Must reads #7: Harlan Coben

Vandaag geen must read post over een bepaald genre, maar over een van mijn favoriete schrijvers: Harlan Coben. Hij was eerst de favoriete schrijver van mijn ouders en op die manier heb ik zijn boeken ontdekt.

Harlan Coben is een bekende thriller auteur. Ondertussen heeft hij al 28 boeken uitgebracht, die stuk voor stuk heel spannend zijn om te lezen. Ik las vroeger vaak boeken van Coben, maar na een tijd werd ik het beu om thrillers te lezen. Onlangs las ik opnieuw een boek van hem en nu ben ik weer helemaal verkocht.

Vandaag deel ik zes boeken van Harlan Coben die je echt moet lezen als je van thrillers houdt!

Harlan coben books

Verzoeking

Verzoeking is het boek die ik het meest recent heb gelezen. Door dit boek heb ik opnieuw veel zin om meer thrillers te gaan lezen.

Verzoeking gaat over een tv-presentatrice/journaliste die in haar programma een pedofiel ‘op heterdaad’ betrapt. De man wordt opgepakt en wordt even later vrijgesproken. Even later wordt hij doodgeschoten. De journaliste zit ondertussen met twijfels: heeft zij gezorgd voor de dood van de man en is hij misschien toch onschuldig?

Verzoeking is echt een heel mooi verhaal. Ik ben echt fan van het hoofdpersonage en het aspect dat ze een journaliste is. In het verhaal komen er steeds nieuwe zaken naar boven die je niet had verwacht. Het einde van het verhaal was voor mij persoonlijk niet voorspelbaar. Thrillers zijn het best als je het einde totaal niet zag aankomen en dit was hier zeker het geval.

Vermist

Heel veel boeken van Harlan Coben gaan over Myron Bolitar. De boeken zijn apart te lezen, maar persoonlijk vind ik het leuker om ze in volgorde te lezen.

Bolitar was ooit professioneel basketballer, maar moest stoppen na een blessure. Dit keer mag hij als undercoveragent op zoek naar een speler, een voormalige rivaal. Ik vind alle boeken over Myron Bolitar leuk, maar deze is me echt bijgebleven.

Harlan coben

Eens beloofd

Ook eens beloofd gaat over Myron Bolitor. Ooit beloofde hij een dochter van een vriend dat ze hem altijd mocht bellen voor een lift. Op een dag gebeurt dit en hij zet het meisje thuis af. Een dag later wordt ze vermist.

Myron wordt beschuldig omdat hij de laatste persoon is die het meisje heeft gezien. Nu moet hij zijn onschuld zien te bewijzen, aangezien hij als verdachte wordt beschouwd. Eens beloofd is echt een spannend verhaal. Ik leefde extra veel mee met het karakter, omdat je na de vele verhalen het gevoel hebt dat je Myron Bolitar echt kent.

Ik mis je

Ik mis je gaat over een politie agente. Haar hele leven draait rond haar werk, ze heeft nog nooit tijd gehad voor een gezin. Uiteindelijk probeert ze de liefde te vinden via een datingsite. Op die site herkent ze het gezicht van een oude geliefde, maar hij heeft een andere naam op de site. Ze stuurt hem een berichtje en krijgt een onverwachte reactie terug.

Er zijn meerdere verhaallijnen in dit boek, want de agente heeft het ook heel druk met een vermiste persoon. Het boek wordt geschreven uit het standpunt van verschillende personen, waardoor het verhaal meer diepgang krijgt. Persoonlijk vond ik dit boek een van Coben zijn betere boeken.

Schuilplaats

In 2012 schreef Coben voor het eerst een boek voor Young adults. Schuilplaats gaat over Mickey Bolitar, het neefje van Myron. Het verhaal is dus geschreven vanuit het standpunt van een tiener, maar toch is dit verhaal totaal niet kinderachtig.

In het boek moet Mickey bij zijn oom gaan wonen, die hij eigenlijk amper kent. Zijn vader is overleden en zijn moeder zit een instelling, dus hij heeft geen andere keus. Al snel ontmoet hij een meisje, waar hij stapelverliefd op wordt. En dan verdwijnt ze…

Ik vind dit boek echt een aanrader, zeker voor iets jongere lezers. Het is nog steeds een steengoede thriller, maar dan iets vlotter en eenvoudiger om te lezen.

Niemand vertellen

Ten slotte wil ik het boek Niemand vertellen nog met jullie delen. Niemand vertellen gaat over een kinderarts, die jaren geleden zijn vrouw verloor. Ze werd op een gruwelijke wijze ontvoerd en vermoord. Plots krijgt hij een mail waarin een zin staat die enkel hij en zijn vrouw kennen. Zou ze dan toch nog in leven zijn? Of is er meer aan de hand?

Lezen jullie graag thrillers? En wie zijn jullie favoriete auteurs?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge