Tips voor brildragers

Ik denk dat het moment waarop je te horen krijgt dat je een bril nodig hebt voor niemand leuk is. Ik was veertien en had net een beugel. Op dat moment ben ik bijna beginnen huilen. Ik zou er uit zien als een nerd, het type met een bril en beugel.

Mijn eerste bril was een heel standaard keuze. Een gewone, zwarte bril in de typische ray-ban stijl. Ongeveer iedereen liep toen rond met zo’n soort bril. Het was geen lelijke bril, gewoon wat saai na een tijd. Ik heb al snel beslist dat ik liever lenzen zou dragen. Mijn bril droeg ik enkel op een ‘off-day’. Zo’n dag waar je je niet helemaal goed voelt en je er ook niet zo knap uit ziet. Mijn bril zorgde ervoor dat ik me nog wat minder knap voelde op zo’n dag.

Onlangs was het tijd voor een nieuwe bril. Er zaten veel krasjes op mijn oude bril en die was dus aan vervanging toe. Ik had geen idee welk soort bril ik zou kiezen. Uiteindelijk blijven er twee keuzes over: een kopie van mijn oude bril, maar dan in een bruine kleur of een grote, ronde bril. De tweede keuze is veel unieker, maar ook heel opvallend. Ik wist niet of ik dit ging aandurven. Uiteindelijk ging ik voor de tweede keus en ik heb hier nog geen moment spijt van gehad!

Hieronder zie je een foto van mijn nieuwe bril. Hij is het van het merk Caroline Abram. Mijn opticien vertelde me dat dit een Parijse ontwerpster is. Al haar brillen zijn nogal speciaal, maar wel heel leuk.

IMG_5827

Vroeger wou ik amper gezien worden met mijn bril. Nu heb ik zelf een profielfoto met mijn bril.

IMG_1457

Moet jij binnenkort ook een bril kopen of draag je een bril? Dan zijn hier wat tips:

  1. Kies voor een exemplaar waar jij je goed in voelt. Je hoeft heus geen bril te kopen, gewoon omdat iedereen zo’n model draagt.
  2. Wees niet bang om een opvallend model te kiezen. Je zult veel meer complimenten krijgen met een bril die er uitspringt.
  3. Hou rekening met kleuren. Als je kiest voor een bril in een speciaal kleur loop je het risico dat het niet bij al je outfits past. Mijn zwarte bril had een blauwe binnenkant en ik werd dat kleur ook beu na een tijdje. Een bril is ook niet zo goedkoop, dus je kan niet zomaar 5 brillen kopen om af te wisselen.
  4. Draag zorg voor je bril. Spring regelmatig eens binnen bij je opticien om je bril te laten keuren. Het kan zijn dat je bril wat verbuigt tijdens het dragen of door een duwtje.
  5. Stop je bril altijd in een brillendoos als je hem niet draagt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar ik vergat dat doosje overal. Ik borg mijn bril dan op in mijn make-up tas, maar hierdoor kwamen er snel krassen bij op mijn glazen.
  6. Breng niet meer oog make-up aan dan normaal. Je ziet je oogschaduw heus niet minder achter een bril.
  7. Accentueer liever je lippen met een leuke kleur lipstick!
  8. Als je bijziend bent, kan het helpen om oogschaduw met wat glans te dragen. Hierdoor vallen je ogen meer op en lijken ze minder klein.
  9. Hou rekening met de kleur van je montuur. Sommige kleuren make-up botsen met bepaalde kleuren montuur. Let hier dus mee op.
  10. Voel je gewoon comfortabel met je bril. Het is geen schande om een bril te dragen. Tegenwoordig heb je een ruime keuze aan hippe monturen. Kies gewoon een exemplaar die bij je past en straal 😉

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Tips voor brildragers

Geef een reactie

CommentLuv badge