tegenhouden. Ik denk dat dit een heel herkenbaar nummer is.

5.Truth

Truth gaat over de onzekerheden van een nieuwe relatie. Eigenlijk gaat dit volledige album over nieuwe liefde. Ik vind dat het nummer zowel vrolijk als onzeker klinkt, wat de perfecte beschrijving is voor een nieuwe relatie. De tekst van dit nummer spreekt me echt aan.

6.Used to love you

Het zesde nummer is eerder een triestig nummer. Het gaat over de nasleep van haar scheiding. Ik vind het nummer echt mooi geschreven en het wekt toch wel gevoelens op.

7.Send me a picture

Ik ben niet echt een fan van dit nummer. Het nummer gaat echt over het feit dat ze ongeduldig is om een foto te krijgen van iemand. Ik vind het gewoon een vreemde tekst en een vreemd nummer.

8. Red Flag

Red flag gaat over, hoe kan het ook anders, rode vlaggen in een relatie. Signalen dat je partner eigenlijk niet zo fantastisch is. In dit nummer rapt Gwen eerder dan dat ze echt zingt. Toch vind ik dat dit wel past bij haar stijl. Het is stoer, maar dan niet op een serieuze manier. Ik vind dat dit wel past bij het nummer. Het is geen favoriet lied, maar het kan er mee door.

9.Asking 4 it

Het negende nummer is het enige nummer waar er iemand anders meezingt. Ze zingt dit nummer samen met Fetty Wap. In dit nummer vraagt ze aan haar nieuwe liefde of hij zeker is dat hij een relatie met haar wil, omdat ze soms een moeilijke vrouw is. Het refrein bestaat eigenlijk uit een herhaling van twee zinnen, maar toch heeft dit nummer wel iets. Fetty Wap heeft ook echt iets extra aan het nummer.

10.Naughty

Dit nummer gaat waarschijnlijk over haar ex-man, die wel vaker stout was tijdens hun relatie. Ik vind dit nummer echt helemaal iets voor Gwen. Het is een stoer, aanvallend nummer waar ze eerder rapt dan zingt. Persoonlijk vind ik dit echt een catchy liedje.

11.Me without you

Het voorlaatste nummer is opnieuw een positieve break-up song. Je voelt je meteen sterker als je naar een nummer als dit luistert.

12. Rare

Het slotnummer gaat over een uitzonderlijke persoon. Het gaat over het vinden van liefde terwijl je eigenlijk alle hoop was verloren. Ik vind de tekst van dit nummer echt heel kwetsbaar en mooi.Een prachtige tekst om mee af te sluiten.

Dit waren alle nummers van Gwen Stefani haar nieuwe album. Ik had niet meteen een ‘wauw-gevoel’ toen ik de cd voor het eerst hoorde. Toch hebben enkele nummers wel potentieel. Make me like you en misery vind ik zelf de mooiste nummers op het album. Used to love you en rare vind ik echt heel prachtig qua tekst. Ik zou het album niet meteen kopen, maar enkele liedjes zal ik zeker nog vaak beluisteren.

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Gwen Stefani- This is what the truth feels like

Geef een reactie

CommentLuv badge