Galabal look: a touch of gold

Feestjes zijn altijd leuk. Wat ik nog leuker vind, is me opkleden voor feestjes! Op een gewone fuif kan je spijtig genoeg geen leuke jurk aandoen, want dan zou je nogal uit de boot vallen. Maar op een bal is alles net iets chiquer en dan kan je je eens volledig uitleven.

Het was waarschijnlijk al een jaar geleden dat ik naar een bal ging. Deze vrijdag ging ik naar een bal van de richting van mijn vriend. Dat was althans de bedoeling. Tijdens de pre-party werd ik plots enorm misselijk. Ik had nochtans amper gedronken, ik denk dat ik eerder last had van buikgriep. We zijn dus niet meer naar het bal gegaan, wat heel jammer is.

Ik wou foto’s delen met mijn look van de avond, maar ik heb dus geen mooie foto’s kunnen nemen die avond. Ik heb mijn make-up look nog eens gemaakt om het aan jullie te kunnen tonen. Persoonlijk vond ik dat ik er de dag zelf beter uitzag, ik ben nog steeds niet helemaal genezen.

Eerst en vooral: de outfit.

Ik heb redelijk veel kleedjes in mijn kleerkast hangen. De meeste zijn voor feestelijke gelegenheden en die kan ik spijtig genoeg niet zo vaak dragen. Sommige kleedjes heb ik al best lang. Ik draag die kleedjes niet vaak en zo lijken ze toch nieuw als ik ze draag.

Ik heb lang getwijfeld tussen twee kleedjes. Uiteindelijk koos ik voor een zwarte kleedje, omdat dat jurkje er iets formeler uit ziet. Daarbij, met een zwart jurkje kan je nooit iets verkeerd doen ;).

 

Op het kleedje draag ik mijn zwarte pumps van Tamaris. Ik heb deze pumps ook al jaren, maar ze blijven stijlvol en mooi. Daarbij zitten ze ook nog comfortabel. Al doen mijn voeten na een avond dansen toch sowieso pijn.

IMG_5532.jpg

Details zijn ook belangrijk. Deze goudkleurige veertjes maakten mijn outfit af. Deze oorringen zijn van het merk Twice as nice.

Ik ging die dag sowieso naar de kapper voor een opfrisbeurt en nu heb ik ook babylights in mijn haar. Het effect is niet enorm opvallend, maar het is net iets meer zomers.

Ik vond het heel leuk om mij volledig op te maken. Ik wou voor een simpele look gaan met wat accenten van goud, vooral in mijn oogschaduw.

IMG_5531.jpg

Op de foto zie je alle make-up die ik heb gebruikt:

  • Revolution iconic 3 palette
  • Kiko dark circle concealer
  • Revolution blush palette in golden sugar
  • Rimmel wonder lash lift me up
  • Essence eyeliner
  • Mac D for danger
  • Verschillende borstels

Ik bracht ook eerst een voedende dagcrème en wat primer aan.Ik begon met mijn ogen. Ik wou een look maken met een subtiele gouden touch. Ik bekeek verschillende Youtube tutorials om een look te vinden die ik mooi vond en wou uitproberen.

IMG_5507 look.jpg

Ik gebruikte vier kleuren. Ik begon met de vierde kleur van links, deze bracht ik aan over mijn volledig ooglid. De tweede kleur ziet er iets lichter op foto dan in werkelijkheid. Deze bracht ik aan op mijn crease. Ik ging enkele keren met deze kleur over mijn crease, omdat het effect dan mooier is. De derde, goudachtige kleur bracht ik aan op mijn ooglid. Je moet wel enkel laagjes aanbrengen om een mooi en duidelijk zichtbaar effect te krijgen. De vierde, lichte kleur bracht ik aan onder mijn wenkbrauwen en in mijn ooghoeken. Ik bracht ook een potloodlijntje en mascara aan.

IMG_5517.jpg

IMG_5520.jpg

Deze foto’s heb ik nog de avond van het bal zelf genomen. Het is spijtig dat het effect niet zo duidelijk te zien is op foto. Je ziet het het best op mijn rechteroog, maar de belichting is niet zo goed. Zo zie je amper dat ik een gouden tint heb gebruikt. Spijtig, maar er valt weinig aan te doen.

IMG_5503

Ik gebruikte de bronzer in de rechter onderhoek. Deze bracht ik aan op mijn jukbeenderen, boven mijn kaakbeen en bij mijn slapen. Ik gebruikte de roze blush op de bovenste rij op mijn wangen. Ik gebruikte de linkse kleur vanboven als higlighter.

Om de look af te werken bracht ik D for Danger aan, een mooie donkerrode lippenstift. Ik heb geen foto’s gemaakt met de lippenstift aan, omdat mijn lippen op dit moment erg kapot zijn.

IMG_5533.jpg

Ik vind het jammer dat ik jullie geen volledige foto’s kan tonen van mijn look, maar ik heb alles zo goed mogelijk proberen te tonen.

ps: volgen jullie Missbowtieblog al op Instagram?

Liefs,

Emma

0 gedachten over “Galabal look: a touch of gold

Geef een reactie

CommentLuv badge