Must reads #6: sci-fi

Hier ben ik weer met een nieuwe must reads. Vandaag zal ik het hebben over science fiction boeken. Wees gerust, ik ben niet het type die echt vreemde verhalen leest. De boeken die ik vandaag ga bespreken zijn voornamelijk boeken voor jong adults 😉

Science fiction verhalen spelen zich meestal af in een fictieve wereld in de toekomst. Er vinden soms bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats, maar anders dan in fantasy worden deze gebeurtenissen niet verklaard door magie. Vaak worden de vreemde dingen veroorzaakt door science. Een gebeurtenis kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door een mislukt wetenschappelijk experiment.

Vandaag zocht ik voor jullie enkele boeken uit die het stuk voor stuk waard zijn om een kans te geven, zelfs wanneer je niet zo bekend bent met het genre.Veel leesplezier!

IMG_5741.jpg

 

  1. The 5th wave-serie -Rick Yancey

De vijfde golf gaat over aliens die onze aarde overnemen. In de eerste vier golven roeiden ze bijna iedereen op de planeet uit. Binnenkort komt de vijfde golf aan, maar niemand weet waarin ze zich kunnen verwachten. Cassie, een meisje van 16, blijft helemaal alleen achter nadat haar broertje meegenomen werd door soldaten. Ze vertrouwt de soldaten terecht niet en wil haar broertje redden. Cassie wil niemand meer vertrouwen, maar moet het uiteindelijk toch doen.

In het boek volgen we niet alleen Cassie, maar ook enkele andere personage’s. Soms is het hierdoor een beetje ingewikkeld. Je moet even wennen aan het verhaal, maar het is uiteindelijk een heel spannend boek. Ook het vervolg was heel leuk om te lezen. Het is een young adult boek en dus heel vlot om te lezen. Laat je niet afschrikken door het feit dat het boek over aliens gaat. Het voelt allemaal zeer realistisch aan.

2. The Walking Dead- Robert Kirkman en Jay Bonansinga

Naast de bekende tv-reeks, gebaseerd op de comics is er ook een reeks boeken geschreven over The Walking Dead. De boeken vertellen het verhaal van de Governor. Het boek is een enorme aanrader aan alle fans, want eindelijk leren we meer over het verleden van de governor. Als je het karakter nu haatte of niet, hij was sowieso een zeer boeiende persoon. In het boek lees je de andere kant van het verhaal. Je ontdekt dat de governor ook een heel andere zijde heeft.

Fans van de serie moeten dit verhaal zeker lezen.

3. Zielen- Stephenie Meyer

Zielen is een boek van Stephenie Meyer, de schrijfster van Twilight. Vroeger vond ik twilight prachtig, maar achteraf gezien is het verhaal nogal onnozel. Ik begrijp perfect dat anderen Twilight fantastisch vinden, smaken verschillen! Persoonlijk vind ik Zielen een mooier boek.

Zielen gaat over Melanie. De aarde is bezet door zielen die de aarde proberen over te nemen. Ze nemen het lichaam in van mensen. Melanie, haar broer en vriendje maken deel uit van een verzetsgroep. Wandelaar, een ziel, neemt Melanie’s lichaam over. Maar Melanie wil haar lichaam niet afstaan en hierdoor kan Wandelaar levendig de emoties en gedachten voelen van Melanie. Zielen is echt een prachtig verhaal. Het bevat zowel spanning als romantiek. Ik kon me heel goed inleven in alle karakters en dat vind ik altijd een teken van een goed geschreven verhaal. Ik vind het verhaal veel volwassener dan Twilight , maar het blijft nog steeds een vlot young adult verhaal.

IMG_5742.jpg

4. World war Z- Max Brooks

Voor de mensen die de film met Brad Pitt hebben gezien: verwacht je een aan een compleet ander soort boek. World war z wprdt beschreven als een mondelinge geschiedenis van de zombie oorlog. Het boek bestaat uit verschillende fictieve interviews overal ter wereld. Het begint met de eerste signalen van de aanwezigheid van zombies en verteld steeds verder het verhaal van een zombie apocalyps. Het is een speciaal boek, maar dat vind ik net het leuke eraan. Door de interviews voelt alles zeer echt aan, het zou evengoed gebaseerd kunnen zijn op waargebeurde feiten.

Ik denk dat dit boek een aanrader is voor mensen die geïnteresseerd zijn in zombies en apocalyps verhalen. Het leest als een echt verslag van een zombie oorlog.

5. I am legend – Richard Matheson

I am legend gaat over de laatste man op aarde. Een dodelijk virus heeft iedereen gedood of veranderd. Besmette mensen zijn niet meer menselijk, eerder een soort vampier. Robert moet alleen kunnen overleven in deze gevaarlijke en eenzame wereld. De gemuteerde mensen hebben ook maar een doel: het uitroeien van de laatste mens op aarde.

I am legend is een heel spannend verhaal. Het is een kort boek, want het telt maar 188 pagina’s. Het verhaal leest heel erg vlot en het einde is heel pakkend. Dit boek is ook verfilmd, maar het verhaal is toch helemaal anders.

Dit was mijn selectie must reads voor deze post! Ik hoop dat jullie misschien een nieuw leuk boek ontdekten!

Liefs,

Emma

 

Een gedachte over “Must reads #6: sci-fi

Geef een reactie

CommentLuv badge