Iconic 3 palette: swatches

Ik vind het nog maar sinds kort leuk om met oogschaduw te experimenteren. Tot nu toe had ik nog geen palette in mijn bezit waar ik echt tevreden mee was en waar ik vaak gebruik van maakte. Maar hier is nu verandering in gekomen.

Onlangs bestelde ik het Iconic 3 palette, dat kon je al lezen in een vorige post. Ik begon met een goedkoop palette, omdat ik niet zeker wist of ik echt oogschaduw zou gebruiken. Dit palette kostte 4,95 euro.

Het Iconic 3 palette is qua kleuren een dupe van het Naked 3 palette van Urban Decay. Ik heb het Naked palette niet, dus ik kan de twee niet vergelijken. Naked 3 is veel duurder, maar de kwaliteit zal waarschijnlijk ook veel beter zijn.

Ik ben al tevreden met deze dupe, want wat is dit een mooi palette. Het palette is zwart met een doorzichtige bovenkant. Het voelt erg stevig aan in je handen. Het palette sluit goed, maar is best moeilijk om open te krijgen. Er zit ook een borsteltje in het palette, maar dat lijkt me echt niet handig in gebruik.

IMG_5495.jpg

Het palette bevat 12 verschillende kleuren. De kleuren zijn allemaal redelijk neutraal en dus geschikt voor een dagelijks gebruik. Persoonlijk denk ik dat je voldoende kan variëren met deze kleuren. Het bevat zowel matte als shimmer kleuren. Hieronder zie je de twaalf kleuren in close-up. De meeste kleuren zijn in een roze, paarse, of grijsachtige tint. Ik denk dat de rechtse kleur het meest verschilt met de kleur uit het Naked 3 palette. De kleur in het Naked 3 palette lijkt bijna zwart, terwijl de kleur hieronder paars oogt.

IMG_5842.jpg

Ik swatchte de kleuren voor jullie op mijn arm. Ik heb maar een laagje aangebracht, waardoor de kleuren niet allemaal even zichtbaar zijn. Ik denk dat het pigment van dit palette best goed is voor de prijs. Zeker de donkere kleuren hebben een goed pigment. Het valt op dat de donkerste kleur op mijn arm wel meer naar de kleur zwart nijgt. Op de foto zie je de lichtste kleur bijna niet. Het is dan ook een onopvallende kleur, die wel heel geschikt is om te highlighten en om onder je wenkbrauwen aan te brengen. De glitter kleuren vind ik persoonlijk heel mooi, maar ze zijn niet zo opvallend. Je moet enkele laagjes aanbrengen voor je echt effect krijgt.

IMG_5763

Ik ben heel tevreden met deze aankoop. Ik gebruikte het palette al meerdere keren en vind het leuk om aan de hand van Youtube tutorials een look te creëren. Volgens mij is dit palette een aanrader voor de mensen  die het Naked 3 palette te duur vinden.

Liefs,

Emma

 

0 gedachten over “Iconic 3 palette: swatches

  1. Hee, ik heb even een vraagje.. hoe doe je bij je home pagina dat je op ‘lees verder’ moet klikken om het hele artikel te lezen? Ik weet namelijk niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen haha.. alvast bedankt!

    1. Dat is eigenlijk echt niet mogelijk. Je hoeft gewoon op het icoontje te klikken hiervoor, dat staat ergens in die taakbalk als je een artikel schrijft. Het is zo een read more optie, maar ik weet nu niet uit mijn hoofd hoe het icoontje eruit ziet

  2. Ik heb deze ook laatst gekocht bij Beauty88 en ben er erg tevreden over. De meeste producten van dit merk vind ik tot nu toe goed van kwaliteit, zkeer als je kijkt naar de prijs!

Geef een reactie

CommentLuv badge