Review: Yves Rocher cushion foundation

Ik gebruik eigenlijk nooit foundation. Vooral omdat mijn huid best egaal is zonder product, maar ook omdat ik het lastig vind om een goeie foundation te vinden. De laatste tijd hoor je steeds meer over cushion foundation. Ik werd hier wel benieuwd naar, omdat het mij eenvoudiger in gebruik lijkt.

Ik wou niet meteen geld uitgeven aan een product die ik waarschijnlijk amper zou gebruiken. Ik had toch geluk, want mijn moeder schaftte haar onlangs een cushion foundation aan van Yves Rocher!

Ze kocht de pure light cushion foundation van Yves Rocher in de kleur beige 200. Mijn moeder haar huid is iets donkerder dan de mijne, maar ik denk dat dit de lichtste kleur is in hun gamma.

Normaal kost deze foundation 29,90 euro, maar momenteel is het product te koop aan de helft van de prijs. De foundation heeft een witte verpakking. Mijn mama gebruikt het al even en je kan zien dat de witte kleur snel vuil wordt. Het bevat een spiegeltje, die ook heel snel vettig wordt. Persoonlijk vind ik dat niet erg, want ik gebruik meestal gewoon mijn badkamerspiegel.

Als je de foundation opent, merk je dat er een apart luikje in zit. Hierin bevindt zich een sponsje om het product aan te brengen. Hieronder zie je de kleur van de foundation. De kleur ziet er iets lichter uit op foto dan in het echt.

IMG_5757

Toen ik de kleur van de foundation zag, had ik schrik dat de kleur te donker zou zijn. Uiteindelijk bleek dat goed mee te vallen. Hieronder zie je een foto van de voor en na. Mijn excuses voor de lelijke foto’s, ik heb deze foto’s genomen vlak voor ik ging sporten uit tijdsgebrek. Op de linkerfoto heb ik niets aan van make-up. Je kan niet echt zien dat mijn huid nogal onzuiver was die dag, maar ik had toch last van puistjes. Op de rechterfoto heb ik een laag foundation aan. Ik zie er iets bruiner uit, wat positief is aangezien ik zo’n bleke huidskleur heb. Het blijft er wel natuurlijk uit zien, gelukkig maar!

Hieronder zie je een grotere close-up van mijn huid. De foundation is zeker niet volledig dekkend. Je ziet nog steeds alle sproeten en vlekken erdoor. Ik vind wel dat mijn huid er egaler uit ziet. De rode vlekken op mijn wangen worden door de foundation bedekt. Ik had het gevoel dat de foundation mijn huid nogal glanzend en vettig maakte. Ik gebruik normaal geen foundation en ben dan ook niet echt bekend met de werking ervan. Mijn huid voelde de hele dag nogal plakkerig aan en dat gevoel vond ik niet zo leuk.

IMG_5759.jpg

Ik ben niet zo enthousiast over deze cushion foundation van Yves Rocher. Het product is zeker niet slecht, maar past niet zo goed bij mij. Ik denk dat hun kleuren wel geschikt zijn voor de meeste huidtypes. Het is denk ik een goed product voor mensen die een foundation met een lichte dekking zoeken en het brengt ook gemakkelijk aan. Het is spijtig dat mijn gezicht de hele dag  vettig aanvoelde met deze foundation, terwijl ik normaal een droge huid heb.

Maken jullie gebruik van een cushion foundation? Welk product raden jullie aan?

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Review: Yves Rocher cushion foundation

Geef een reactie

CommentLuv badge