Iconic 3 looks en tutorial

Een tijdje geleden deelde ik mijn ervaring met het Iconic 3 palette, een dupe voor het Naked 3 palette van Urban Decay. Enkele van jullie vroegen me toen of ik een post met looks wou maken. Vandaag is het zover!

Ik heb het palette nu al een grote maand en heb het best al vaak gebruikt. Ik draag niet dagelijks oogschaduw, maar heb toch al enkele verschillende looks uitgeprobeerd. Ik heb nog niet zo veel ervaring met oogschaduw, maar aan de hand van tutorials op Youtube kan ik wel wat leren!

Look 1 : Eenvoudig alledaags

De eerste look is echt eenvoudig. Ik gebruik hiervoor slechts twee kleuren uit het palette. Ik draag deze look of een variatie erop het vaakst als ik weinig tijd heb. In de schoolweek heb ik dat meestal. Ik hou het graag simpel. Onder de foto’s vind je een tutorial waar ik stap voor stap uitleg hoe je de look kan maken.

IMG_5858

IMG_5863

Stap 1:

IMG_5881.jpg

Breng de lichtste kleur aan over het volledig ooglid. Je gebruikt best een primer, zo blijft je oogschaduw langer zitten.

Stap 2:

IMG_5882.jpg

Daarna breng je deze licht roze glitterkleur aan over je ooglid. De glitterkleur is niet enorm opvallend, wat het toch heel draagbaar maakt voor een gewone lesdag. Breng meerdere laagjes aan en dep de kleur over je ooglid om een iets intenser effect te krijgen.

Look 2: paars of grijs?

De tweede look is iets opvallender. Ik denk dat deze look zowel geschikt is overdag als voor een feestje. Het was moeilijk om het resultaat mooi op foto te krijgen. In het echt vind ik de look iets meer geslaagd.

IMG_5875

IMG_5878

Stap 1:

IMG_5884.jpg

Voor deze look begin ik met de vierde kleur van het palette als basis. Deze kleur breng ik aan over mijn ooglid.

Stap 2:

IMG_5885.jpg

Deze iets donkerdere kleur breng ik aan op mijn crease. Wrijf de kleur open met een blending borstel, anders ziet het er onnatuurlijk uit (Trust me, ik was dit eerst vergeten)

Stap 3:

IMG_5887.jpg

Als laatste koos ik voor deze paars-grijze shimmer kleur. Ik breng meerdere lagen van deze oogschaduw aan op mijn ooglid. Persoonlijk vind ik de combinatie van kleuren erg mooi.

Stap 4:

IMG_5881

De witte oogschaduw breng ik aan in mijn ooghoeken om wat te highlighten. Vaak gebruik ik deze tint ook onder mijn wenkbrauwen, maar ik was het deze keer vergeten.

Look 3: glitters

IMG_5897

De derde look vind ik het meest geschikt voor een feestje. Het is nog steeds een naturelle look, maar de glitters maken de look wat feestelijker.

Stap 1:

IMG_5978.JPG

Voor deze look gebruik ik opnieuw de vierde kleur voor mijn ooglid.

Stap 2:

IMG_5979.JPG

Voor de tweede stap heb je de kleur nodig naast de goudachtige oogschaduw. Deze kleur breng je enkel aan in de binnenste en buitenste ooghoek. Aan de buitenkant breng je deze aan in een v-vorm.

Stap 3:

IMG_5983.JPG

Het midden van je ooglid vul je op met deze roze glitterkleur. Breng meerdere laagjes aan, zodat het een dekkend effect krijgt. Als je wilt dat deze kleur meer opvalt, kan je het mengen met wat fixing spray van Mac. Ik heb geen fixing spray in mijn bezit, maar het schijnt dat de glitters hierdoor veel opvallender worden. Ideaal voor een nachtje uit dus.

Ik hoop dat jullie dit een leuk tutorial vinden!

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Iconic 3 looks en tutorial

  1. Ik heb dit palette ook en het is echt een van mijn favorieten! Je kunt er zulke mooie looks mee maken en de oogschaduws blenden ook zo mooi! Jouw looks zijn hartstikke geslaagd!

Geef een reactie

CommentLuv badge