must see

Must see: 11-22-63

De mensen die mijn must reads-posts lezen, weten dat ik een enorme fan ben van het boek 11-22-63 van Stephen King. Onlangs kwam ik te weten dat er een mini-serie bestaat, gebaseerd op het boek. Met niemand minder dan James Franco in de hoofdrol!

Als fan van het boek, moest ik wel de serie bekijken. En die heeft me zeker niet teleurgesteld. Ondertussen heb ik al zes afleveringen bekeken.

Het verhaal

11-22-63 gaat net zoals in het boek over Jake Epping. Op een dag zit hij in het restaurant van een goeie vriend een hamburger te eten. We zien de vriend de hamburger serveren. Vijf minuten later zien we hem opnieuw, maar plots ziet hij er enorm veel ouder en erg ziek uit. Jake gelooft zijn ogen niet en vraagt wat er aan de hand is.

Uiteindelijk blijkt dat er in het restaurant een soort portaal is naar een bepaalde dag in het jaar 1960. Zijn vriend vraagt Jake om zijn levensmissie af te werken: De dood op John F Kennedy vermijden.

Het is geen eenvoudige opdracht en Jake moet jaren in het verleden leven. Het verleden wil ook niet veranderd worden en dat leidt tot heel wat moeilijkheden.

De serie

11.22.63 is een mini-serie en zal in totaal uit acht afleveringen bestaan. Elke aflevering duurt rond de vijftig minuten.

James Franco speelt de rol van Jake Epping. Ik vind Franco een leuke acteur, maar vond hem niet meteen bij het personage passen. In de serie is Jake iets stoerder dan in het boek, maar eigenlijk vind ik dat het wel past bij het verhaal. Sadie, de vriendin van Jake, wordt gespeeld door Sarah Gadon. Ze speelt haar rol best goed, maar ik vind het spijtig dat ze niet zo goed lijkt op het personage in het boek. Sadie is in het boek een erg grote en onhandige vrouw, in de serie is dit zeker niet het geval. In het verhaal wordt Sadie aangevallen door haar ex-man waarna ze verminkt is in haar gezicht, in de tv-reeks is dit enkel een litteken op haar wang.

James_Franco_4,_2013
James Franco speelt het hoofdpersonage Jake Epping. Bron foto

In de serie hebben ze ook een nieuw personage verzonnen: Bill. Ik vermoed dat ze dit personage gemaakt hebben omdat Jake in de boeken altijd alleen is en het verhaal verteld. In de serie zou dat nogal saai zijn. Bill helpt hem om de vermoedelijke moordenaar van Kennedy te bespieden. Na aflevering vijf verloopt de serie steeds meer verschillend van het boek. In grote lijnen klopt het verhaal wel.

Wat ik enorm leuk vind aan de serie zijn de beelden uit de jaren zestig. Alles leek toen zo leuk en kleurig, zeker de auto’s. De kleren en haarstijlen uit die tijd zijn ook leuk om te zien.

Besluit

Volgens mij is 11.22.63 een echte aanrader. Het verhaal is goed, de cast is heel leuk en de jaren zestig zien er ook heel interessant uit op tv. De serie gaat over meer dan tijdreizen en het vermijden van een moord, maar John F. Kennedy komt wel vaak ter sprake. De serie is spannend en leuk om naar te kijken.

Liefs,

Emma

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge